اول

در حال نمایش 6 نتیجه

بصیرت دینی (بصیرت برآمده از دین)

۱۲۴,۰۰۰ تومان

بصیرت دینی را می توان به دو گونه تعریف کرد:

1.«بصیرت به دین» و منظور از آن، علم و معرفت به همه جوانب دین است.

2.«بصیرت برآمده از دین» و آن، بصیرتی است که پس از معرفت و آگاهی درباره دین و عمل به آموزه ها و دستورهای دینی، از جانب خدای رحمان به انسان عطا می شود.

پژوهش پیش رو کاوشی در بصیرت دینی به معنای دوم است.

 

پژوهش صورت گرفته در سه بخش اساسی: «چیستی بصیرت دینی»، «چرایی بصیرت دینی»، و «چگونگی بصیرت دینی و ارتقای آن» سامان یافته است.

در بخش اول (چیستی بصیرت دینی)، نظام مفهومی سه کلیدواژه «بصیرت»، «دین» و «بصیرت دینی»، تبیین شده و مولفه ها، شاخص ها و مراتب بصیرت دینی و ویژگی های صاحبان بصیرت دینی مورد بحث قرار گرفته است.

در بخش دوم (چرایی بصیرت دین)، مبانی بصیرت دینی، اهمیت بصیرت دینی، آثار و برکات بصیرت دینی و پیامدهای فقدان بصیرت دینی تشریح شده است.

در بخش سوم (چگونگی بصیرت دینی و ارتقای آن)، عوامل بصیرت آفرین و زمینه های تحقق بصیرت دینی، موانع و آفات، و راهکارهای تحقق و ارتقای بصیرت دینی، به ویژه در سازمان ها مورد توجه قرار گرفته و تبیین شده است.

عرفان اسلامی

۸۵,۰۰۰ تومان

در این کتاب تلاش شده با یاری گرفتن از قرآن، احادیث و متونی که عارفان مسلمان در این باره به نگارش در آورده اند، مباحث، اصول و مبانی عرفان عملی در سه بخش بیان گردد:
بخش نخست، مباحثی را پی می گیرد که به طور معمول در فلسفه هر عملی بحث می شوند مانند تعاریف و تاریخچه عرفان، عرفان و دین، عرفان و جامعه و آسیب شناسی عرفان عملی.
بخش دوم، درباره آنچه سالکان در آغاز سلوک بدان نیازمندند سخن می گوید، مانند، مبانی نظری و هدف سلوک، روش سلوک، نقش استاد در سلوک، یقظه، توبه، تطهیر باطن، ذکر و مراقبت و دستورالعمل های سلوک.
و سرانجام بخش سوم، مباحثی را درباره نتایج سلوک، یعنی مقامات و احوال، مکاشفات، تصرفات و فنا پیش روی شما می نهد.
هدف ما در این نوشتار معرفی متون و مبانی عملی تصوف اسلامی، پی بردن به آسیبها و کاستی های تصوف و شناخت عرفان اصیل ولایی است. از این رو تلاش کرده ایم به جز فصل آسیب شناسی در جای جای این متن شما را با آسیبها و انحرافات راه یافته در تصوف اسلامی آشنا سازیم.
ما بر این باوریم که روش عارفان بزرگ شیعه همانند مرحوم ملا حسینقلی همدانی و شاگردان ایشان که از فقهای شیعه هستند؛ نزدیکترین روش به عرفان اصیل اسلامی است؛ و در مباحث گوناگون این کتاب از سخنان و اندیشه های والای دو عارف بزرگ این عصر؛ یعنی امام خمینی(ره) و علامه طباطبائی بهره برده ایم.

سیری در معارف صحیفه سجادیه

۳۲,۵۰۰ تومان

این کتاب که “سیری در معارف صحیفه سجادیه” نام گرفته است، به گوشه ها و زوایایی از معارف پر رمز و راز صحیفه سجادیه در عرصه های گوناگون اعتقادی، اخلاقی و رفتاری اشاره دارد.

این کتاب در یک مقدمه و سه فصل به طرح مباحث ارزشمند آن می پردازد:

نخستین درس این کتاب با عنوان «کلیات»، درآمدی است بر مباحث این کتاب که آثار و کارکردهای دعا، آشنایی با عصر امام سجاد علیه السلام و آشنایی با صحیفه سجادیه را به بحث گذاشته است.

فصل اول کتاب به معارف بنیادی اسلام در حوزه خداشناسی، راهنماشناسی، انسان شناسی، جهان شناسی و آخرت شناسی اختصاص یافته است.

فصل دوم، معارف اخلاقی در حوزه های اخلاق خانواده، اخلاق اجتماعی، اخلاق اقتصادی و اخلاق نظامی را تبیین می کند.

فصل سوم، به بحث درباره معارف عبودی پرداخته است و مطالبی درباره توبه و بازگشت به سوی خدا، عشق به خدا و اولیای الهی، ترک محرمات و انجام واجبات، ذکر و مراقبت و تلاوت قرآن کریم را بررسی کرده است.

سیمای نماز در اسلام

۷۰,۰۰۰ تومان

نماز برترین بندگی در زندگی انسانها است. نمازگزار در پیشگاه پروردگار می ایستد و او را می‌ستاید و در برابرش بر خاک می‌افتد و جانش را در پیوند با او آرامش و تعالی می بخشد. نماز در لحظه لحظه زندگی و حوادث تلخ و شیرین روزگار با نمازگزار است و او را از زشتی و پلیدی ها دور می سازد و هنگام مرگ و در گذر از عوالم برزخ و رستاخیز با حضور در پیشگاه خدای بزرگ او را به سلامت همراهی می‌کند.
شایسته است این هدیه الهی را به درستی بشناسیم و از برکات ارزشمند آن بهره‌مند شویم.
مطالعه در موضوعاتی چون فلسفه نماز، اهمیت نماز، آثار دنیوی و اخروی نماز. آداب ظاهری و باطنی نماز، آداب حقیقت نماز و اقسام نماز های واجب و مستحب، تصویری گویا از سیمای نماز ارائه می دهد.
این کتاب با استمداد از متون دینی، به جست و جو در این مباحث می پردازد.

سیمای پاسدار مطلوب در قرآن و سنت

۸۵,۰۰۰ تومان

پاسدار مطلوب اسلام و تراز انقلاب و نظام جمهوری اسلامی از نظر اعتقادی، اخلاقی و ارزشی چه شاخص هایی دارد؟

و چگونه می شود با نهادینه سازی این شاخص ها سپاه را با همان اهداف، آرمانها و انگیزه های الهی که بر اساس آن بنا شد در سنگر دفاع از انقلاب نگه داشت؟

کتاب «سیمای پاسدار مطلوب در قرآن و سنت» که ترسیم کننده سیمای نسبتا کامل و جامعی از یک پاسدار حقیقی در آینه کتاب و سنت و با اتکا به نظرات و بیانات امامین انقلاب است به سامان رسیده است، برای پاسخ گویی به این نیاز در سه بخش زیر تدوین گردیده است:

 

بخش اول: ویژگی های فردی؛ که نظام عقیده و عمل پاسدار مطلوب را در سه حیطه شناختی، گرایشی و رفتاری بررسی می کند.

بخش دوم: ویژگی های اجتماعی – سیاسی؛ که به ویژگی های اجتماعی و سیاسی پاسدار مطلوب می پردازد.

بخش سوم: ویژگی های سازمانی؛ که در سه محور «توانمندی سازمانی»، «توانمندی نظامی» و «توانمندی اطلاعاتی – امنیتی» مطرح می شود.

مبانی دینی نظم و انضباط در نیروهای مسلح

۱۰۰,۰۰۰ تومان

این پژوهش با باور به غنا و توانمندی آموزه های اسلامی، در آغاز، مبانی نظم و انضباط اجتماعی را در دو نظام لیبرالیسم و سوسیالیسم تبیین و در مقایسه با مبانی اسلامی، چهارچوب نظری تحقیق را استخراج کرده و پس از آن با روش های تحقیق در متون اسلامی، اصول حاکم بر نظم و انضباط در نیروهای مسلح را با توجه به نظریه تحقیق و مبانی دینی آن استخراج و با متون دینی و سیره و سخنان امام و رهبری مستند کرده است.

این پژوهش با توجه به محورهای اصلی آیین نامه انضباطی رایج در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، هشت مولفه برای نظم و انضباط تعیین کرده و اصول و شاخصه های مربوط به آن را در زیر هر مولفه آورده و در پایان به نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها پرداخته است.

در تبیین مبانی لیبرالیسم و سوسیالیسم و مقایسه آن با مبانی اسلامی و استخراج چهارچوب نظری، به اقتصار سخن گفته و بیشتر به تبیین اصول و شاخص های نظم و انضباط با استناد به متون دینی پرداخته است.

 

*عناوین فصل های کتاب حاضر بدین قرار است:

فصل اول: کلیات

فصل دوم: مبانی و چهارچوب نظری

فصل سوم: روش شناسی پژوهش

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها و یافته های پژوهش

فصل پنجم: نتایج تحقیق و پیشنهادات