جستجو
وضعیت موجودی
دستههای محصولات
- pdf 1
- لوح فشرده 14
- کتاب 481
- طب سنتی و اسلامی 5
- ادعیه 3
- ادیان و مذاهب 38
- اخلاق 69
- اعتقادی 89
- امام و رهبری 30
- اقتصاد 13
- خانواده 13
- روان شناسی 38
- جهاد و دفاع 65
- سیاسی 134
- تاریخ اسلام 49
- تاریخ ایران 48
- ترجمه شده 25
- مدیریت 18
- قرآن و حدیث 45
- کودک 20
- فرهنگ 48
- فقه و حقوق 31
- کتاب صوتی 1
نویسنده
- دکتر حمید قنبری 1
حبیب زمانیحبیب زمانی 1
- ابوالقاسم شاکر 1
- ابوالقاسم بخشیان 1
- اسماعیل جهان بین کیاده 1
- رضا رحمتی 1
- جعفر وفا 1
- جمعی از نویسندگان 1
- جواد محدثی 1
- عبدالحسین بینش 1
- عبدالله حاجی علی لالانی 1
- عبدالله حاجی صادقی 1
- علی اصغر الهامی نیا 1
- علی سعیدی شاهرودی 1
- سعید جمشیدی 1
- سید رضا فقیهی 1
- سید جمال الدین میرمحمدی 1
- سید علی مقیمی فرد 1
- صادق سلیمی بنی 2
- محمد مظفری 1
- محمدرضا پیوندی 1
- محمود پاکیزه 1
- مرتضی شیرودی 5
- مصطفی آخوندی 2
- مهدی عبداللهی 1
- مهدی سعیدی 1
- مهدی لطفی 1
- مهدی نظرپور 3
- قربان جمالی 1
- نعمت الله یوسفیان 1
- پژوهشکده تحقیقات اسلامی 1
ویراستار
نمایش 1–24 از 27 نتیجهSorted by latest
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی
در این کتاب تفاوت بین سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به خوبی توضیح و شرح داده شده است. نام سازمان مجاهدین انقلاب یادآور تشکلی است که در فرودین ماه سال ۵۸ از ائتلاف هفت گروه مبارز: گروه منصورون ، گروه موحدین ، گروه توحیدی صف ، گروه امت واحده ، گروه فلاح ، گروه توحیدی بدر و گروه فلق بوجود آمد و در مهرماه سال ۱۳۶۵ به دستور حضرت امام خمینی (ره) منحل گردید. بین این دو سازمان به اندازه ای اختلاف وجود دارد که به خوبی می توان گفت دو سازمان متفاوت ولی با تشابه هستند که در فصل چهارم کتاب به خوبی به این تفاوت ها پرداخته شده است.
راهبردهای تعالی معنوی انسان در قرآن
کتاب حاضر در چهار فصل : کلیات ، انسان شناسی و تعالی معنوی ، تعالی معنوی انسان در قرآن ، راهبردهای تعالی معنوی انسان تهیه و تدوین گردیده است . ازنظر پدیدآورنده راهبردهای تعالی همان راهکارهای مناسب انسان برای رسیدن به تعالی معنوی می باشند ، یعنی هر عاملی که به نحوی در شکوفا سازی استعدادهای مثبت فطرت انسانی و یا در تعدیل و کنترل صفات منفی موثر واقع گردد، از راهبردهای تعالی و رشد انسان به حساب می آید . در نگاه کلی به این مجموعه نتیجه گیری در دو فراز با ارائه مدل انجام گرفته است فراز اول : رابطه راهبردها با تعالی معنوی انسان فراز دوم : رابطه متقابل بینش ، گرایش و کنش
جرائم امنیتی و مقررات مقابله با آن
فصل اول : در فصل اول مفاهیم و واژه های جرم، جرم سیاسی، امنیت و جرائم امنیتی از نظر لغت، اصطلاح و منابع دینی تبیین گردیده .
فصل دوم: در این فصل با استفاده از منابع فقهی و حقوقی به مفهوم و چیستی جرائم امنیتی از قبیل بغی، محاربه، افساد فی الارض، جاسوسی . براندازی و بسیاری مسائل دیگر به تفصیل بررسی و تبیین گردیده است.
فصل سوم: در فصل سوم با استفاده از قرآن، احادیث و منابع فقهی؛ مبانی مشروعیت مقابله با جرائم امنیتی توضیح داده شده.
فصل چهارم : قوانین و مقررات مختص پرسنل نیروهای مسلح تبیین گردیده است.
مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست (دوره چهار جلدی)
معرفی جلد اول:
بررسی تاریخ تفکر و اندیشه در دنیای اسلام نشان می دهد که تأملات سیاسی پیرامون مناسبات سیاسی فرد و جامعه، همواره مورد توجه متفکران مسلمان بوده است. هر یک از این اندیشمندان بر اساس باورها و چشم اندازهای معرفتی و نیز نیازها و ضرورت های زمانه خود، به شکل های گوناگون درباره مسائل مربوط به جامعه خویش، به تأمل و تفکر پرداخته و نتایج اندیشه های خود را به رشته تحریر درآورده اند.
فهرست مطالب جلد اول این مجموعه به این قرار است: «پیشگفتار»، «مقدمه»، «تعریف و چیستی مفاهیم»، «تاریخ سیاسی صدر اسلام»، «آراء و اندیشه های سیاسی تا نیمه قرن سوم»، «آراء و افکار سیاسی ابونصر فارابی»، «آراء و افکار سیاسی ماوردی»، «آراء و افکار سیاسی ابوعلی سینا»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نظام الملک طوسی»، «آراء و افکار سیاسی غزالی»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی»، «آراء و افکار سیاسی ابن خلدون»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره صفویه»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره قاجاریه»، «آراء و افکار سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه»، «آراء و افکار سیاسی اندیشمندان مسلمان عرب دوره معاصر»، «مقایسه آراء و اندیشه های سیاسی اهل سنت و شیعه»، «میزان تأثیر اندیشه های سیاسی ایران بر اندیشه سیاسی در جهان اسلام»
معرفی جلد دوم:
اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، دوره باستان تا رنسانس، پایه و اساس اندیشه سیاسی غرب در دوره های بعدی به شمار می رود. اغلب، اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب دوره باستان تا قرون وسطی سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است از: “مهم ترین اندیشه های سیاسی یونان باستان تا پایان قرون وسطی چیست؟” این کتاب درباره چیستی اندیشه سیاسی سقراط، ارسطو، افلاطون، آگوستین، آکوئیناس و ماکیاولی سخن به میان آورده است. ارائه تصویری کلی اما جامع از نخستین اندیشه اندیشه های سیاسی غرب، هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.
معرفی جلد سوم:
در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم یک مقطع مهم و نیز، حاوی تازگی های بسیار در عرصه اندیشه سیاسی تلقی می شود. اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد. درباره اندیشه سیاسی غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است: “مهم ترین اندیشه های سیاسی عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم چیست؟” سؤالات فرعی عبارتند از: چیستی اندیشه سیاسی توماس مور، ژان بدن، توماس هابز، جان لاک، مونتسکیو، ژان ژاک روسو و نیز اندیشه سیاسی رفرماسیون، نظریه حقوق طبیعی، فلسفه سیاسی روشنگری، محافظه کاری و لیبرالیسم. ارائه تصویری کلی اما جامع از اندیشه های سیاسی غرب قرون پانزده تا بیست میلادی هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.
معرفی جلد چهارم:
جلد چهارم، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است. در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است. آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است. در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است. وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.
مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد چهارم: اندیشه های سیاسی در قرن بیستم
کتاب حاضر، مقایسه اندیشه ها و نظریات سیاسی مطرح شده در یک قرن اخیر از سوی مکاتب فکری و سیاسی جهان غرب و اسلام است.
در این اثر ابتدا کلیاتی در مورد ویژگی های نظام بین الملل در قرن بیستم ارایه شده و پس از آن عوامل تاثیرگذار بر اندیشه های سیاسی موجود در این قرن، مورد تجزیه و تحلیل تاریخی قرار گرفته است.
آنگاه به ظهور مکاتب سیاسی همچون: نازیسم، نظام های توتالیتر (تمامیت خواه) و فاشیسم که دارای روحیه استبدادی بود، اشاره شده و فراز و نشیب های سیاسی این مکاتب سیاسی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در ادامه نویسنده به معرفی لیبرالیسم و سیر تاریخی آن پرداخته و انواع، ابعاد، مبانی، اصول و شاخص های این مکتب فکری و سیاسی بررسی نموده و انتقاداتی که به این مکتب وارد است را بان کرده است.
در بخش های دیگری از نوشتار حاضر نگارنده به معرفی اندیشه های مکاتبی مانند: ناسیونالیسم، الیتیسم (نخبه گرایی)، مارکسیسم، آنارشیسم (بی قانونی)، فمنیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم پرداخته و مولفه های مهم این مکاتب را بررسی کرده است.
وی آنگاه به معرفی اندیشه های سیاسی جدید در جهان اسلام که عمدتاً از سوی امام خمینی به دنیا معرفی شده است، پرداخته و امتیازات این نوع اندیشه را بیان و با سایر مکاتب سیاسی مقایسه نموده است.
مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد سوم: اندیشه های سیاسی در غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم
اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب، عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم یک مقطع مهم و نیز، حاوی تازگی های بسیار در عرصه اندیشه سیاسی تلقی می شود. اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد.
درباره اندیشه سیاسی غرب از عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است: “مهم ترین اندیشه های سیاسی عصر اصلاح دینی تا قرن بیستم چیست؟” سئوالات فرعی عبارتند از: چیستی اندیشه سیاسی توماس مور، ژان بدن، توماس هابز، جان لاک، مونتسکیو، ژان ژاک روسو و نیز اندیشه سیاسی رفرماسیون، نظریه حقوق طبیعی، فلسفه سیاسی روشنگری، محافظه کاری و لیبرالیسم.
ارائه تصویری کلی اما جامع از اندیشه های سیاسی غرب قرون پانزده تا بیست میلادی هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.
مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد دوم: اندیشه های سیاسی در غرب از یونان باستان تا رنسانس
اندیشه ها، دیدگاه ها و نظریه های متفکران غربی در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب، تاریخ اندیشه سیاسی غرب را پدید آورده است که از یونان باستان آغاز و با فراز و نشیب های فراوان به قرن بیست و یکم رسیده است. در تاریخ طولانی اندیشه سیاسی غرب،دوره باستان تا رنسانس،پایه و اساس اندیشه سیاسی غرب در دوره های بعدی به شمار می رود. اغلب، اندیشه سیاسی غرب بدون نقد منتشر می شود اما نقدی که در این کتاب انجام گرفته است، منصفانه و با توجه به نیازها و الگوهای اسلامی می باشد.
درباره اندیشه سیاسی غرب دوره باستان تا قرون وسطی سخن بسیار رفته است و کتاب های متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است اما نگارش کتابی آموزشی در این باره که توأم با نقد ملایم از اندیشه سیاسی غرب باشد، در بازار به چشم نمی خورد. سؤال اصلی عبارت است از: “مهم ترین اندیشه های سیاسی یونان باستان تا پایان قرون وسطی چیست؟” این کتاب درباره چیستی اندیشه سیاسی سقراط، ارسطو، افلاطون، آگوستین، آکوئیناس و ماکیاولی سخن به میان آورده است.
ارائه تصویری کلی اما جامع از نخستین اندیشه اندیشه های سیاسی غرب، هدف این کتاب است. مباحث به صورت توصیفی و در عین حال، تحلیلی عرضه شده است و چون از تاریخ اندیشه سیاسی غرب سخن رفته است، اندیشه ها به ترتیب تاریخ ظهور و بروز مورد مطالعه قرار گرفته است.
مجموعه کتاب های اندیشه و سیاست – جلد اول: اندیشه های سیاسی در اسلام
بررسی تاریخ تفکر و اندیشه در دنیای اسلام نشان می دهد که تأملات سیاسی پیرامون مناسبات سیاسی فرد و جامعه، همواره مورد توجه متفکران مسلمان بوده است. هر یک از این اندیشمندان بر اساس باورها و چشم اندازهای معرفتی و نیز نیازها و ضرورت های زمانه خود، به شکل های گوناگون درباره مسائل مربوط به جامعه خویش، به تأمل و تفکر پرداخته و نتایج اندیشه های خود را به رشته تحریر درآورده اند.
فهرست مطالب به این قرار است: «پیشگفتار»، «مقدمه»، «تعریف و چیستی مفاهیم»، «تاریخ سیاسی صدر اسلام»، «آراء و اندیشه های سیاسی تا نیمه قرن سوم»، «آراء و افکار سیاسی ابونصر فارابی»، «آراء و افکار سیاسی ماوردی»، «آراء و افکار سیاسی ابوعلی سینا»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نظام الملک طوسی»، «آراء و افکار سیاسی غزالی»، «آراء و افکار سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی»، «آراء و افکار سیاسی ابن خلدون»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره صفویه»، «آراء و افکار سیاسی دانشمندان مسلمان دوره قاجاریه»، «آراء و افکار سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه»، «آراء و افکار سیاسی اندیشمندان مسلمان عرب دوره معاصر»، «مقایسه آراء و اندیشه های سیاسی اهل سنت و شیعه»، «میزان تأثیر اندیشه های سیاسی ایران بر اندیشه سیاسی در جهان اسلام»
غذا و تغذیه در آموزه های دینی و یافته های علمی
غذایی که می خوریم، تأثیر زیادی بر سلامتی و بر احتمال ابتلای ما به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی و بعضی از انواع سرطان دارد. بنابراین استفاده از رژیم غذایی مناسب با سن و خصوصیات فردی، انسان را از ابتلا به بیماری های مختلف تا حد زیادی مصون نگاه خواهد داشت.
نگارنده در کتابچه حاضر از مجموعه کتابچه های انجمن پزشکی بریتانیا، تأثیر غذا و تغذیه را روی سلامتی و ابتلا به بیماری ها بررسی نموده است.
از جمله موضوع های مطرح شده می توان به این موارد اشاره کرد:
چگونگی استفاده بدن از غذاها؛ تغذیه سالم؛ برچسب های مواد غذایی؛ افزودنی های خوراکی؛ عدم تحمل و آلرژی غذایی و مکمل های غذایی، رژیم های جایگزین و تغذیه سالم.
پژوهشی پیرامون شهدای کربلا
در این پژوهش، شهدای کربلا براساس منابع مختلف شناسایی و معرفی می شوند. در مجموعه حاضر درباره کسانی تحقیق شده که در منابع قدیم و جدید از آنان با عنوان “شهید کربلا” یاد شده است. برای معرفی اشخاص، علاوه بر درج زندگینامه، به ویژگی های مهم شخصیتی آنان اشاره شده است.
پیام های ماه مبارک رمضان
هدف این کتاب بیان تفصیلی و جزئیات نیست، بلکه با توجه به لزوم ارتباط بین مطالب سخنرانی ها و نیاز جامعه مطالبی به صورت مختصر و فهرست وار پیشنهاد شده است.
بدیهی است که مطالب در سطح متوسط است و رعایت شرایط زمان و مکان و سطح علمی و سنی مخاطبان بر عهده مبلغ محترم است.
به منظور رعایت قرآن محوری، هر فصل با یک آیه شروع می شود که جایگاه قرآن در ماه قرآن رعایت شده باشد.
گزینش در اسلام (مبانی، اصول و معیارها)
بررسی مبانی و «شیوه های گزینش» از «دیدگاه فقه» و آموزه های دینی موضوع این اثر می باشد.
نگارنده پس از بیان کلیاتی در این باره، به لزوم جریان شناسی افراد در گزینش تاکید کرده و معتقد است که علاوه بر توجه به سوابق افراد در این، باید بین موارد گوناگون آن فرق قائل شده و از برخی از سوابق باید چشم پوشی نمود.
وی پس از تشریح معیارها و اصولی حاکم بر گزینش، به تشریح «مبانی مشروعیت گزینش» برداشته و دلایل عقلی و نقلی آن را نیز بیان نموده است.
در پایان شیوه های گزینش و چگونگی دستیابی به صلاحیت ها بررسی شده و در این راستا راه هایی مانند: پرسش نامه، تحقیقات، مصاحبه و ارزیابی گزینش مورد توجه قرار گرفته است.
پیام های عاشورا
«عاشورا» حادثه ای نبود که در یک نیم روز در سال 61 هجری اتفاق بیفتد و از قبل و بعد خود جدا باشد. هم ریشه در حوادث پیشین و تحولات اجتماعی مسلمانان از زمان رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله تا سال 60 هجری داشت، هم پیامدهای آن و آثاری که در فکر و عمل مسلمانان داشته، تا امروز گسترده شده است و تا دامنه ی قیامت نیز امتداد خواهد یافت.
عاشورا برای همه و همیشه، «پیام» دارد و می سزد که ما هموراه پای «درس» های این کلاس ابدی بنشینیم و به مراتب بالاتری از ایمان، دین شناسی، شناخت تکلیف و عمل به وظیفه برسیم.
پیام عاشورا چیست و از کجا به دست می آید؟ برای استخراج این درس ها و پیام ها، از مطمئن ترین راه ها می توان چنین یاد کرد: 1- سخنان و خطبه های امام حسین علیه السلام و یاران شهید و بازماندگان شهدا؛ 2- عملکرد، رفتار و شیوه ی عملی سیدالشهدا و اصحاب و خاندان او؛ 3- متون و منابع معتبر تاریخی و دینی مربوط به عاشورا.
هدف از این کتاب انتقال درس های عاشورا برای بهره گیری عمومی، به خصوص پاسداران عزیز و خانواده هایشان و نسل جدیدی است که وارث انقلاب اسلامی و یادگاران شهدایند.
ساخت مسکن در آموزه های دینی
موضوع اثر حاضر، بررسی شاخص ها، معیارها، مبانی و ویژگی های ساخت شهر و مسکن بر طبق ضوابط و تعالیم ارزشی دین اسلام است.
در ابتدای این اثر برخی از احکام اولیه و ثانویه فقهی و اخلاقی در مورد ساخت مسکن و حقوق همسایه و مستأجر بیان شده و پس از آن برخی از ارزش های کلی حاکم بر خانه سازی از منظری فقهی و اخلاقی تبیین شده است.
در همین زمینه نویسنده بر رعایت پرهیز از تشریفات در ساخت خانه، هماهنگی آن با نظام تکوین و تشریع، هزینه کردن پول حلال برای ساختن آن، هماهنگی آن با قوانین نظام اسلامی، رعایت استحکام در ساختن انواع بنا، رعایت مسایل امنیتی و آسایشی منزل مسکونی و رعایت برخی از مسایل ارزشی در درون و برون خانه تأکید ورزیده و دستورات دین اسلام را در این زمینه ذکر نموده است.
آنگاه وی به بیان برخی دیگر از بایسته های ساخت مسکن پرداخته و اهمیت دادن به محیط زیست، مسایل اجتماعی، طراحی نمای بیرون و درون منزل، مسایل بهداشتی، رعایت جهت قبله، رعایت حقوق همسایگان، ارتفاع ساخت خانه، ایجاد حفاظ برای آن، ضوابط آپارتمان نشینی و دقت در ترسیم سیمای کلی شهرسازی از منظر قرآن و روایات را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
دین، سیاست و مدیریت
تعیین قلمرو دین در عرصه های گوناگون، ساختارها و نظام مباحث را در آن عرصه ها روشن می سازد. به طور مثال تعیین گسترده دین، ساختار توزیع قدرت در جامعه . نظام سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را بیان می کند و محدوده دخالت عقل جمعی و آرای مردم را در کنار درستورات الهی معین می کند. این مطلب ضرورت کاربردی بودن بحث از قلمرو دین را روشن می نماید.
از این رو، پرسش اساسی ما در این پژوهش این است که از دین چه می خواهیم و در عرصه سیاست و مدیریت، قلمروش تا کجاست؟
الدعاء فی القرآن
صحیح أننا نجد فی التراث الإسلامی مؤلفات شتی حول الدعاء و باللغات المختلفة و لکنه لانجد فیها ما یختص بتبیین الدعاء فی القرآن و یحظی بتنظیم موضوعی و منطقی رصین هذا من جهة؛ و من جهة أخری لمکانة الدعاء المرموقة فی الثقافة الإسلامیة و أهمیته و خاصة من منظار قرآنی فآلینا أن نقوم بإصدار هذا الأثر القیم آملین من الباری عزوجل أن یتقبل منه و منا هذه الخطوات فی مسیر التعریف بالثقافة الاسلامیة الحقة.
الجهاد و الدفاع فی الاسلام
کتاب حاضر، بیان ابعاد مختلف فقهی، اخلاقی، عرفانی و کلامی جهاد و دفاع در دین اسلام و آموزه های اسلامی است.
در ابتدای این اثر به بیان اهمیت جهاد در راه خدا و معامله با خداوند با مال و جان خویش و فضیلت مجاهدان در راه خدا از منظری قرآنی و روایی بیان شده است.
نویسنده در ادامه به اهمیت شهادت در راه خدا و فضیلت شهید اشاره نموده و آثار و برکات جهاد را بیان نموده است. وی در ادامه بر ضرورت دفاع از دین و سرزمین در آموزه های اسلامی تأکید ورزیده و احکام شرعی مربوط به دفاع و جهاد را بیان نموده است.
وی در این زمینه به ادله مشروعیت و وجوب دفاع و جهاد اشاره نموده و لزوم آمادگی برای آن را نیز بیان کرده است.
وی همچنین موارد وجوب جهاد و دفاع با دشمنان خاص و شروط وجوب دفاع و جهاد و شروط وجوب آن را از لحاظ فقهی بررسی نموده است.
وی از منظری اخلاقی و معنوی نیز به مقوله جهاد نگریسته و علل امتناع از آن و فرار از جبهه و جنگ را از این منظر بیان کرده است.
فن التدبیر فی المعیشة برویة قرآنیة روائیة (تدبیر معیشت از دیدگاه آیات و روایات )
و قم تم تقسیم الکتاب إلی أربعة فصول، کالتالی:
الفصل الاول: یتألف من مباحث عامة تشمل خلفیة الموضوع و أهمیته و المفاهیم الأساسیة التی یتمحور حولها البحث، مثل التدبیر و المعیشة و الرزق.
الفصل الثانی: إستراتیجیة التدبیر فی المعیشة.
الفصل الثالث: الطرق المثلی للتدبیر.
الفصل الرابع: النتائج الإیجابیة لحسن التدبیر و العواقب السیئة لسوء التدبیر.
عوامل رقی المسلمین و انحطاطهم
در کتاب حاضر عوامل پیشرفت و انحطاط مسلمانان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
زبان کتاب عربی است.
ابتدا اصطلاحاتی چون فرهنگ، تمدن، تمدن اسلامی، توسعه و انحطاط مفهوم یابی شده و بعضی از مظاهر توسعه و انحطاط بیان شده است.
سپس عوامل پیشرفت و توسعه مسلمانان بررسی شده است. ظهور فکر دینی، جهان شمولی اسلام، فطری بودن دین اسلام، اهمیت دین اسلام به علم و دانش، تعهد مسلمانان به ارزش های اخلاقی، رهبری دینی و … از جمله این عوامل معرفی شده اند.
در ادامه سیر افول ستاره مسلمانان بررسی شده که جهل، عوام گرایی، ضعف مسلمانان و انحراف از اهدافشان و استعمار از جمله عوامل افول مسلمانان معرفی شده است.
در نهایت در خصوص توانبخشی به تمدن اسلامی و قابلیت های مادی و معنوی در جهان اسلام مباحثی مطرح شده است.
جنبشها و نهضت های سیاسی اسلامی معاصر
این کتاب به بررسی برخی از مهم ترین حرکت های اسلامی معاصر در سراسر دنیا پرداخته است. این کتاب آن دسته از جنبش های اسلامی معاصر را که تنها جنبه سیاسی دارند، به طور مختصر تشریح می کند.
تعاریف و کلیات، آغازگران نهضت های اسلامی، جنبش های اسلامی در شمال آفریقا، جنبش های اسلامی در سایر نقاط، جمع بندی و نتیجه گیری، بخش های اصلی این کتابند.
نهضت و جنبش، سیاست، اسلام، معاصر، واژه هایی اند که در بخش نخست، معنا و تعریفی برای آن ها ارایه می شوند. در ادامه این بخش، به برخی از مهم ترین نهضت های اسلامی معاصر از جمله جنبش شاه ولی الله دهلوی و جنبش سلفیه پرداخته شده است.
در بخش دوم کتاب با عنوان «جنبش های اسلامی در خاورمیانه» مهم ترین جنبش های معاصر اسلامی در این منطقه بررسی و معرفی شده اند که از این میان می توان به نهضت های اسلامی ایران، نهضت های شیعیان عراق، نهضت های فلسطین، نهضت های لبنان و نهضت اسلامی در افغانستان اشاره کرد. جنبش اخوان المسلمین نیز در بخش سوم با عنوان «جنبش های اسلامی در شمال آفریقا» بررسی شده است. در این بخش همچنین چند جنبش دیگر آفریقایی معرفی شده اند.
نویسنده در بخش چهارم به سراغ آسیای مرکزی رفته، حرکت های اسلامی در هند و جنوب شرقی آسیا مانند کشمیر و پاکستان را بررسی می کند. علاوه بر این، نهضت های اسلامی در سایر کشورهای مسلمان از جمله بحرین و همچنین برخی حرکت های اسلامی در اروپا و آمریکا، در این بخش بررسی شده اند.
نویسنده کتاب «جنبش ها و نهضت های سیاسی معاصر» معتقد است «گرایش به اندیشه کار مردمی، جنبش های اسلامی را به سوی وحدت طلبی مذهبی و قومی سوق داده است. جنبش های اسلامی معاصر، همگی از انقلاب اسلامی ایران تاثیر گرفته اند، زیرا انقلاب اسلامی ایران، ارزش های فرهنگی نوینی را در مبارزه سیاسی جنبش های اسلامی مطرح کرده که یکی از آن ها، گرایش به جهاد است. جنبش های اسلامی پس از انقلاب اسلامی ایران، جهاد و شهادت را به عنوان اصول اساسی پذیرفته اند و به آن، به دید تکلیف و فرضیه دینی می نگرند.»
تنگه هرمز در ضربان انسداد
پژوهشی در زمینه جایگاه ژئوپلتیک تنگه هرمز و مسایل سیاسی، امنیتی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی مربوط به آن است. در این کتاب ابتدا به توصیف ابعاد جغرافیایی و طبیعی تنگه هرمز و تاریخچه آن پرداخته شده و گردش حاکمیت در این منطقه در دوران قبل و بعد از اسلام و نیز دوران معاصر، مورد شرح و بررسی اجمالی قرار گرفته است. آن گاه اهمیت جغرافیای سیاسی تنگه هرمز بیان شده و جایگاه استراتژیک و ژئو استراتژیک این منطقه بیان شده و نظام حقوقی تعریف شده برای آن در نظام بین الملل و قوانین مربوط به دریاها، ذکر شده است. نویسنده در ادامه اهمیت تنگه هرمز را از دیدگاه مسئولان نظام جمهوری اسلامی از لحاظ امنیتی و سیاسی، بررسی نموده و ظرفیتهای مهم نظامی، ترانزیتی، بین المللی، حقوقی، اقتصادی و امنیتی آن را با توجه به استراتژی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، بیان نموده است.
بصیرت: چیستی، چرایی و چگونگی
نویسنده کتاب حاضر را در پنج فصل با موضوع بصیرت، دسته بندی و تدوین نموده است. در فصل اول که پیش نیاز مباحث بعدی می باشد، کلیات و مفاهیم و واژگان مرتبط و مشابه و نزدیک به موضوع مورد بررسی قرار گرفته و عرصه های بصیرت به صورت اجمالی بررسی شده است. در فصل دوم کتاب چرایی و کارکردها و آثار به صورت گذرا بررسی شده و در فصل سوم عوامل بصیرت نظیر تفکر، تدبر در قرآن و یاد خدا و … و فصل چهارم موانع بصیرت مثل هوس های نفسانی، شیطان، دنیا طلبی و … بررسی شده و در فصل آخر راهکارهای ارتقای بصیرت که کاربردی ترین مباحث در آن به خوبی بیان گردیده آمده است.
راه و رسم جوانی
نویسنده، کتاب پیش رو را در دوازده فصل به صورت مختصر تهیه و تنظیم نموده است که شامل: مفهوم شناسی جوان و جوانی، جوان و معنویت، جوان و محبوبیت، جوان و دوست یابی، جوان شادی و نشاط، جوان و امیدواری، جوان و بحران هویت، در درس هشتم جوان و نوگرایی، جوان و زیبایی، جوان و غریزه جنسی که در این فصل در مورد دیدگاه های مختلف با محوریت امور جنسی و تولید مثل بحث شده است، فصل یازدهم جوان و دانش اندوزی، و در فصل آخر جوان و حاکمیت دین در جامعه مورد بحث و بررسی از زوایای مختلف قرار گرفته است.