پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام

اشک معرفت: نگاهی نو به سوگنامه امام حسین (ع)

۸۰,۰۰۰ تومان

نوشتار حاضر دارای خصوصیات زیر است:

مراجعه به منابع معتبر و دست اول و نقل مقتل از آن منابع و پرهیز از مراجعه به منابع ضعیف و غیر معتبر.

رعایت اختصار و ایجاز در نقل مطالب در عین اینکه سعی شده موارد لازم از قلم نیفتد و آنچه باید برای مردم نقل شود، مورد غفلت واقع نشده باشد.

پرهیز از نقل وقایعی که با اعتبارات عقلی سازگار نیست و یا خلاف سیره اهل بیت و یا موهن و سست می باشد، و در صورت نقل واقعه ای که معتبر و مشهور است، تحلیل و توجیه مناسب آن ارائه شده است.

ارائه تحلیل های لازم از برخی وقایع که نیازمند توضیح و تحلیل مناسب بوده است.

طرح شبهات ایجاد شده از برخی مقتل ها، و ارائه پاسخ مناسب به شبهات و پرسشها.

موج چهارم جنگ نرم

۷۵,۰۰۰ تومان

در فصل اول، سازمان معنایی جنگ نرم بحث می شود. ابتدا مفاهیم قدرت نرم، جنگ نرم و نفوذ، از حیث فرهنگ دانش واژه و برداشت ها و دیدگاه ها درباره این مفاهیم بررسی می شود و سپس شبکه مفهومی جنگ نرم، قدرت نرم و نفوذ مشخص می گردد.

در فصل دوم، به تبارشناسی تاریخی نبرد نرم می پردازد. در این فصل نشان می دهیم که نبرد نرم از حیث تاریخی، چهار موج دارد. نقطه آغاز موج چهارم نبرد نرم پس از فروپاشی نظام دو قطبی است و نشان داده می شود که موج چهارم از جنبه های مختلف با دوره های گذشته نبرد نرم متمایز است.

فصل سوم، درباره نظریه ها و رهیافت های علمی که پشتوانه نظری موج چهارم نبرد نرم اند، بحث می کند.

فصل چهارم، به مختصات و سازه های موج چهارم نبرد نرم می پردازد. در این فصل، ماهیت شناسی، هدف و غایت شناسی، فرآیند شناسی، آماج شناسی و مقاصد روانی و اهداف رفتاری جنگ نرم بررسی می شود.

فصل پنجم، گونه ها و الگوهای موج چهارم نبرد نرم را بازنمایی می کند. در این فصل نشان داده خواهد شد که جنگ نرم در عصر جدید، بسیار متنوع است. با این وجود می کوشیم مهم ترین الگوهای جنگ نرم در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را شناسایی و تشریح کنیم.

در نهایت فصل ششم کتاب، به نتیجه گیری و اصول دفاع نرم، به همراه پیشنهادهای کاربردی اختصاص یافته است.

جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر

۱۵۰,۰۰۰ تومان

این کتاب به جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر طی چند بخش می پردازد:

نخست در بخش اول، جریان شناسی التقاط در عصر قاجار در دو قسمت مورد توجه قرار می گیرد، یکی از ابتدای حاکمیت قاجار تا انقلاب مشروطه یعنی تا ۱۲۸۵ و دیگری از انقلاب مشروطه تا ابتدای حاکمیت رضاشاه (پهلوی اول) یعنی تا ۱۳۰۴ شمسی فرآیند شکل گیری جریان التقاطی، نمادها، نمودها و آثار آن، گرایش های مختلف تفکر التقاطی در این دوران، مبانی فکری و اصول التقاطیون این عصر، برجسته ترین رهبران و روش های این جریان، از مباحثی است که به آن پرداخته شده است.

بخش دوم به جریان شناسی افکار التقاطی در عصر پهلوی اختصاص دارد. این بخش نیز طی دو قسمت مطرح می شود. ابتدا تفکرها، گرایش ها و رهبران التقاطی و مبانی فکری آن ها در زمان پهلوی اول یعنی رضاشاه (۱۳۰۴-۱۳۲۰ش) و سپس همین مباحث در زمان پهلوی دوم، محمدرضا شاه (۱۳۲۰-۱۳۵۷ش) مورد توجه قرار می گیرد. بررسی، تحلیل، تطبیق و نقد گرایش های التقاطی این دوره با مبانی اسلام اصیل نیز (در حد وسع)، قسمت دیگری از مباحث این بخش خواهد بود.

بخش سوم کتاب به جریان شناسی اندیشه های التقاطی در عصر جمهوری اسلامی ایران (۱۳۵۷-۱۳۹۳ش) اختصاص دارد. در این بخش نیز فرایند شکل گیری افکار التقاطی، رهبران و انواع اندیشه های التقاطی در دوره حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بررسی می شود.

کلید پیروزی در جنگ اراده ها

۸۵,۰۰۰ تومان

از منظر قرآن کریم، سعادت و خوشبختی انسان در گرو بصیرت اوست و “بینای” واقعی کسی است که دارای “بصیرت درونی” باشد؛ در غیر این صورت کوری بیش نیست. همچنین اعتبار و ارزش هر انسانی به میزان بصیرت و آگاهی و حکمت اوست. پس شناخت ابعاد و مراتب، عوامل و موانع و آثار و الگوهای بصیرت نقش بسزائی در نیل به جایگاه سعادت و خوشبختی در جهات گوناگون را دارد و همچنین در درجه بالاتر، راهیابی انسان به مقام قرب الهی را تسهیل می کند.

موضوع اصلی این کتاب حول محور “بصیرت” است.

عناوین فصل های این کتاب عبارت است از:

فصل اول: مفهوم شناسی بصیرت
فصل دوم: مراتب و ابعاد بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل سوم: عوامل بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل چهارم: موانع بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل پنجم: آثار بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل ششم: الگوهای بصیرت از منظر قرآن کریم

شیوه تنظیم مطالب هر فصل و قسمت های مختلف بدین قرار است:

1- مقدمه مختصر و مناسب در اول هر فصل
2- استناد به آیه یا آیات متناسب همان بحث
3- تبیین و توضیح آیات در نگاه روایات (در صورت وجود روایات ذیل آیات)
4- جمع بندی پایان هر بحث

گفتمان های دینی، شیوه ها و ابزارها

۸۵,۰۰۰ تومان

این کتاب در پنج فصل ارائه شده است:

فصل نخست: «کلیات و مفاهیم»، فصل دوم: «مبانی گفتمان ساز»، فصل سوم: «گفتمان اعتقادی»، فصل چهارم: «گفتمان اجتماعی» و فصل پنجم: «گفتمان سیاسی».

در فصل اول این کتاب به تعریف مفاهیم «گفتمان»، «گفتمان سازی»، «مبانی» «شیوه» و «ابزار» پرداخته شده و همچنین موضوع «منظور از گفتمان سازی بر اساس آموزه های دینی» بررسی شده است.

در فصل دوم این نوشتار عناوینی همچون: «مبانی گفتمان سازی»، «مؤلفه های گفتمان سازی»؛ «اصول و الزامات گفتمان سازی»، «طراحی و برنامه ریزی»، «مقابله با گفتمان های معارض»، «استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگ سازی» مورد کنکاش قرار گرفته است.

«گفتمان ولایت»، «گفتمان معاد باوری»، «گفتمان تکلیف گرایی»، «گفتمان انتظار» از جمله مطالبی است که در فصل سوم بررسی شده است.

در فصل چهارم به موضوعاتی همانند: «گفتمان امر به معروف و نهی منکر»، «گفتمان عدالت» و «گفتمان علم آموزی» اشاره شده است.

«گفتمان دشمن شناسی»، «گفتمان مقاومت»، «گفتمان جهاد» از جمله گفتمان هایی است که در فصل پنچم مورد کنکاش قرار گرفته است.

پیام های ماه مبارک رمضان

۱۲۰,۰۰۰ تومان

هدف این کتاب بیان تفصیلی و جزئیات نیست، بلکه با توجه به لزوم ارتباط بین مطالب سخنرانی ها و نیاز جامعه مطالبی به صورت مختصر و فهرست وار پیشنهاد شده است.
بدیهی است که مطالب در سطح متوسط است و رعایت شرایط زمان و مکان و سطح علمی و سنی مخاطبان بر عهده مبلغ محترم است.
به منظور رعایت قرآن محوری، هر فصل با یک آیه شروع می شود که جایگاه قرآن در ماه قرآن رعایت شده باشد.

تحجر سیاسی در ایران

۳۵,۰۰۰ تومان

در این کتاب، موضوع تحجر سیاسی به عنوان یکی از موضوعات مهم عرصه سیاست که تاکنون کمتر به آن توجه شده، در سه فصل مورد بررسی قرار گرفته است.

در فصل اول این کتاب، مفهوم شناسی تحجر سیاسی، ابعاد و عرصه های مختلف چیستی آن بررسی شده است. در فصل دوم، تحجر سیاسی از منظر قرآن کریم و سیره معصومین علیهم السلام بررسی شده و در فصل سوم، به بررسی موضوع تحجر سیاسی در ایران با نگاه به مقطع انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر، پرداخته شده است.

پایداری و ناپایداری گفتمان های سیاسی در ایران

۸۵,۰۰۰ تومان

تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خرده­ گفتمان­ های سیاسی متنوع و متفاوتی در صحنه سیاست ایران نقش­ آفرین بودند؛ گفتمان مارکسیستی، گفتمان روشن­فکری، گفتمان ملی­ گرایی و مهم­تر از همه گفتمان اسلام ناب محمدی(ص) با خوانش امام خمینی (ره)، که در نهایت با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان گفتمان برتر حیات خود را آغاز کرد و دیگر گفتمان­ ها را به حاشیه رانده و یا حذف کرد.

پس از جنگ تحمیلی و با رحلت حضرت امام (ره)، برخی خرده ­گفتمان­ ها با تفاسیر خاص خود از مبانی انقلاب اسلامی، پای به عرصه سیاسی گذاشتند که همواره خود را ذیل گفتمان اصیل انقلاب یا همان گفتمان حضرت امام (ره) می­ دانستد اما در مواردی از خطوط اصلی آن فاصله گرفته و مسیر خود را پیمودند؛ از جمله این خرده­ گفتمان­ ها “سازندگی”، “اصلاحات” و “بهار” بودند که هر کدام در مقطعی موقعیت هژمونیک یافته و سپس افول کردند. چگونگی و عوامل ظهور و افول این گفتمان­ ها، میزان انطباق و یا عدم انطباق آنها با گفتمان امام خمینی (ره) و راهبرد پیشگیری از ناپایداری گفتمان انقلاب اسلامی موضوعات مهمی است که در کتاب پیش رو به آن پرداخته شده است.

لازم به ذکر است این کتاب حاصل طرح پژوهشی با عنوان «علل و عوامل ناپایداری گفتمان های سیاسی و راهکارهای حفظ گفتمان انقلاب اسلامی از ناپایداری» بود که از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ توسط آقای دکتر احمد عزیزخانی در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق انجام شد.

امنیت و آزادی در حوزه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی

۶۰,۰۰۰ تومان

در مقدمه این کتاب آمده است:

امنیت و آزادی، دو خواسته و نیاز کلیدی در زندگی اجتماعی بشر به شمار می روند. تقدم امنیت بر آزادی، تقدم آزادی بر امنیت و تعامل و تلازم امنیت و آزادی، سه وضعیت عمده در نسبت امنیت و آزادی می باشد. اهمیت و لزوم وجود توأم امنیت و آزادی در زندگی اجتماعی انسان، توجه به کیفیت مناسبات میان آن دو مقوله را در جامعه، ضروری می سازد. به طوری که بی توجهی نسبت به ترسیم رابطه ای تعادلی و خالی از افراط و تفریط میان امنیت و آزادی، استبداد (تقدم امنیت بر آزادی) و یا هرج و مرج (تقدم آزادی بر امنیت) و در سطح کلان، عدم تعادل شهروندان را در جامعه رقم خواهد زد.

این کتاب از چهار فصل تشکیل شده است:

فصل اول: با عنوان «مفهوم شناسی» از دو گفتار آزادی در اندیشه اسلامی و امنیت در اندیشه اسلامی تشکیل شده است.

فصل دوم: با عنوان «امنیت و آزادی در حوزه سیاسی» از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت سیاسی و آزادی سیاسی، و نسبت امنیت سیاسی و آزادی سیاسی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

فصل سوم: با عنوان امنیت و آزادی در حوزه فرهنگی از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت فرهنگی و آزادی فرهنگی، و نسبت امنیت فرهنگی و آزادی فرهنگی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

فصل چهارم: با عنوان امنیت و آزادی در حوزه اقتصادی از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت اقتصادی و آزادی اقتصادی، و نسبت امنیت اقتصادی و آزادی اقتصادی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

پیام های عاشورا

۶۵,۰۰۰ تومان

«عاشورا» حادثه ای نبود که در یک نیم روز در سال 61 هجری اتفاق بیفتد و از قبل و بعد خود جدا باشد. هم ریشه در حوادث پیشین و تحولات اجتماعی مسلمانان از زمان رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله تا سال 60 هجری داشت، هم پیامدهای آن و آثاری که در فکر و عمل مسلمانان داشته، تا امروز گسترده شده است و تا دامنه ی قیامت نیز امتداد خواهد یافت.

عاشورا برای همه و همیشه، «پیام» دارد و می سزد که ما هموراه پای «درس» های این کلاس ابدی بنشینیم و به مراتب بالاتری از ایمان، دین شناسی، شناخت تکلیف و عمل به وظیفه برسیم.

پیام عاشورا چیست و از کجا به دست می آید؟ برای استخراج این درس ها و پیام ها، از مطمئن ترین راه ها می توان چنین یاد کرد: 1- سخنان و خطبه های امام حسین علیه السلام و یاران شهید و بازماندگان شهدا؛ 2- عملکرد، رفتار و شیوه ی عملی سیدالشهدا و اصحاب و خاندان او؛ 3- متون و منابع معتبر تاریخی و دینی مربوط به عاشورا.

هدف از این کتاب انتقال درس های عاشورا برای بهره گیری عمومی، به خصوص پاسداران عزیز و خانواده هایشان و نسل جدیدی است که وارث انقلاب اسلامی و یادگاران شهدایند.

فروخته شده:0
باقی مانده:5

سلمان فارسی: اندیشمند پارسا و مبتکر نظامی

۲۵,۰۰۰ تومان

در کتاب حاضر زندگی و سیرۀ سلمان فارسی از ابعاد و زوایای گوناگونی بررسی شده است. نوشتار حاضر جهت ارائه به جشنوارۀ سلمان فارسی تهیه و در پنج فصل تنظیم شده است. ابتدا سبک زندگی سلمان فارسی در بُعد فردی بررسی شده که شامل حقیقت جویی، ساده زیستی، عبادت آگاهانه، میانه روی و … می باشد. سپس سبک زندگی ایشان در بُعد اجتماعی – سیاسی و بُعد علمی مطرح شده است. در ادامه سبک زندگی سلمان در بُعد فرهنگی بررسی شده که سخنان هدایت گرایانه ایشان به طور مفصل واکاوی شده است. در نهایت نیز سبک زندگی سلمان فارسی در بُعد نظامی تحلیل شده است.

آسیب شناسی ارکان انقلاب اسلامی

۳۵,۰۰۰ تومان

نویسنده در این کتاب تلاش نموده است در راستای تکلیف دینی هر فرد انقلابی که حفظ و تداوم انقلاب اسلامی می باشد، اموری که ارکان انقلاب اسلامی (اسلام، رهبری انقلاب و نظام اسلامی، مردم) را تهدید می نماید مورد بررسی قرار دهد، چرا که اگر آن امور غفلت شود، ممکن است که ریشه های ارکان انقلاب اسلامی ایران را بخشکاند.
به همین منظور راه های پیشگیری و مقابله با آسیب ها و آفت های آن امور بیان گردیده است و در بیان مستندات این کتاب از بیانات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری استفاده شده است.

جریان شناسی فکری – فرهنگی عقلانیت اسلامی

۱۰۰,۰۰۰ تومان

این پژوهش، به لحاظ هدف، توسعه ای است؛ به این شکل که اصول، قوانین، الگوها، سوابق و جایگاه جریان عقلانیت اسلامی، بررسی خواهند شد؛ چون هدف آن، گسترش داشته های جریان عقلانیت اسلامی، (نظام جمهوری اسلامی ایران) و تضمین بقای نظام در بلند مدت است. از بین تحقیقات توسعه ای، می توان آن را استراتژیک نامید؛ چون به دنبال طراحی روش های جدید به جای روش های پیشین است تا بتواند اثربخشی و توامندی جریان عقلانیت اسلامی را افزایش دهد. همچنین می توان آن را عادی نامید؛ چون سعی دارد تا روش های موجود را بهینه سازد و کیفیت آنها را بالا ببرد.