مرتضی شیرودی

نقش سیاسی – اجتماعی زنان در تاریخ معاصر ایران

۴۲,۰۰۰ تومان

فعالیت زنان و ورود آنها به عرصه های سیاسی و فرهنگی تا قبل از مشروطیت بسیار محدود و بسته بود، اما در تحولات بزرگی مانند مسئله نان و جنبش تنباکو در دوره ناصری یا انقلاب مشروطه در دوره مظفرالدین شاه، زنان حضور فیزیکی چشمگیری را داشتند و بیش تر آنان زنان عادی و مقلد جامعه بودند. این مشروطیت بود که تحول عظیمی را در نهاد فرهنگی جامعه به وجود آورد و در واقع از این زمان به بعد است که در تاریخ ایران مسئله ای به نام حقوق زنان مطرح گردید.
نگارنده در کتاب حاضر فعالیت زنان و نقش آنان در انقلاب مشروطه را در شانزده فصل با این عناوین بررسی کرده است: کلیاتی درباره تاریخ؛ نخستین تلاش های سیاسی – اجتماعی زنان در عصر قاجار؛ نقش سیاسی – اجتماعی زنان در انقلاب مشروطه؛ فعالیت های سیاسی – اجتماعی رنان در دوره استقرار مشروطه؛ زنان مسلمان در عصر پهلوی اول؛ زنان مسلمان در بیست سال آغازین حکومت پهلوی دوم؛ زنان در نهضت امام خمینی (ره)؛ نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی؛ جنگ تحمیلی و نقش های مختلف زنان؛ زنان ایرانی در عرصه های بین المللی؛ زنان در عرصه قانون گذاری و تصمیم گیری؛ نقش زنان در دهه های دوم و سوم انقلاب اسلامی؛ شرایط و ویژگی های حضور سیاسی – اجتماعی زنان؛ نقش سیاسی – اجتماعی زنان در آینده؛ مقایسه حقوق سیاسی – اجتماعی زنان پیش و پس از انقلاب اسلامی.
نمایش بیشتر

راهبردهای غرب علیه اسلام

۸۰,۰۰۰ تومان

پیروزی انقلاب اسلامی و تأثیر آن بر جهان اسلام، راه سلطۀ نهایی مسیحیتی که پس از رنسانس با یهود سیاسی ضد اسلام همراه شده را کند کرده است، اما آنان با اجرای طرح ساختگی مسیحیت صهیونیستی، همچنان در راه تسخیر جهان‌ اند. آنان قرن ‌هاست می‌ کوشند با توسل به همۀ راهبردهای ممکن، هژمونی جهانی خود تا مرحلۀ نهایی را توسعه دهند. این راهبردها که در عرصه‌ های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی، گسترش یافته‌ اند، با شدت و ضعف، همواره به کار گرفته شده، اما هر روز با توسعۀ ابزارها و روش ‌های جدید، پیچیده ‌تر شده‌ اند.

در کتاب پیش ‌رو، این راهبردها در سه مرحلۀ تاریخی استعمار کهن، استعمار جدید و دورۀ استعمار فرانو توضیح داده شده است تا با افزایش بصیرت و دانایی در جوامع اسلامی، غرب دشمن را از دستیابی به هدف پلید سلطه کامل بر اسلام و مسلمانان بازدارد.

کتاب حاضر از چهار فصل به عناوین زیر تشکیل شده است:

فصل اول: مقدمات

فصل دوم: استعمار کهن

فصل سوم: استعمار جدید

فصل چهارم: استعمار فرانو

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست (دوره چهار جلدی)

۲۹۵,۰۰۰ تومان

معرفی جلد اول:
بررسی تاریخ تفکر و اندیشه در دنیای اسلام نشان می دهد که تأملات سیاسی پیرامون مناسبات سیاسی فرد و جامعه، همواره مورد توجه متفکران مسلمان بوده است. هر یک از این اندیشمندان بر اساس باورها و چشم اندازهای معرفتی و نیز نیازها و ضرورت های زمانه خود، به شکل های گوناگون درباره مسائل مربوط به جامعه خویش، به تأمل و تفکر پرداخته و نتایج اندیشه های خود را به رشته تحریر درآورده اند.
فهرست مطالب جلد اول این مجموعه به این قرار است: «پیشگفتار»، «مقدمه»، «تعریف و چیستی مفاهیم»، «تاریخ سیاسی صدر اسلام»، «آراء و اندیشه های سیاسی تا نیمه قرن سوم»، «آراء و افکار سیاسی ابونصر فارابی»، «آراء و افکار سیاسی ماوردی»، «آراء و افکار سیاسی ابوعلی سینا»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نظام الملک طوسی»، «آراء و افکار سیاسی غزالی»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی»، «آراء و افکار سیاسی ابن خلدون»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره صفویه»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره قاجاریه»، «آراء و افکار سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه»، «آراء و افکار سیاسی اندیشمندان مسلمان عرب دوره معاصر»، «مقایسه آراء و اندیشه های سیاسی اهل سنت و شیعه»، «میزان تأثیر اندیشه های سیاسی ایران بر اندیشه سیاسی در جهان اسلام»

معرفی جلد دوم:
اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، دوره باستان تا رنسانس، پایه و اساس اندیشه سیاسی غرب در دوره های بعدی به شمار می رود. اغلب، اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب دوره باستان تا قرون وسطی سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است از: “مهم ترین اندیشه های سیاسی یونان باستان تا پایان قرون وسطی چیست؟” این کتاب درباره چیستی اندیشه سیاسی سقراط، ارسطو، افلاطون، آگوستین، آکوئیناس و ماکیاولی سخن به میان آورده است. ارائه تصویری کلی اما جامع از نخستین اندیشه اندیشه های سیاسی غرب، هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

معرفی جلد سوم:
در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم یک مقطع مهم و نیز، حاوی تازگی های بسیار در عرصه اندیشه سیاسی تلقی می شود. اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است: “مهم ترین اندیشه های سیاسی عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم چیست؟” سؤالات فرعی عبارتند از: چیستی اندیشه سیاسی توماس مور، ژان بدن، توماس هابز، جان لاک، مونتسکیو، ژان ژاک روسو و نیز اندیشه سیاسی رفرماسیون، نظریه حقوق طبیعی، فلسفه سیاسی روشنگری، محافظه کاری و لیبرالیسم. ارائه تصویری کلی اما جامع از اندیشه های سیاسی غرب قرون پانزده تا بیست میلادی هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

معرفی جلد چهارم:
جلد چهارم، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است. در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است. آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است. در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است. وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد چهارم: اندیشه های سیاسی در قرن بیستم

۷۵,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است.
در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است.
آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است.

در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است.
وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.

فروخته شده:0
باقی مانده:5

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد سوم: اندیشه های سیاسی در غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم

۷۵,۰۰۰ تومان

اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم یک مقطع مهم و نیز، حاوی تازگی های بسیار در عرصه اندیشه سیاسی تلقی می شود. اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد.

درباره اندیشه سیاسی غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است: “مهم ترین اندیشه های سیاسی عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم چیست؟” سئوالات فرعی عبارتند از: چیستی اندیشه سیاسی توماس مور، ژان بدن، توماس هابز، جان لاک، مونتسکیو، ژان ژاک روسو و نیز اندیشه سیاسی رفرماسیون، نظریه حقوق طبیعی، فلسفه سیاسی روشنگری، محافظه کاری و لیبرالیسم.

ارائه تصویری کلی اما جامع از اندیشه های سیاسی غرب قرون پانزده تا بیست میلادی هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.

فروخته شده:0
باقی مانده:5

مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد اول: اندیشه های سیاسی در اسلام

۷۲,۰۰۰ تومان

بررسی تاریخ تفکر و اندیشه در دنیای اسلام نشان می دهد که تأملات سیاسی پیرامون مناسبات سیاسی فرد و جامعه، همواره مورد توجه متفکران مسلمان بوده است. هر یک از این اندیشمندان بر اساس باورها و چشم اندازهای معرفتی و نیز نیازها و ضرورت های زمانه خود، به شکل های گوناگون درباره مسائل مربوط به جامعه خویش، به تأمل و تفکر پرداخته و نتایج اندیشه های خود را به رشته تحریر درآورده اند.

فهرست مطالب به این قرار است: «پیشگفتار»، «مقدمه»، «تعریف و چیستی مفاهیم»، «تاریخ سیاسی صدر اسلام»، «آراء و اندیشه های سیاسی تا نیمه قرن سوم»، «آراء و افکار سیاسی ابونصر فارابی»، «آراء و افکار سیاسی ماوردی»، «آراء و افکار سیاسی ابوعلی سینا»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نظام الملک طوسی»، «آراء و افکار سیاسی غزالی»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی»، «آراء و افکار سیاسی ابن خلدون»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره صفویه»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره قاجاریه»، «آراء و افکار سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه»، «آراء و افکار سیاسی اندیشمندان مسلمان عرب دوره معاصر»، «مقایسه آراء و اندیشه های سیاسی اهل سنت و شیعه»، «میزان تأثیر اندیشه های سیاسی ایران بر اندیشه سیاسی در جهان اسلام»

نظریه پردازی بومی فرصت ها و چالش ها

۱۱۷,۰۰۰ تومان

در کتاب حاضر، فرصت‌ها و چالش‌هاي پيش روي نظريه‌پردازي بومي مطرح شده است. ابتدا در خصوص چيستي، ضرورت و مختصات نظريه‌پردازي صحبت شده است. سپس انديشه سياسي ابن خلدون و علامه طباطبايي در خصوص مفهوم انحطاط بررسي شده است. در ادامه تحليلي بر مبناي تئوري نقش از رفتار سياسي سيدجمال‌الدين اسدآبادي، آيت‌الله نائيني و امام خميني (ره) ارائه شده است. تمرکز و توسعه سياسي در تاريخ معاصر ايران، مطالعات ايراني بومي‌سازي و نظريه بوم‌گرايي معطوف به سنت شيعي، رويکرد ديني امام خميني (ره) به سنت و مدرنيسم بر پايه نظريه داده بنياد رهيافت امام خميني (ره) در توليد دانش سياسي بومي و … در ادامه مطرح شده است. در نهايت نيز به جهاني شدن انقلاب اسلامي و صورت‌بندي گفتماني پسااسلام سياسي در مصر و تونس پرداخته شده است.

جنبشها و نهضت های سیاسی اسلامی معاصر

قیمت اصلی: ۱۴۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳۵,۰۰۰ تومان.

این کتاب به بررسی برخی از مهم ترین حرکت های اسلامی معاصر در سراسر دنیا پرداخته است. این کتاب آن دسته از جنبش های اسلامی معاصر را که تنها جنبه سیاسی دارند، به طور مختصر تشریح می کند.

تعاریف و کلیات، آغازگران نهضت های اسلامی، جنبش های اسلامی در شمال آفریقا، جنبش های اسلامی در سایر نقاط، جمع بندی و نتیجه گیری، بخش های اصلی این کتابند.

نهضت و جنبش، سیاست، اسلام، معاصر، واژه هایی اند که در بخش نخست، معنا و تعریفی برای آن ها ارایه می شوند. در ادامه این بخش، به برخی از مهم ترین نهضت های اسلامی معاصر از جمله جنبش شاه ولی الله دهلوی و جنبش سلفیه پرداخته شده است.

در بخش دوم کتاب با عنوان «جنبش های اسلامی در خاورمیانه» مهم ترین جنبش های معاصر اسلامی در این منطقه بررسی و معرفی شده اند که از این میان می توان به نهضت های اسلامی ایران، نهضت های شیعیان عراق، نهضت های فلسطین، نهضت های لبنان و نهضت اسلامی در افغانستان اشاره کرد. جنبش اخوان المسلمین نیز در بخش سوم با عنوان «جنبش های اسلامی در شمال آفریقا» بررسی شده است. در این بخش همچنین چند جنبش دیگر آفریقایی معرفی شده اند.

نویسنده در بخش چهارم به سراغ آسیای مرکزی رفته، حرکت های اسلامی در هند و جنوب شرقی آسیا مانند کشمیر و پاکستان را بررسی می کند. علاوه بر این، نهضت های اسلامی در سایر کشورهای مسلمان از جمله بحرین و همچنین برخی حرکت های اسلامی در اروپا و آمریکا، در این بخش بررسی شده اند.

نویسنده کتاب «جنبش ها و نهضت های سیاسی معاصر» معتقد است «گرایش به اندیشه کار مردمی، جنبش های اسلامی را به سوی وحدت طلبی مذهبی و قومی سوق داده است. جنبش های اسلامی معاصر، همگی از انقلاب اسلامی ایران تاثیر گرفته اند، زیرا انقلاب اسلامی ایران، ارزش های فرهنگی نوینی را در مبارزه سیاسی جنبش های اسلامی مطرح کرده که یکی از آن ها، گرایش به جهاد است. جنبش های اسلامی پس از انقلاب اسلامی ایران، جهاد و شهادت را به عنوان اصول اساسی پذیرفته اند و به آن، به دید تکلیف و فرضیه دینی می نگرند.»