1398

در حال نمایش 7 نتیجه

شیعیان نیجریه

۶۵,۰۰۰ تومان

شیعیان نیجریه از یک اقلیت بسیار محدود چندهزار نفری در سال 1979 م به جمعیت چند میلیون نفری در سال های اخیر تبدیل شده اند. این تغییر گسترده مذهبی همه نگاه ها را به زاریا و جمعیت میلیونی شعیان نیجریه دوخته است؛ این تعدا شیعه چگونه و با چه اقدامات و تبلیغاتی در نیجریه پدید آمدند؟

ساختار و تشکیلات و فعالیت های شیعیان نیجریه چگونه است؟ …
پژوهش پیش رو در پاسخ به این پرسش ها و معرفی دقیق و همه جانبه شیعیان نیجریه انجام گرفته است.

ادیان و مذاهب یمن با تاکید مبانی کلامی و فقهی زیدیه

۸۵,۰۰۰ تومان

بیش از چهار سال از جنگ تحمیلی عربستان سعودی بر مردم مظلوم یمن می گذرد. این جنگ از فروردین 1394 آغاز شد و با ورود آشکار رژیم صهیونیستی، آمریکای جنایتکار و حمایت های دولت های عرب از این اقدام، ابعاد تازه ای به خود گرفت. متاسفانه این مساله، با وجود ابعاد گوناگون مهمی که تاکنون داشته، بازتاب بسیار ضعیفی در مجامع ضد استکباری به ویژه ایران داشته و این خود مظلومیتی است مضاعف بر شیعیان حضرت علی (ع) و ذریه پاک فاطمه زهرا (س) که به جرم استکبارستیزی و پافشاری بر آیین و اعتقادات خود زیر بار سنگین ترین و بی رحمانه ترین هجمه های خونین استکبار و ایادی خود فروش آن، در قالب جنگی کاملا نابرابر، قرار گرفته اند.
نگارنده این سطور، در پی آن است که در این سکوت بهت آور سازمان ها و نهادهای بین المللی، از مشی مذهبی و ایدئولوژیک شیعیان یمن و مبارزان الحوثی و انصارالله پرده برداشته و اعلام کند که این ارادتمندان مکتب علی بن ابیطالب (ع) و پیروان خط خمینی کبیر (ره) و امام خامنه ای (مد ظله العالی) هستند.
از سویی دیگر از جمعیت 27 میلیونی یمن، حدود 5 میلیون از سادات و ذریه پیامبر بوده، که 90 درصد آنها حسنی و بقیه سادات حسینی اند و این مسائل نیز بر اهمیت این پژوهش می افزاید. بنابراین ضرورت تقریب میان مذاهب اسلامی، به ویژه مکتب و مذهب اهل بیت علیهم السلام، انجام دادن این پژوهش را ضروری می نماید.

هدف اصلی از این پژوهش، بررسی جغرافیای مذهبی یمن، تبیین مبانی فقهی، کلامی، سیاسی – اجتماعی زیدیه و انصارالله است و نتایج مورد انتظار این پژوهش عبارتند از:

1- بررسی ادیان، مذاهب و قبایل یمن؛
2- تبیین اعتقادات، احکام فقهی و مشی سیاسی زیدیه و انصارالله؛
3- بررسی احزاب و جریان های سیاسی اثرگذار در یمن؛
4- تقریب میان مذهب زیدیه و امامیه؛

امدادرسانی فقهی در حوادث و بلایای طبیعی

۴۵,۰۰۰ تومان

بخشی از تاریخ حیات انسان، مربوط به حوادث و بلایای طبیعی است. سیل، زمین لرزه، آتش سوزی و طوفان از حوادث و بلایای طبیعی اند که باعث ایجاد خسارت های جانی و مالی بسیاری می شوند. امدادگران هنگام امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادث و بلایای طبیعی، با چالش های فقهی گوناگونی مواجه اند؛ از قبیل حکم نگاه به نامحرم، لمس بدن نامحرم، تصرف و تخریب اموال دیگران برای نجات مصدوم، غسل، تکفین و تدفین درگذشتگان.
در این کتاب پاسخ بسیاری از سوالات فقهی که امدادگران نیازمند آگاهی از آنها هنگام امداد و نجات مصدومان و تدفین مردگان هستند، از دیدگاه برخی مراجع تقلید آمده است.
امدادرسانی فقهی، از جمله مصادیق کمک رسانی در حوادث و بلایای طبیعی است که مسئولیت اصلی آن برعهده طلاب علوم دینی است. اهمیت این گونه از امدادرسانی ها به دلیل سردرگمی مکلفین در بلایای طبیعی است.
در این کتاب تلاش بر این است پرسشهای متداولی که به صورت میدانی در حوادث و بلایای طبیعی گردآوری شده، با توجه به دیدگاه های مراجع عظام تقلید پاسخ داده شود تا طلاب علوم دینی به راحتی بتوانند مشکلات شرعی را در حوزه حوادث و بلایای طبیعی برطرف کنند و از این طریق، رسالت امدادرسانی خویش را انجام دهند.

* این کتاب از سه فصل کلی تشکیل شده است:

فصل اول: کلیات
فصل دوم: احکام رسیدگی به مجروحان و مصدومان
فصل سوم: احکام رسیدگی به اموات

آن روی سکه سلفی گری: پاسخ به شبهات سلفی گری

۸۵,۰۰۰ تومان

شناخت جریان های سلفی جدید، پاسخ به شبهات کلامی، تاریخی، فقهی و سیاسی – اجتماعی آنان و تحلیل پیامدهای سیاسی آن بر جمهوری اسلامی، می بایست در کانون توجه مسئولان قرار گیرد. در نوشته پیش رو بخشی از این مسائل بررسی شده است و بر این فرض استوار است که فهم رفتار و عملکرد سلفی گری در دوره کنونی نشان از تحولی در اندیشه و عمل آنان داشته و پیوند محکمی با قدرت سیاسی دارد.
از این رو، دگرگونی در ماهیت نظام سیاسی نزد آنان در دوره اخیر موجب ساخت سلفی گری جدید شده است. بدین معنا که این جریان ها برخلاف برخی جریان های سلفی قدیم، به سیاست روی آورده و تنها راه اصلاح شرایط کنونی در کشورهای اسلامی و جهان به سمت جامعه آرمانی و سلفی خود را، فقط از مسیر دستیابی به قدرت سیاسی، از طریق ساز و کار جهاد میداند.

*این پژوهش در شش فصل به شرح زیر نگاشته شده است:

فصل اول: کلیات و مفهوم شناسی
فصل دوم: بررسی شبهات کلامی سلفیه
فصل سوم: بررسی شبهات تاریخی سلفیه
فصل چهارم: بررسی شبهات فقهی سلفیه
فصل پنجم: بررسی شبهات سیاسی – اجتماعی سلفیه
فصل ششم: نتیجه گیری و جمع بندی نهایی (ویژگی های جریان تکفیری، راهکارهای مقابله با آن و …)

منشور بهداشت و درمان: بایدها و نبایدهای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۸۵,۰۰۰ تومان

آنچه اسلام در حیطه بهداشت و درمان در نظر دارد، مجموعه گسترده ای از بایدها و نبایدهای عقلی و شرعی است که عمل به آن مومنان را به سوی جامعه ای با انسان های سالم، پویا و آماده برای فرمانبری از خداوند پیش می برد.
متنی که پیش روست، گزیده ای کاربردی از همان مجموعه گسترده است و تاکنون پژوهشی کتابخانه ای و میدانی بدین شکل کامل و جامع در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام نشده است. اثر پیش رو در نوع خود، کاری نو در حوزه تعیین مصادیق معروف و منکر شرعی و عقلی به شمار می رود.
شیوه پژوهش جمع آوری بایسته ها و نبایسته های نظام سلامت با توجه به آیات قرآن، روایات معصومان علیهم السلام، دیدگاه های فقهی امام خامنه ای (مدظله العالی) و پژوهش کتابخانه ای و میدانی در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

* کتاب حاضر از شش فصل با عنوان های زیر تشکیل شده است:

فصل اول: کلیات
فصل دوم: بایدها و نبایدهای فقهی حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
فصل سوم: اصول حاکم بر نظام بهداشت و درمان
فصل چهارم: بایدها و نبایدهای عمومی و اختصاصی بهداشت
فصل پنجم: بایدها و نبایدهای درمان
فصل ششم: بایدها و نبایدهای آموزش پزشکی

مهارت های مدیریتی روحانیون در حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی

۶۵,۰۰۰ تومان

سرزمین ایران همواره استعداد مقابله با 39 مورد از 41 مورد بلایای طبیعی مهم دنیا را داراست و ششمین کشور مستعد بروز بلایای طبیعی شناخته شده است. روحانیون همواره در مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نقش موثری ایفا کرده و در خدمت رسانی و انجام امور عام المنفعه پیش قدم و پیشرو بوده اند.
یکی از عرصه های ضروری و مهم خدمت رسانی به مردم، زمان بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه است. با توجه به آثار این گونه حوادث، حضور روحانیون در کاهش آلام و دردها و ارتقاء و بهبود کیفیت خدمات مورد نیاز مردم و مدیریت بحران پیش آمده، تاثیر بسزایی خواهد داشت.

اگر چه درباره امدادرسانی و مسائل پیرامون حوادث، کتاب های فراوانی تالیف شده است، درباره مهارت های مورد نیاز روحانیون هنگام مواجه با بحران های ناشی از حوادث، کتاب مستقلی نگاشته نشده، و جای خالی چنین متنی احساس می شود. بر این اساس کتاب پیش رو در پنج فصل تدوین شده است:

فصل نخست: کلیات و مفاهیم
فصل دوم: جایگاه و نقش روحانیون در مدیریت حوادث
فصل سوم: راهبردها و مهارت های مدیریت روحانیون در حوادث
فصل چهارم: راه کارهای اعمال نقش مدیریتی روحانیون در حوادث
فصل پنجم: امداد فقهی در حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی (بر اساس فتاوای امام خامنه ای مدظله العالی)

پژوهشی تطبیقی در فقه مقاومت

۲۶,۰۰۰ تومان

مقاومت مسئله ای شناخته شده و برجسته در فقه اسلامی است که با عنوان دفاع در کنار بحث جهاد مطرح می شود؛

در همه مذاهب اسلامی، دفاع و جهاد دو باب مهم فقه اسلامی هستند. مقاومت در فقه، ضمن سه بخش ارائه می گردد:

1. مقاومت فردی در برابر تجاوز، که فرد از جان خود، خانواده، ناموس و یا از اموالش دفاع می کند که این همان باب «دفاع مشروع» است.

2. مقاومت جمعی در برابر حاکم ظالم مفسد مستبد.

3. مقاومت جمعی در برابر اشغال و نفوذ بیگانگان کافر بر کشورهای مسلمان.

در اثر حاضر، بخشهای سه گانه مقاومت را به طور خلاصه و روان، همراه با بیان دلائل و مبانی فقهی به عموم فرهیختگان تقدیم می کنیم.

 

*عناوین فصل های کتاب حاضر بدین قرار است:

1. مقاومت فردی در برابر تجاوز به جان، مال و ناموس

2. مقاومت در برابر حکومت های ستمگر

3. مقاومت جمعی در برابر اشغالگری