344

حقوق مخاصمات مسلحانه: حقوق بشر دوستانه بین المللی در جنگ

۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان

“حقوق مخاصمات مسلحانه: حقوق بشر دوستانه بین المللی در جنگ”، حقوق جنگ در عصر تروریسم را به دانشجویان رشته حقوق و دانش آموختگان این رشته معرفی می کند.
کدام حقوق مخاصمات مسلحانه و کدام حقوق بشر دوستانه بین المللی در مخاصمه مسلحانه خاص به کار برده می شود؟ آیا همان نظام حقوقی بر تروریست ها نیز اعمال می شود؟ آیا جامعه جهانی می تواند تروریست ها را به رعایت آن نظام حقوقی مجبور کند؟ وضعیت و تکلیف شرکت کنندگان در درگیری های مسلحانه چگونه است؟ چه چیزی جنایت جنگی را تشکیل می دهد؟ چه چیزی یا چه شخصی بر اساس قانون می تواند هدف قرار گیرد؟ تصمیم به هدف گیری چگونه صورت می پزیرد؟ قواعد درگیری کدام اند و چه اشخاصی آن ها را وضع می کنند؟ کدام سلاح ها غیرقانونی اند و چه عاملی باعث غیرقانونی شدن آنها می شود؟ وضعیت مین های زمینی، مهمات خوشه ای و فسفر سفید در حقوق مخاصمات مسلحانه بین المللی و در حقوق آمریکا چگونه است؟

این کتاب درسی، دانشجویان را از میان پرسش هایی درباره حقوق مخاصمات مسلحانه و حقوق بشر دوستانه بین المللی و علوم دیگر، با ارائه نمونه هایی از دنیای واقعی، از اصول اولیه حقوق کاربردی جنگ به سمت نقاط ظریف این مقوله سوق می دهد. متن این کتاب بر اساس حقوق آمریکاست و درس ها و دیدگاه های حقوقی را از رویه های قضایی در سراسر جهان در بر می گیرد: از دادگاه کیفری برای محاکمه جنایات ارتکابی در جنگ جهانی دوم نورنبرگ گرفته تا یازدهم سپتامبر 2001؛ از دادگاه نظامی آمریکا تا دیوان عالی ایالات متحده. علاوه بر این، حقوق جنگ از قرن نوزدهم تا بیست و یکم تشریح، تفسیر و به کار بسته شده است.

جریان شناسی گفتمانی و عملکردی حلقه موسوم به انحرافی

۸۵,۰۰۰ تومان

در سال 84 پیروزی گفتمان عدالت، نوید تحقق شعارهای اصیل انقلاب اسلامی و گفتمان معیار (امام خمینی و رهبر معظم انقلاب) را می داد؛ ولی این حرکت پس از چندی، به ویژه در دولت دهم، از گفتمان اصیل انقلاب منحرف شد.

با این وصف، خطر انحراف همیشه در کمین دولت ها، گروه ها و افراد بوده و ضربات سنگین و بعضا جبران ناپذیری از این طریق بر انقلاب تحمیل شده است و این نگرانی برای دلسوزان انقلاب اسلامی وجود دارد که افراد و گروه های منحرف به پست های کلیدی دست نیابند. دولت نهم و دهم نیز از این قاعده مستثنا نیست.

رهبر انقلاب، همواره بر خطر انحراف در دولت ها و گروه ها اشراف داشته و درباره آنها تذکر داده است. برای مثال، پس از دوم خرداد، به ویژه پس از وقایع هجده تیر ۱۳۷۸، مقام معظم رهبری به گفتمان سازی های ویژه ای برای بازگشت انقلاب به مسیر اصلی خود پرداختند و همان سال را سال امام خمینی نام گذاردند، که هدف اصلی آن احیای گفتمان امام بود. بعد از آن، ایشان گفتمان خودی و غیر خودی را مطرح کردند و پس از آن نیز گفتمان های دیگر؛ تا اینکه به گفتمان اصول گرایی و انتخابات سال 84 رسید. با توجه به تجارب، رهبر انقلاب در اولین دیدارشان با هیئت دولت در شهریور 1384، درباره ی خطر شکل گیری «انحراف» در دولت هشدارهای لازم را دادند.

شناخت گروهی که در دولت نهم و دهم شکل گرفت و حاشیه های فراوانی بر جای گذاشت، با تکیه بر معیارها و ملاک های گفتمان امام خمینی و رهبر معظم انقلاب که همان اسلام ناب محمدی (ص) است، تجربه ای گران سنگ در اختیار دلسوزان انقلاب اعم از آحاد مردم و مسئولان قرار می دهد تا انقلاب دچار زیان های سنگین نشود. این کتاب در پی انجام این مهم است.