جستجو
فیلترهای فعال
وضعیت موجودی
دستههای محصولات
- pdf 1
- لوح فشرده 14
- کتاب 480
- طب سنتی و اسلامی 5
- ادعیه 3
- ادیان و مذاهب 38
- اخلاق 69
- اعتقادی 88
- امام و رهبری 29
- اقتصاد 13
- خانواده 13
- روان شناسی 38
- جهاد و دفاع 65
- سیاسی 133
- تاریخ اسلام 49
- تاریخ ایران 48
- ترجمه شده 25
- مدیریت 18
- قرآن و حدیث 45
- کودک 20
- فرهنگ 48
- فقه و حقوق 31
- کتاب صوتی 1
Showing all 5 resultsSorted by latest
جریان شناسی تاریخ صدر اسلام«ویراست جدید»
«جریان شناسی» اصطلاحی به نسبت جدید است که به معرفی و تحلیل جریان های حادثه ساز و تاثیرگذار می پردازد. بررسی و ریشه یابی علل حوادث تاریخی و نگاه جریان شناسانه به آنها می تواند چراغی فراروی آیندگان باشد و در شناخت شرایط موجود و نحوه برخورد با آن به ما بصیرت بخشد.
کتاب حاضر در هفت فصل زوایایی چند از تاریخ صدر اسلام را واکاوی نموده و به معرفی اوضاع سیاسی، اجتماعی و مذهبی عصر رسالت تا پایان قیام امام حسین (ع) پرداخته است.
*عناوین فصول کتاب حاضر بدین قرار است:
فصل اول: اوضاع سیاسی – مذهبی جزیرة العرب در آستانه بعثت
فصل دوم: جریان شناسی دوران پیامبر (ص) در مکه
فصل سوم: جریا ن شناسی دوران پیامبر (ص) در مدینه
فصل چهارم: دوران خلفای سه گانه: ابوبکر، عمر و عثمان
فصل پنجم: حکمت و حکومت امیر مؤمنان علی (ع)
فصل ششم: وقایع دوران امام حسن (ع) و عبرت های آن
فصل هفتم: دوران امام حسین (ع)، واقعه عاشورا و عبرت های آن
تعامل اسلام و ایران
هر چند دین اسلام در جزیره العرب ظهور یافت، ولی در آنجا محصور نماند و آموزه های حیات بخش آن در مدت کوتاهی بر بخش گسترده ای از عالم از جمله ایران پرتو افکند.
جامعه ایران، که از درون دچار انحطاط_ به خصوص در حوزه ی اعتقادی و فرهنگی_گشته بود، انتظار دینی میکشید تا به تمسک به آن، خویشتن را از اسارت اعتقادات خرافی و ستمهای اجتماعی حاکم نجات بخشد.
با ورود اسلام به ایران این انتظار به سر آمد. تعالیم انسان ساز دین اسلام، اندیشه های نوین و دیگر جذابیتهای این شریعت حیات بخش، به خصوص مساوات جویی و عدالت محوری آن، اشتیاق ایرانیان را_که تشنه عدالت اجتماعی بودند_ به دین اسلام دو چندان ساخت.
در این نوشتار سعی شده این حقایق تحلیل و بررسی شوند و تعامل میان اسلام و ایران تبیین گردد.
تاریخ اسلام در دوران خلفای راشدین
دوران خلفای راشدین پس از رحلت پیامبر (ص) در سال 11 هجری آغاز شد و تا سال 40 هجری ادامه یافت؛ به عبارت دیگر، نخستین جانشینان پیامبر (ص) به خلفای راشدین موسوم شدند.
این نوشتار در پی تبیین و بررسی وقایع و حوادث دوران خلفای راشدین است. تلاش نویسنده بر آن بوده که از نخستین و اصلی ترین منابع تاریخی سود ببرد؛ لکن، از برخی مطالعات و تحقیقات جدید نیز، به فراخور نیاز، بهره برده شده است.
روش تحقیق در این نوشتار، توصیفی تحلیلی است و تلاش شده دیدگاه ها و تحلیل ها بدون پیش داوری، از قضاوت های سطحی و احساسی و تعصب بیجا به دور باشد تا دچار پیش داوری و یکسونگری نگردد.
درباره این موضوع تاکنون کتاب ها و مقاله های بسیاری نوشته شده که تنها ذکر عنوان آنها خود کتابی مفصل خواهد شد و نگارنده مدعی طرح بحث جدیدی نیست؛ لکن تلاش شده با استفاده از این تحقیقات و مطالعات جدید و همچنین مطابقت آنها با منابع کهن، متنی تهیه شود که خوانندگان با مطالعه آن افزون بر آگاهی از رویدادهای دوران خلفای راشدین، با واکنش ها و تعاملات امام علی (ع) با دستگاه خلافت آشنا شوند تا در این روزگاه که بازار جنگ شیعه و سنی داغ است، از سیره وحدت گرایانه امام علی (ع) الگو بگیرند و اسیر توطئه تفرقه افکنی دشمن نشوند.
دفاع فراسرزمینی: علل حضور رزمندگان ایران در سوریه
از زمان حضور رزمندگان ایرانی و غیرایرانی در سوریه، جامعه ایران نسبت به ضرورت و چرایی حضور مدافعان حرم در کشور سوریه پرسش هایی دارد.
عملکرد همراه با انتقاد حکومت بشار اسد، جنگ در کشوری دیگر که با میهن ما مرز جغرافیایی مشترک ندارد، کمرنگ بودن آموزه های دینی در جامعه سوریه، به ویژه حجاب، و مسائلی دیگر سبب شده که اذهان عمومی نسبت به حمایت ایران از ملت و حکومت سوریه با پرسش و ابهام هایی روبرو گردد. گاه این پرسش ها چنان جدی است که برای خانواده رزمندگان مدافع حرم نیز چالش آفرین بوده است.
برای تبیین چرایی حضور ایران در سوریه و دفاع از حکومت قانونی این کشور، شاهد تلاش هایی در سطح رسانه ها بودیم. همچنین در این راستا کتابی با عنوان “روایتی متفاوت از منطق حضور ایران در سوریه” منتشر شده که حاوی مجموعه ای از مصاحبه ها با کارشناسان دینی و سیاسی در این خصوص است.
اما این کتاب -که به نوبه خود تلاشی ارزشمند در جهت تبیین چرایی حضور ایران در سوریه است- هم به جهت قالب و هم به جهت محتوا نمی تواند با نگاه علمی و استدلالی منطق حضور ایران را تبیین نماید. به همین دلیل نویسندگان این نوشتار می کوشند در قالب سه فصل پاسخ گوی این دو پرسش باشند:
الف) مبانی دینی حضور ایران در جبهه مقاومت سوریه کدامند؟
ب) مبانی حقوقی و سیاسی حضور نظامی ایران در سوریه کدامند؟
برای تحقق این مهم، شناخت جغرافیای سیاسی، مذهبی، قومی و اقتصادی سوریه و علل بروز بحران در سوریه ضروری است.
لذا در فصل اول کوشیدیم کشور سوریه، تنوع قومیتی و مذهبی آن را معرفی نماییم، تا ریشه های بروز بحران و نحوه ورود ایران به این بحران را کنکاش کنیم.
در فصل دوم این اثر، مبانی دینی و فقهی حضور رزمندگان در خاک سوریه بیان گردید.
در فصل سوم، نیز به تبیین علل امنیتی، سیاسی و حقوقی حضور ایران در سوریه و دفاع از ملت و حاکمیتش پرداخته ایم.
کارنامه پژوهشگاه: چهاردهه تلاش در راه پاسداری از انقلاب
پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، وابسته به نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گذر نزدیک به چهار دهه فعالیت در عرصه پژوهش، یکی از باسابقه ترین مراکز علوم اسلامی در سطح کشور و نیروهای مسلح به شمار می رود.
این مجموعه علمی در سال 1359 به اهتمام شهید فضل الله محلاتی (ره)، نماینده وقت حضرت امام خمینی (ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تاسیس شد. و تاکنون افزون بر انجام دادن طرح های پژوهشی متعدد، تدوین و تالیف بیش از پانصد کتاب مطالعاتی و پانصد متن آموزشی را در کارنامه خود به ثبت رسانده و در اختیار مخاطبان و فراگیران در نظام آموزش عقیدتی – سیاسی نیروهای مسلح قرار داده است.
در این نوشتار، در قالب چهار فصل، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) معرفی شده است:
در فصل نخست به بررسی تاریخچه پژوهشگاه و سیر ارتقای آن از مرکز بررسی و تحقیقات تا پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) پرداخته شده و در فصل دوم، به اجمال، بخش های گوناگون پژوهشگاه و اهداف و وظایف آن بیان شده است و در فصل سوم، آثار و تولیدات علمی و پژوهشی پژوهشگاه معرفی می شود و در نهایت، در فصل چهارم، همکاری های علمی، نشست های علمی، بازدید های علمی، تفاهم نامه ها، کرسی های نقد و نظریه پردازی و افتخارات پژوهشگاه بیان شده است.