جستجو
وضعیت موجودی
دستههای محصولات
- pdf 1
- لوح فشرده 14
- کتاب 481
- طب سنتی و اسلامی 5
- ادعیه 3
- ادیان و مذاهب 38
- اخلاق 69
- اعتقادی 89
- امام و رهبری 30
- اقتصاد 13
- خانواده 13
- روان شناسی 38
- جهاد و دفاع 65
- سیاسی 134
- تاریخ اسلام 49
- تاریخ ایران 48
- ترجمه شده 25
- مدیریت 18
- قرآن و حدیث 45
- کودک 20
- فرهنگ 48
- فقه و حقوق 31
- کتاب صوتی 1
نویسنده
ویراستار
Showing all 15 resultsSorted by latest
سیره اخلاقی – تربیتی امام خمینی (قدس سره)
این اثر به بررسی سیره ی اخلاقی – تربیتی امام خمینی (ره) می پردازد. عناوین پنج فصل کتاب عبارتند از: «مبانی و دیدگاه های اخلاقی، تربیتی امام خمینی»، «اصول و روش های اخلاقی، تربیتی امام»، «امام احیاگر ارزش های اخلاقی» و «برجستگی های اخلاقی امام (ره)». ضمن آن که در بخش آغازین کتاب، مباحثی در خصوص «اهمیت تربیت»، «ضرورت تربیت»، «موضوع تربیت» و «هدف تربیت» مطرح گردیده است.
شیعیان نیجریه
شیعیان نیجریه از یک اقلیت بسیار محدود چندهزار نفری در سال 1979 م به جمعیت چند میلیون نفری در سال های اخیر تبدیل شده اند. این تغییر گسترده مذهبی همه نگاه ها را به زاریا و جمعیت میلیونی شعیان نیجریه دوخته است؛ این تعدا شیعه چگونه و با چه اقدامات و تبلیغاتی در نیجریه پدید آمدند؟
ساختار و تشکیلات و فعالیت های شیعیان نیجریه چگونه است؟ …
پژوهش پیش رو در پاسخ به این پرسش ها و معرفی دقیق و همه جانبه شیعیان نیجریه انجام گرفته است.
Government in the Political Thought of Shia (دولت در عصر غیبت)
موضوع کتاب حاضر، بررسی و ارزیابی ویژگی های دولت اسلامی در عصر غیبت و طرح موضوعات پیرامونی آن است.
رابطه دین و سیاست، حاکمیت در اسلام، اصل ولایت فقیه، ماهیت و نظرات پیرامون آن، نحوه تعیین رهبر در مکتب تشیع، وظایف و اختیارات رهبری در عصر غیبت و نقش و جایگاه مردم و بالاخره تمایزات نظام ولایت فقیه با نظام های استبدادی مبتنی بر لیبرال دموکراسی و سوسیالیسم، از جمله موضوعاتی است که ضمن نه فصل، بدان ها پرداخته شده است.
استفاده از دست آوردهای علمی روز در علم مدیریت، حقوق اساسی و علوم سیاسی و تکیه بر ادله و منابع فقهی و کلامی شیعه، از جمله ویژگی هایی است که برای این اثر، شمرده شده است.
فصل پایانی کتاب نیز، عهده دار پاسخ به شبهات مرتبط، شده است.
حاکمیت دینی؛ اصول و مبانی
مهمترین عامل برای تداوم انقلاب، توسعه و تعمیق فرهنگ دینی و افزایش بصیرت سیاسی آحاد مردم در زمینه شناخت بیشتر دشمن و ترفندهای او و چگونگی مقابله با تهدیدات و دسیسه هاست. بیانات و روشنگری های رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در مقاطع مختلف به ویژه در سالهای اخیر و تاکید روی دولت و مجلس اصولگرا هم در راستای حفظ و صیانت از انقلاب بوده است.
آنچه پیش رو دارید مجموعه سخنرانیهای کاربردی در راستای تهدیدشناسی، آسیب شناسی و نیز تبیین اصول و مبانی حاکمیت دینی است که در قالب یک مجموعه گرد آمده است تا در حد خود بتواند زمینه روشنگری بیشتری را فراهم نماید.
* عناوین فصل های این کتاب عبارت است از:
بازنگری مهندسی حاکمیت دینی
ضرورت مهندسی حاکمیت دینی
ابعاد مهندسی حاکمیت دینی
چیستی حاکمیت دینی
چرایی حاکمیت دینی
چگونگی حاکمیت دینی
رسالت و مسئولیت های دولت اسلامی
رابطه دولت با دین
دیدگاه ها پیرامون تعامل دولت با دین
ماهیت رابطه بین دولت و دین
تبیین رابطه دولت با امور دینی
و …
سیره اخلاقی معصومین (ع)
موضوع کتاب حاضر، شرح و بیان «فضایل» و «سیره اخلاقی معصومان (ع)» است. نویسنده با استناد به متون حدیثی و ادعیه، رفتارهای عبادی و اخلاقی آنها را شناسایی کرده است. کتاب در دو بخش اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی و ضمن بیست درس سامان یافته است. یاد خدا، دعا، اهتمام به نیاز، عبادت، انس با قرآن، عزت نفس، زهد، توکل، تسلیم و کار به عنوان اخلاق فردی و مباحثی مانند تواضع، مشورت، وفای به عهد، اصلاح ذات البین، مشکلگشایی، صبر، عفو، حفظ وحدت، برخوردهای اجتماعی و مهماننوازی به عنوان اخلاق اجتماعی معصومان تحلیل و بررسی شده است.
پیش نیازهای تعلیم و تربیت
کتاب حاضر حاصل تجربیات بیش از دو دهه تدریس نویسنده در زمینه تعلیم و تربیت است که اینک تقدیم علاقه مندان به مسائل تربیتی می شود.
تربیت موضوعی بین رشته ای است که لازمه ی موفقیت در این امر مهم و پیچیده، بهره مندی از علومی مثل: «روان شناسی عمومی»، «روان شناسی تربیتی» و «تعلیم و تربیت در اسلام» است.
برای سهولت و دسترسی علاقه مندان به این پیش نیازها، مهم ترین و کاربردی ترین مباحث هر سه علم، در یک مجموعه تحت عنوان «پیش نیازهای تعلیم و تربیت» گردآوری شده است.
آینده پژوهی از دیدگاه قرآن کریم (مبانی، اصول و روش ها)
این پژوهش با توجه به ماهیتش، که در حوزه تفسیر موضوعی و دیدگاه شناسی قرآن کریم قرار دارد، از روش مقلی وحیانی و مدل داده پرداز توصیفی-تحلیلی استفاده، و با مطالعات نظری و کتابخانه ای در کتاب آینده پژوهی و منابع تفسیری، و اب نگرش تحلیلی آیات قرآن کریم، مبانی، اصول و روش های آینده پژوهی را در چهار بخش بررسی کرده است.
در بخش یکم، کلیات و پیش نیازهای تحقیق، برای آشنایی با چیستی دانش آینده پژوهی، آینده چژوهی اسلامی، دیدگاه شناسی قرآن کریم، واژه شناسی و گزاره شناسی آینده پژوهی در آیات عرضه می شود.
در بخش دوم، مبانی آینده پژوهی در سه فصل مبانی علوم غربی، مبانی اولیه قرآن کریم، و مبانی آینده پژوهان و دیدگاه قرآن کریم بررسی می شود.
در بخش سوم، نگاه مستقل قرآن کریم به اصول آینده پژوهی در دو فصل اصول اولیه قرآن کریم و اصول قرآنی رویکردهای آینده پژوهی استخراج خواهد شد.
در بخش چهارم، روش های آینده پژوهی از منظر قرآن کریم نیز در دو فصل روش های آینده پژوهی اکتشافی و روش های آینده پژوهی تجویزی با نگرش به مبانی و اصول به دست آمده تبیین می گردد.
ساخت مسکن در آموزه های دینی
موضوع اثر حاضر، بررسی شاخص ها، معیارها، مبانی و ویژگی های ساخت شهر و مسکن بر طبق ضوابط و تعالیم ارزشی دین اسلام است.
در ابتدای این اثر برخی از احکام اولیه و ثانویه فقهی و اخلاقی در مورد ساخت مسکن و حقوق همسایه و مستأجر بیان شده و پس از آن برخی از ارزش های کلی حاکم بر خانه سازی از منظری فقهی و اخلاقی تبیین شده است.
در همین زمینه نویسنده بر رعایت پرهیز از تشریفات در ساخت خانه، هماهنگی آن با نظام تکوین و تشریع، هزینه کردن پول حلال برای ساختن آن، هماهنگی آن با قوانین نظام اسلامی، رعایت استحکام در ساختن انواع بنا، رعایت مسایل امنیتی و آسایشی منزل مسکونی و رعایت برخی از مسایل ارزشی در درون و برون خانه تأکید ورزیده و دستورات دین اسلام را در این زمینه ذکر نموده است.
آنگاه وی به بیان برخی دیگر از بایسته های ساخت مسکن پرداخته و اهمیت دادن به محیط زیست، مسایل اجتماعی، طراحی نمای بیرون و درون منزل، مسایل بهداشتی، رعایت جهت قبله، رعایت حقوق همسایگان، ارتفاع ساخت خانه، ایجاد حفاظ برای آن، ضوابط آپارتمان نشینی و دقت در ترسیم سیمای کلی شهرسازی از منظر قرآن و روایات را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
حقیقت ماندگار – کتاب دوم: میراث حدیثی شیعه (ریشه ها و رویش ها)
مؤلف کتاب را در سه بخش نوشته است که نقل حدیث در عصر رسالت و پس از آن، سرچشمه علم پیشوایان شیعه و چگونگی شکل گیری و تدوین حدیث شیعه عنوان های مطالب این کتاب هستند.
نگارنده در مقدمه بخش اول کتاب درباره نزول قرآن و نگارش آن در زمان پیامبر چنین می نویسد:
همواره پیرامون آیات، پرسش های از آن حضرت پرسیده می شد و آن جناب بیاناتی می فرمودند که برخی از آنها جنبه تفسیر و تشریح آیات را داشت و برخی شامل تفصیل و تشریح احکام و قوانین قرآن و گاه بیان شان نزول آیات و سوره های می شد؛ در طول این مدت، به ویژه پس از هجرت پیامبر اکرم به مدینه که قوانین اسلام در احوال فردی و شئون اجتماعی راه توسعه را می پیمود، حضرت ابتدا یا پس از پرسش مسلمانان، بیاناتی در یکی از این زمینه ها ارائه می فرمودند: عقاید، اخلاق، عبادات، قوانین اجتماعی، مدنی، جنایی، کیفری، اخلاق شخصی، آداب معاشرت، کیفیت تشکیل خانواده، سلوک عملی و تشویق به تحصیل فضایل. این سخنان برنامه مسلمانان شمرده می شد و از این رو به آن اهمیت می دادند و در گوش سپردن به آن دقت و همت داشتند.
بدیهی است تا پیامبر اکرم خود در میان مردم بودند و دسترسی به این واسطه میان خدا و مردم در انتقال پیام و خواست الهی به سهولت میسر می شد، پس اهمیت حدیث چنان که باید مشهود نبود. با رحلت حضرت، مردم احساس کردند نیاز بیشتری به احادیث پیامبر دارند؛ از این رو نویسنده درباره اهمیت نگارش و دریافت حدیث بعد از پیامبر در شیعه و اهل سنت چنین نوشته است:
پس از قرآن، دومین مرجع برای شناخت احکام و عقاید دینی، سنت و حدیث پیامبر است. افزون بر اجمال در آیات قرآن، برای دریافت درست مفاهیم وحی، به ویژه آیات متشابه که زمینه برداشت های گوناگون و اختلاف مفهومی در آن گسترده تر است، نیاز به سنت و تبیین معصوم نمود بیشتری می یابد. این نیاز با دو رویکرد پاسخ داده شده:
1- شیعه: با توجه به روایت«انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» دایره این مرجعیت را منحصر در عترت نبوی که تعین یافته بود دانستند و مرجعیت مطلق دینی اصحاب را با استناد به آیات و روایات نپذیرفتند.
2-اهل سنت: اهل سنت برای حل این مسئله عمل اصحاب را به سنت رسول خدا ضمیمه کردند. در توجیه این سخن گفته شد: اصحاب با پیامبر بودند و به آنچه از ایشان شنیده بودند عملی کردند و حضرت خود بر اعمال آنها نظارت داشتند؛ علاوه بر این که اصحاب عدول امت به شمار می رفتند و عمل آنان برای دیگران حجت بود و آنچه را طبقه تابعین از اصحاب می شنیدند برای دیگران نقل و روایت می کردند. این گونه حدیث ایجاد و متداول و از برخی به برخی دیگر نقل شد و همدوش قرآن، ملاک عمل مردم و راهنمای امت قرار گرفت.
در ادامه نویسنده عناوین بخش دوم کتاب را چنین برمی شمارد:
دستورهای الهی از دیدگاه اهل بیت، هدایت الهی و لزوم استمرار آن، قرآن و راهنمایی به هدایت کنندگان، معیار دانش و آگاهی در شناخت یابی به امام، اتفاق فریقین بر دانش گسترده اهل بیت، منزلت امام علی نزد رسول خدا، پیشوایان شیعه و ادعای آگاهی انحصاری، خاستگاه دانش امام به قرآن و سنت و دانش اختصاصی امام به آن.
وی همچنین درباره منزلت امام علی نزد رسول خدا چنین می نویسد:
جایگاه امام علی نزد پیامبر را می توان با مروری بر گزارش ها و روایات فراوان طرح شده در این حوزه از زبان امام علی و دیگران به دست آورد. امام علی در بیان جایگاهشان نسبت به پیامبر بیان می کنند: «هیچ یک از اطرافیان پیامبر منزلت و جایگاه مرا نزد پیامبر نداشتند؛ من هر سحرگاه نزد ایشان می رفتم.» خلیفه اول نیز با تایید این سخن، امام علی را نزدیک ترین افراد به پیامبر و کسی که در چشم پیامبر از همه بزرگ تر بود و آن که بیشترین بهره را از پیامبر برد معرفی کند.
نتیجه این پیوند گسترده آن گونه شد که حضرت خود را دانش آموخته ممتاز و کامل مکتب پیامبر می دانستند و از مسلمانان می خواستند پرسش های خود را با ایشان در میان بگذارند.
نتیجه بهره گیری فراوان از پیامبر نشر و انتقال آن در قالب الفاظ علوی به نسل های پیش رو بود. بر این اساس تبلور استفاده کامل از محضر رسول خدا را می توان در سخنان و روایات نقل شده از امام علی ملاحظه داشت و ریشه گفتار امام علی را در سخنان و تعالیم رسول خدا جست وجو نمود.
آسیب شناسی احزاب در جمهوری اسلامی ایران
رویکردی آسیبشناسانه و تحلیلی بر عملکرد «احزاب سیاسی» در نظام جمهوری اسلامی ایران است. آنچه در پژوهش حاضر حایز اهمیت بوده، آسیبشناسی و بررسی موانعی از جمله ساختاری، فرهنگی و تاریخی میباشد که در مسیر تشکیل احزاب سیاسی وجود دارد. عناوین فصلهای ششگانه این نوشتار به شرح ذیل است: 1- مفاهیم و کلیات، 2- مبانی نظری حزب، 3- احزاب و جریانهای سیاسی قبل از انقلاب اسلامی، 4- احزاب و جریانهای سیاسی پس از انقلاب اسلامی از جمله: حزب جمهوری اسلامی، مجمع روحانیون مبارز، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، جبهه دوم خرداد، جبهه اصولگرایان، 5- آسیبهای نظری احزاب و 6- آسیبهای احزاب سیاسی در مرحله اول.
آداب معاشرت
کتاب حاضر شامل بیست درس با محوریت اخلاق اجتماعی و دستورات دینی می باشد. نویسندگان در این کتاب با ذوق و سلیقه فراوانی از تفاسیر مختلف قرآن و روایات معصومان علیهم السلام استفاده نموده اند به گونه ای که مورد استفاده گروه های مختلفی از مخاطب جامعه می باشد. بعد از کلیات بحث در متن کتاب میخوانیم: حسن خلق ، احترام به دیگران ، امر به معروف و نهی از منکر ، سلام و احوالپرسی ، زیبایی سخن، مزاح و شوخی، رعایت شوون اجتماعی ، عدالت در برخوردهای اجتماعی ، نظم و انضباط، وفا به عهد ، حفظ اسرار ، مهربانی ، فروبردن خشم، عفو وگذشت ، صله رحم ، همسایه داری ، مهمان داری و عیادت بیمار.
تبیین اعتقادات و احکام فقهی علویان سوریه
در این کتاب شناخت هر چه بیشتر و بهتر با عقاید و احکام فقهی علویان سوریه مدنظر است.
ابتدا واژگان نُصیریه، علویان، فرق علویان و عشایر علویان مفهوم یابی شده و تاریخچه و پیشینه ی آنان بررسی شده است.
سپس تحولات جاری در سوریه، روابط سوریه با ایران، ریشه های بحران سوریه، اقسام علویان سوریه، علما و شخصیت های مؤثر عویان و کتب معتبر آنان مطرح شده است.
در ادامه عقاید و احکام عام علویان سوریه آورده شده است.
در نهایت فرق و عشیره های علویان به صورت اجمالی معرفی شده و موقعیت جغرافیایی آنان، درصد جمعیت، اعتقادات و احکام خاص آنان مطرح شده است.
منش فرماندهی از منظر قرآن و سیره علوی
بررسی معیارهای فرماندهی و مدیریت نظامی و گزینش فرماندهان از منظر آموزههای اسلامی است. محور اصلی بحث در این نوشتار بیان مبانی و اصول حاکم بر فرماندهی در جبهههای جنگ و فرهنگ حاکم بر مسایل نظامی طبق دیدگاههای اهلبیت(ع) و سیره عملی امام علی(ع) است. در ابتدای کتاب اشارهای به کلیات مدیریت در قرآن کریم صورت گرفته و پس از آن دیدگاه امام علی در این زمینه با توجه به دوران زمامداری ایشان منعکس شده و ویژگیهای رهبر و مدیر شایسته در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی بیان شده است.در همین راستا نویسنده به مسایلی مانند شایستهسالاری، ایمان، جهاد با نفس، آگاهی، قوت، امانتداری، کاردانی، نفی تبعیض، بومیسازی، اهلیت داشتن، تعهد و تخصص و پرهیز از انتخاب افراد چاپلوس به عنوان معیارهای گزینش مدیران و فرماندهان نظامی در سیره علوی اشاره نموده و اوصاف یک فرمانده مطلوب و منش فرماندهی را از این منظر بررسی نموده است.
سیمای یهود در قرآن
نگارنده، این کتاب را به عنوان یک تفسیر موضوعی در پنج فصل تهیه و تدوین نموده است.
در فصل اول تاریخچه قوم یهود و نام گذاری آن به صورت فشرده بیان شده است.
فصل دوم ده مورد از نعمتها و عنایت هایی که خداوند عزوجل به قوم بنی اسراییل عنایت داشته است و در فصل سوم مبانی فکری و اعتقادی یهود مورد بحث قرار گرفته است.
در فصل چهارم ده مورد از عملکرد و رفتارهای یهود مثل پیمان شکنی، فساد روی زمین، استهزای دین، نفاق و دورویی، فتنه گری، دنیا طلبی، دشمنی با مسلمانان و تمرد و… مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و در فصل پایانی آثار و کیفر های الهی نسبت به یهودی ها بیان گردیده است.