1398

نشان می دهد 9 12 18 24

منشور بهداشت و درمان: بایدها و نبایدهای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۸۵,۰۰۰ تومان

آنچه اسلام در حیطه بهداشت و درمان در نظر دارد، مجموعه گسترده ای از بایدها و نبایدهای عقلی و شرعی است که عمل به آن مومنان را به سوی جامعه ای با انسان های سالم، پویا و آماده برای فرمانبری از خداوند پیش می برد.
متنی که پیش روست، گزیده ای کاربردی از همان مجموعه گسترده است و تاکنون پژوهشی کتابخانه ای و میدانی بدین شکل کامل و جامع در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام نشده است. اثر پیش رو در نوع خود، کاری نو در حوزه تعیین مصادیق معروف و منکر شرعی و عقلی به شمار می رود.
شیوه پژوهش جمع آوری بایسته ها و نبایسته های نظام سلامت با توجه به آیات قرآن، روایات معصومان علیهم السلام، دیدگاه های فقهی امام خامنه ای (مدظله العالی) و پژوهش کتابخانه ای و میدانی در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

* کتاب حاضر از شش فصل با عنوان های زیر تشکیل شده است:

فصل اول: کلیات
فصل دوم: بایدها و نبایدهای فقهی حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
فصل سوم: اصول حاکم بر نظام بهداشت و درمان
فصل چهارم: بایدها و نبایدهای عمومی و اختصاصی بهداشت
فصل پنجم: بایدها و نبایدهای درمان
فصل ششم: بایدها و نبایدهای آموزش پزشکی

امدادرسانی فقهی در حوادث و بلایای طبیعی

۴۵,۰۰۰ تومان

بخشی از تاریخ حیات انسان، مربوط به حوادث و بلایای طبیعی است. سیل، زمین لرزه، آتش سوزی و طوفان از حوادث و بلایای طبیعی اند که باعث ایجاد خسارت های جانی و مالی بسیاری می شوند. امدادگران هنگام امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادث و بلایای طبیعی، با چالش های فقهی گوناگونی مواجه اند؛ از قبیل حکم نگاه به نامحرم، لمس بدن نامحرم، تصرف و تخریب اموال دیگران برای نجات مصدوم، غسل، تکفین و تدفین درگذشتگان.
در این کتاب پاسخ بسیاری از سوالات فقهی که امدادگران نیازمند آگاهی از آنها هنگام امداد و نجات مصدومان و تدفین مردگان هستند، از دیدگاه برخی مراجع تقلید آمده است.
امدادرسانی فقهی، از جمله مصادیق کمک رسانی در حوادث و بلایای طبیعی است که مسئولیت اصلی آن برعهده طلاب علوم دینی است. اهمیت این گونه از امدادرسانی ها به دلیل سردرگمی مکلفین در بلایای طبیعی است.
در این کتاب تلاش بر این است پرسشهای متداولی که به صورت میدانی در حوادث و بلایای طبیعی گردآوری شده، با توجه به دیدگاه های مراجع عظام تقلید پاسخ داده شود تا طلاب علوم دینی به راحتی بتوانند مشکلات شرعی را در حوزه حوادث و بلایای طبیعی برطرف کنند و از این طریق، رسالت امدادرسانی خویش را انجام دهند.

* این کتاب از سه فصل کلی تشکیل شده است:

فصل اول: کلیات
فصل دوم: احکام رسیدگی به مجروحان و مصدومان
فصل سوم: احکام رسیدگی به اموات