مهدی نظرپور

در حال نمایش 5 نتیجه

انقلاب اسلامی و انقلاب های جهان

۶۷,۰۰۰ تومان

این کتاب از دو بخش تشکیل شده است: بخش نخست، شناخت و تجزیه و تحلیل انقلاب اسلامی که شامل مفهوم و مراحل انقلاب، انقلاب از دیدگاه شرق، غرب و اسلام، زمینه های پیدایش، نقاط عطف، ارکان، اهداف، دستاوردها و آسیب های آن است. در بخش دوم نیز، انقلاب اسلامی با انقلاب های کشورهای فرانسه، روسیه، چین و الجزایر مقایسه شده است.

تاریخ سیاسی معاصر ایران

۵۵,۰۰۰ تومان

پدیدآورنده کتاب حاضر را با هدف مطالعه تاریخ دویست ساله اخیر ایران، که با ظلم و ستم و بی عدالتی، تبعیض، غارتگری ها، حرکت ها و نهضت ها و قیام های اسلامی، علل شکست ها و پیروزی ها ، شناخت و عبرت، برای جلوگیری از اشتباهات آینده تهیه و تدوین نموده است.
این کتاب با بررسی حکومت قاجار و کشتارها و خونریزی های داخل و خارج از ایران شروع شده و تا سقوط پادشاهی ۲۵۰۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و وقایع و حوادث آن دوران به پایان رسیده است.

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد دوم: اندیشه های سیاسی در غرب از یونان باستان تا رنسانس

۶۵,۰۰۰ تومان

اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب،دوره باستان تا رنسانس،پایه و اساس اندیشه سیاسی غرب در دوره های بعدی به شمار می رود. اغلب، اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد.

درباره اندیشه سیاسی غرب دوره باستان تا قرون وسطی سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است از: “مهم ترین اندیشه های سیاسی یونان باستان تا پایان قرون وسطی چیست؟” این کتاب درباره چیستی اندیشه سیاسی سقراط، ارسطو، افلاطون، آگوستین، آکوئیناس و ماکیاولی سخن به میان آورده است.

ارائه تصویری کلی اما جامع از نخستین اندیشه اندیشه های سیاسی غرب، هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد چهارم: اندیشه های سیاسی در قرن بیستم

۷۲,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است.
در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است.
آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است.

در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است.
وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست (دوره چهار جلدی)

۲۹۵,۰۰۰ تومان

معرفی جلد اول:
بررسی تاریخ تفکر و اندیشه در دنیای اسلام نشان می دهد که تأملات سیاسی پیرامون مناسبات سیاسی فرد و جامعه، همواره مورد توجه متفکران مسلمان بوده است. هر یک از این اندیشمندان بر اساس باورها و چشم اندازهای معرفتی و نیز نیازها و ضرورت های زمانه خود، به شکل های گوناگون درباره مسائل مربوط به جامعه خویش، به تأمل و تفکر پرداخته و نتایج اندیشه های خود را به رشته تحریر درآورده اند.
فهرست مطالب جلد اول این مجموعه به این قرار است: «پیشگفتار»، «مقدمه»، «تعریف و چیستی مفاهیم»، «تاریخ سیاسی صدر اسلام»، «آراء و اندیشه های سیاسی تا نیمه قرن سوم»، «آراء و افکار سیاسی ابونصر فارابی»، «آراء و افکار سیاسی ماوردی»، «آراء و افکار سیاسی ابوعلی سینا»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نظام الملک طوسی»، «آراء و افکار سیاسی غزالی»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی»، «آراء و افکار سیاسی ابن خلدون»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره صفویه»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره قاجاریه»، «آراء و افکار سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه»، «آراء و افکار سیاسی اندیشمندان مسلمان عرب دوره معاصر»، «مقایسه آراء و اندیشه های سیاسی اهل سنت و شیعه»، «میزان تأثیر اندیشه های سیاسی ایران بر اندیشه سیاسی در جهان اسلام»

معرفی جلد دوم:
اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، دوره باستان تا رنسانس، پایه و اساس اندیشه سیاسی غرب در دوره های بعدی به شمار می رود. اغلب، اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب دوره باستان تا قرون وسطی سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است از: “مهم ترین اندیشه های سیاسی یونان باستان تا پایان قرون وسطی چیست؟” این کتاب درباره چیستی اندیشه سیاسی سقراط، ارسطو، افلاطون، آگوستین، آکوئیناس و ماکیاولی سخن به میان آورده است. ارائه تصویری کلی اما جامع از نخستین اندیشه اندیشه های سیاسی غرب، هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

معرفی جلد سوم:
در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم یک مقطع مهم و نیز، حاوی تازگی های بسیار در عرصه اندیشه سیاسی تلقی می شود. اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است: “مهم ترین اندیشه های سیاسی عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم چیست؟” سؤالات فرعی عبارتند از: چیستی اندیشه سیاسی توماس مور، ژان بدن، توماس هابز، جان لاک، مونتسکیو، ژان ژاک روسو و نیز اندیشه سیاسی رفرماسیون، نظریه حقوق طبیعی، فلسفه سیاسی روشنگری، محافظه کاری و لیبرالیسم. ارائه تصویری کلی اما جامع از اندیشه های سیاسی غرب قرون پانزده تا بیست میلادی هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

معرفی جلد چهارم:
جلد چهارم، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است. در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است. آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است. در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است. وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.