رقعی

در حال نمایش 2 نتیجه

بصیرت دینی (بصیرت برآمده از دین)

۱۲۴,۰۰۰ تومان

بصیرت دینی را می توان به دو گونه تعریف کرد:

1.«بصیرت به دین» و منظور از آن، علم و معرفت به همه جوانب دین است.

2.«بصیرت برآمده از دین» و آن، بصیرتی است که پس از معرفت و آگاهی درباره دین و عمل به آموزه ها و دستورهای دینی، از جانب خدای رحمان به انسان عطا می شود.

پژوهش پیش رو کاوشی در بصیرت دینی به معنای دوم است.

 

پژوهش صورت گرفته در سه بخش اساسی: «چیستی بصیرت دینی»، «چرایی بصیرت دینی»، و «چگونگی بصیرت دینی و ارتقای آن» سامان یافته است.

در بخش اول (چیستی بصیرت دینی)، نظام مفهومی سه کلیدواژه «بصیرت»، «دین» و «بصیرت دینی»، تبیین شده و مولفه ها، شاخص ها و مراتب بصیرت دینی و ویژگی های صاحبان بصیرت دینی مورد بحث قرار گرفته است.

در بخش دوم (چرایی بصیرت دین)، مبانی بصیرت دینی، اهمیت بصیرت دینی، آثار و برکات بصیرت دینی و پیامدهای فقدان بصیرت دینی تشریح شده است.

در بخش سوم (چگونگی بصیرت دینی و ارتقای آن)، عوامل بصیرت آفرین و زمینه های تحقق بصیرت دینی، موانع و آفات، و راهکارهای تحقق و ارتقای بصیرت دینی، به ویژه در سازمان ها مورد توجه قرار گرفته و تبیین شده است.

سیمای مجاهدان در نهج البلاغه

۲۵,۵۰۰ تومان

نهج ‌البـلاغه به مثـابۀ گـران ‌قدرتـرین و ارزشـمندترین میـراث فـرهنگی اسلام، به این دلیل که منتخبی از فرموده ‌های امیرمؤمنان، علی (ع) است، و حضـرت نیـز از برتریـن مجـاهدان صدر اسـلام بـوده ‌اند، منبـع بسیـار منـاسبی است تا جـایگـاه و سیمـای مجـاهـدان واقـعی را در آن جست ‌و جو کنیم. از این ‌رو، نگـارنده این کتـاب در پی ترسیـمی از سیمـای مجـاهدان فی سبیل ‌الله در کلام حضرت علی (ع)، به ‌ویژه نهج‌ البلاغه، است.

برای این منظور موضوعات مرتبط با سیمای مجاهدان در چند سرفصل کلی ارائه گردید که به دلیل گستردگی مطالب برخی سرفصل ها در چند درس سازماندهی شد. غیر از دو درس اول، که شامل آشنایی اجمالی با نهج البلاغه و سیمای جهاد در آن است، سرفصل های ارائه شده عبارتند از:

سیمای اعتقادی مجاهدان؛ سیمای بصیرتی مجاهدان؛ سیمای عبادی مجاهدان؛ سیمای اخلاقی مجاهدان؛ سیمای نظامی مجاهدان؛ و در آخرین سرفصل، آسیب های اجمالی که ممکن است مجاهدان با آن درگیر شوند مورد بررسی قرار گرفت.

در این کتاب سعی شده است تا مطالب با محوریت نهج البلاغه باشد. اما در جاهایی برای توضیح بیشتر و همچنین ارائه شواهد، علاوه بر قرآن، به کلام و سیره حضرت علی (ع) که در دیگر منابع اولیه آمده، استناد شده است. اگر چه کتابهایی با عنوان جنگ و جهاد تالیف شده است، بیشتر این آثار به موضوع جهاد در قرآن یا روایات معصومین (ع) به طور کلی پرداخته اند، از این رو جای خالی اثری که سیمای مجاهدان با این سرفصل ها را با محوریت نهج البلاغه و کلام امیرالمومنین دنبال کند احساس میشد.