1396

اسرار النجوم (قبسات من رحله الی دیار الوحی)

۸۶,۰۰۰ تومان

الکتاب الذی بین یدیک یتضمن مباحث حول دحض الشبهات التی یدعی اتباع الفکر الوهابی انهم ابتدعوها ضد مذهب التشیع، و قد تم تسلیط الضوء فیها بشکل اساسی علی موضوع الامامه، حیث اتبع المولف اسلوبا علمیا – قصصیا من خلال طرح الموضوع فی اطار حکایات استدلالیه لاجل تیسیر فهم القضایا ذات الصله بموضوع البحث و الابتعاد عن اسلوب البحوث العلمیه الجافه، و فی الحین ذاته فهو یروم من ذلک ترغیب القاری بقراءة الموضوع حتی النهایه بالاعتماد علی العنصر التشویقی السائد فی الاسلوب القصصی.

و من المواضیع التی تطرق الیها المولف هی: جواز النذر و اقامه مجالس العزا، مکانه الصحابه و اهل بیت (ع) فی القرآن، زواج المتعه فی السنه النبویه (ص)، تعیین الامام بید النبی (ص) و ظهور الامام الموعود (عج).

اخلاق در زندگی

۴۵,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر به منظور شناسایی معیار های کاربردی اخلاق از دیدگاه دین نوشته شده است تا خوانندگان خود را در شناخت این معیار ها و نیز چگونگی کاربرد آنها یاری رسانند. خوانندگان پس از مطالعه این کتاب قادرند مسائل اخلاقی را در زندگی فردی و اجتماعی به کار گیرند. در این کتاب، پس از آسیب شناسی بحث های کلی و مفهومی، پنج حوزه اخلاقی آسیب شناسی شده است و با استفاده از گفت و گوهای درون دینی، راه حل های کاربردی ارائه شده است. آن پنج حوزه عبارتند از: معاشرت، سیاست، سازمان، نقد اندیشه ها و مسائل جنسی.
کتاب حاضر در شانزده فصل به شرح ذیل می باشد:
فصل اول: مفهوم شناسی
فصل دوم: جایگاه اخلاق در اسلام و دیگر ادیان الهی
فصل سوم: اخلاق کاربردی
فصل چهارم: اخلاق در معاشرت(1)
فصل پنجم: اخلاق در معاشرت(2)
فصل ششم: اخلاق در معاشرت(3)
فصل هفتم: اخلاق در معاشرت(4)
فصل هشتم : اخلاق در معاشرت(5)
فصل نهم : اخلاق در سیاست(1)
فصل دهم : اخلاق در سیاست(2)
فصل یازدهم: اخلاق در سازمان(1)
فصل دوازدهم: اخلاق در سازمان(2)
فصل سیزدهم: اخلاق در سازمان(3)
فصل چهاردهم: اخلاق در نقد اندیشه ها
فصل پانزدهم: اخلاق جنسی(1)
فصل شانزدهم: اخلاق جنسی(2)

فقه خانواده

۵۴,۰۰۰ تومان

در بخش مربوط به خانواده، مسائلی چون اعتقادات، حقوق، نظام تربیتی، جامعه شناسی، روان شناسی و … وجود دارد که اسلام به طور کافی آن ها را تبیین کرده است و همان گونه که روشن است، هریک از موضوعات یاد شده در تخصص های متنوع جای می گیردو کتاب های متعددی نیز عهده دار بیان آن ها شده است. آنچه پیش روی شماست اندکی از انبوه مسائل خانوادگی است که در پانزده درس ارائه شده است. متن اصلی دروس مطابق با فتاوای امام خمینی(ره) می باشد، مباحث اخلاقی آن نیز با تکیه بر آیات و روایات تنظیم شده است، در برخی موارد فتاوای مقام معظم رهبری نیز زینت بخش صفحات کتاب گشته است. نظر به آموزشی بودن این اثر در آخر دروس چند پرسش نیز اضافه شده که طرح آن ها برای مربیان یا دانش آموختگان ارجمند جنبه راهنمایی دارد.
کتاب حاضر در پانزده درس به شرح ذیل می باشد:
درس اول: تشکیل خانواده
درس دوم: محارم
درس سوم: حقوق شوهر
درس چهارم: حقوق زن
درس پنجم: امور زناشویی
درس ششم: حقوق کودک
درس هفتم: تنظیم خانواده
درس هشتم : پاکی ها و ناپاکی ها
درس نهم : تغذیه و بهداشت
درس دهم : اخلاق خانواده
درس یازدهم: هدایت و حمایت
درس دوازدهم: شغل و درآمد ها
درس سیزدهم:روابط اجتماعی
درس چهاردهم: ناسازگاری
درس پانزدهم: طلاق

راه نجات: امر به معروف و نهی از منکر

۱۲۰,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر با هدف تقویت علمی سپاه معنوی و انقلابی بر مبانی امر به معروف و نهر از منکر با الهام از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای دام ظله شکل گرفته است.این کتاب طرح اولیه نقشه راه و سرفصل های این موضوع می باشد.

کتاب حاضر از سه بخش تشکیل یافته است:
بخش اول: چیستی امر به معروف و نهی از منکر
بخش دوم: چرایی امر به معروف و نهی از منکر
بخش سوم: چگونگی امر به معروف و نهی از منکر

جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر

۱۵۰,۰۰۰ تومان

این کتاب به جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر طی چند بخش می پردازد:

نخست در بخش اول، جریان شناسی التقاط در عصر قاجار در دو قسمت مورد توجه قرار می گیرد، یکی از ابتدای حاکمیت قاجار تا انقلاب مشروطه یعنی تا ۱۲۸۵ و دیگری از انقلاب مشروطه تا ابتدای حاکمیت رضاشاه (پهلوی اول) یعنی تا ۱۳۰۴ شمسی فرآیند شکل گیری جریان التقاطی، نمادها، نمودها و آثار آن، گرایش های مختلف تفکر التقاطی در این دوران، مبانی فکری و اصول التقاطیون این عصر، برجسته ترین رهبران و روش های این جریان، از مباحثی است که به آن پرداخته شده است.

بخش دوم به جریان شناسی افکار التقاطی در عصر پهلوی اختصاص دارد. این بخش نیز طی دو قسمت مطرح می شود. ابتدا تفکرها، گرایش ها و رهبران التقاطی و مبانی فکری آن ها در زمان پهلوی اول یعنی رضاشاه (۱۳۰۴-۱۳۲۰ش) و سپس همین مباحث در زمان پهلوی دوم، محمدرضا شاه (۱۳۲۰-۱۳۵۷ش) مورد توجه قرار می گیرد. بررسی، تحلیل، تطبیق و نقد گرایش های التقاطی این دوره با مبانی اسلام اصیل نیز (در حد وسع)، قسمت دیگری از مباحث این بخش خواهد بود.

بخش سوم کتاب به جریان شناسی اندیشه های التقاطی در عصر جمهوری اسلامی ایران (۱۳۵۷-۱۳۹۳ش) اختصاص دارد. در این بخش نیز فرایند شکل گیری افکار التقاطی، رهبران و انواع اندیشه های التقاطی در دوره حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بررسی می شود.

جنگ و جهاد در فقه سیاسی اسلام – جلد اول

۱۲۵,۰۰۰ تومان

هیکل در رساله سه جلدی مفصل خود، که حجم آن به اضافه مصادر و مراجع و فهرست های عمومی و تخصصی بیش از دو هزار صفحه می شود، با نگاهی عمیق و همه جانبه به موضوع جنگ و جهاد از منظر فقه اهل سنت پرداخته است؛ وی در هر موضوع، تمام حالت های قضیه و دیدگاهه ای صاحب نظرن گذشته و حال در هر فرع و عنوان را بیان کرده و پس از بررسی مصداق های جهاد اصطلاحی، دیدگاه خود را با استناد به آیات و ورایات و نظر فقیهان ارائه و اثبات می کند.

آنچه پیش روی شماست جلد نخست از این مجموعه سه جلدی است که از یک مقدمه و سه باب تشکیل شده و هر باب دو فصل و هر فصل چند مبحث دارد. چهار باب باقی مانده در جلدهای دوم و سوم ارائه خواهند شد.

جغرافیای مذهبی سوریه

۶۵,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر بر آن است با بررسی ادیان، مذاهب، فرقه ها و نحله های موجود در کشور سوریه، میزان جمعیت، پراکندگی جغرافیایی، انشعابات و عقاید، جایگاه اجتماعی و سیاسی هر یک از آنها را روشن سازد، تا هم نیروهای عامل در کشور سوریه با استفاده از آن، شناخت بهتری از اوضاع مذهبی مردم سوریه پیدا کنند و هم عناصر تصمیم گیر، در راهبردهای خود درباره سوریه از آن بهره گیرند.

این پژوهش بر مبنای بررسی منابع و اسناد کتابخانه ای (به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی) انجام شده است و همچنین با کارشناسان و صاحب نظران مسائل سوریه مصاحبه شده است.

کلید پیروزی در جنگ اراده ها

۸۵,۰۰۰ تومان

از منظر قرآن کریم، سعادت و خوشبختی انسان در گرو بصیرت اوست و “بینای” واقعی کسی است که دارای “بصیرت درونی” باشد؛ در غیر این صورت کوری بیش نیست. همچنین اعتبار و ارزش هر انسانی به میزان بصیرت و آگاهی و حکمت اوست. پس شناخت ابعاد و مراتب، عوامل و موانع و آثار و الگوهای بصیرت نقش بسزائی در نیل به جایگاه سعادت و خوشبختی در جهات گوناگون را دارد و همچنین در درجه بالاتر، راهیابی انسان به مقام قرب الهی را تسهیل می کند.

موضوع اصلی این کتاب حول محور “بصیرت” است.

عناوین فصل های این کتاب عبارت است از:

فصل اول: مفهوم شناسی بصیرت
فصل دوم: مراتب و ابعاد بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل سوم: عوامل بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل چهارم: موانع بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل پنجم: آثار بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل ششم: الگوهای بصیرت از منظر قرآن کریم

شیوه تنظیم مطالب هر فصل و قسمت های مختلف بدین قرار است:

1- مقدمه مختصر و مناسب در اول هر فصل
2- استناد به آیه یا آیات متناسب همان بحث
3- تبیین و توضیح آیات در نگاه روایات (در صورت وجود روایات ذیل آیات)
4- جمع بندی پایان هر بحث

گفتمان های دینی، شیوه ها و ابزارها

۸۵,۰۰۰ تومان

این کتاب در پنج فصل ارائه شده است:

فصل نخست: «کلیات و مفاهیم»، فصل دوم: «مبانی گفتمان ساز»، فصل سوم: «گفتمان اعتقادی»، فصل چهارم: «گفتمان اجتماعی» و فصل پنجم: «گفتمان سیاسی».

در فصل اول این کتاب به تعریف مفاهیم «گفتمان»، «گفتمان سازی»، «مبانی» «شیوه» و «ابزار» پرداخته شده و همچنین موضوع «منظور از گفتمان سازی بر اساس آموزه های دینی» بررسی شده است.

در فصل دوم این نوشتار عناوینی همچون: «مبانی گفتمان سازی»، «مؤلفه های گفتمان سازی»؛ «اصول و الزامات گفتمان سازی»، «طراحی و برنامه ریزی»، «مقابله با گفتمان های معارض»، «استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگ سازی» مورد کنکاش قرار گرفته است.

«گفتمان ولایت»، «گفتمان معاد باوری»، «گفتمان تکلیف گرایی»، «گفتمان انتظار» از جمله مطالبی است که در فصل سوم بررسی شده است.

در فصل چهارم به موضوعاتی همانند: «گفتمان امر به معروف و نهی منکر»، «گفتمان عدالت» و «گفتمان علم آموزی» اشاره شده است.

«گفتمان دشمن شناسی»، «گفتمان مقاومت»، «گفتمان جهاد» از جمله گفتمان هایی است که در فصل پنچم مورد کنکاش قرار گرفته است.

جریان شناسی فکری ایران معاصر«چاپ دیجیتال»

قیمت اصلی: ۲۱۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۲۰۰,۰۰۰ تومان.

کتاب پیش رو تلخیصی است از پنج کتاب جریان شناسی فکری – فرهنگی که با نظارت دکتر مرتضی شیرودی انجام شده است:
1. عقلانیت اسلامی اثر دکتر عباسعلی عظیمی شوشتری و آقای حسین میرچراغ خانی و تلخیص آقای حسین میرچراغ خانی؛
2. انجمن حجتیه اثر آقای عبدالله نوری و دکتر مرتضی شیرودی و تلخیص آقای محمدرضا عظیمی شوشتری؛
3. فمینیسم اثر آقایان علی اصغر نصیری و عبدالله شمسی و تلخیص آقای محمدتقی پورطاهر زرعی؛
4. بهائیت اثر آقای جعفر ساسان و تلخیص آقای داود عسگری
و 5. سلفی گری اثر آقای مهدی فرمانیان و دیگران و تلخیص آقای علی محمدی ضیاء.

فروخته شده:0
باقی مانده:5

جامعه شناسی سیاسی احزاب ایران

قیمت اصلی: ۱۱۸,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۱۰,۰۰۰ تومان.

این کتاب مثلث جریان شناسی است که در ضلع اول آن به اجرای طرح کلان جریان شناسی سیاسی در ایران معاصر با مدیریت و نظارت علمی آیت مظفری بر می گردد که از اوایل دهه 1380 آغاز و حاصل آن تولید این کتاب ها است: جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز، حزب کارگزاران سازندگی، حزب مؤتلفه اسلام، دفتر تحکیم وحدت، سازمان مجاهدین خلق، نهضت اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، حزب مشارکت ایران اسلامی و حزب اعتماد ملی در این ضلع مورد بررسی قرار گرفته اند.

در ضلع دوم به طرح کلان جریان شناسی قومی در ایران معاصر با محوریت چهار جریان قومی نظیر جریان شناسی قومی ترک، جریان شناسی قومی کرد، جریان شناسی قومی بلوچ و جریان شناسی قومی عرب پرداخته است.

در ضلع سوم جریان شناسی فکری و فرهنگی مدنظر بوده است، طرح مواردی نظیر جریان شناسی فکری فرهنگی عقلانیت در ایران معاصر، جریان شناسی فکری فرهنگی بهائیت، جریان شناسی فکری فرهنگی انجمن حجتیه در ایران معاصر، جریان شناسی فکری فرهنگی فمینیسم در ایران و جریان شناسی فکری فرهنگی سلفی گری در این بخش در دسترس خوانندگان قرار گرفته است.

در واقع این کتاب بر این موضوع تأکید دارد که جریان شناسی سیاسی، قومی و جریان شناسی فکری فرهنگی موجب درک عمیق از تحولات تاریخ معاصر ایران است.

مذاکره سیاسی در اسلام: اهداف، اصول و روش ها

۷۲,۰۰۰ تومان

امروزه کشور ایران در بحث تعاملات سیاسی با سایر کشورها، به موازین اسلامی پایبند بوده و بسیاری از اصول و شیوه های اسلامی در مذاکرات رعایت می شود، اما از آنجایی که این اصول و روش ها به صورت علمی از متوندینی جمع آوری نشده، متاسفانه در برخی موارد رعایت اصول و روش های مذاکره به صورت سلیقه ای بوده یا به طور کلی از برخی اصول غفلت شده یا کنار گذاشته می شود. حال اگر این اصول به صورت کاملا علمی از اعماق متون دینی استخراج شده و به صورت مدون در اختیار دولتمردان قرار گیرد، ضمن اینکه آنان برای خویش ملاک و معیاری کاملا مشخص و از پیش تعریف شده دارند، جلو بسیاری از مشکلات و عقب رفت های کشور گرفته خواهد شد.

احمد رضائی در راستای معرفی و تبیین مبانی و اصول مذاکره سیاسی در اسلام کتاب خود را در قالب پنج فصل «کلیات»، «مبانی و چهارچوب نظری»، «اصول مذاکره سیاسی از دیدگاه اسلام»، «روش های مذاکره سیاسی از دیدگاه اسلام» و «نتیجه گیری و پیشنهادها» تدوین کرده است.

نویسنده در فصل سوم، خداباوری، ولایت محوری، عزت، حکمت، مصلحت، تساهل و تسامح، توانمندی دیپلماسی، صداقت و راستی، امانت داری، رازداری، احترام، رعایت حریم خصوصی، پایداری، تقویت عزم و اراده، تکلیف گرایی و اصل زرین را مهم ترین اصول مذاکره سیاسی از دیدگاه اسلام برشمرده است.

همچنین در فصل چهارم نیز از روش منطقی، روش اقناع اندیشه، روش تحریک احساس و عواطف، روش غیرمنصفانه یا یکسر بُرد، روش منصفانه یا بُرد بُرد، روشنرمش قهرمانانه و روش اعتدال بیانی به عنوان روش های مذاکره سیاسی از دیدگاه اسلام معرفی شده است.

پیام هایی از قرآن

۷۰,۰۰۰ تومان

این کتاب حاوی پیام هایی از قرآن کریم است که با استفاده از تفاسیر بزرگان شیعه مخصوصا درس های مفسر گرانمایه علامه جوادی آملی دامت برکاته تدوین شده است. پیام ها دارای ویژگی های ذیل اند:
1. هر پیام یک ایده قرآنی را به خواننده ارائه کرده و یا پرسشی را پاسخ داده است.
2. هر پیام یک مسئله اخلاقی، سیاسی و یا اجتماعی را مورد توجه قرار داده است.
3. مطالب با استنادات قرآنی و روایی و با پردازش اجمالی ارائه شده تا زمینه برای تفصیل آن توسط مبلغان و مربیان وجود داشته باشد.
4. پیام ها به گونه ای گزینش و تنظیم شده اند تا برای اداره جلسات قرآنی که زمان کوتاهی در اختیار مبلغ و مربی قرار دارد قابل ارائه باشند.

سبک زندگی اسلامی

۱۴۶,۰۰۰ تومان

از الزامات تغییر و هدایت سبک زندگی انسانها براساس مبانی اسلامی، ارائه معیارهایی برای سنجش و ارزیابی زندگی موجود با سبک زندگی مطلوب اسلامی است.

در این کتاب سعی شده است ضمن تبیین مبانی و اصول سبک زندگی اسلامی، شاخص ها و معرف های هر یک از مولفه های زندگی بشری ارائه گردد.

تحجر سیاسی در ایران

۳۵,۰۰۰ تومان

در این کتاب، موضوع تحجر سیاسی به عنوان یکی از موضوعات مهم عرصه سیاست که تاکنون کمتر به آن توجه شده، در سه فصل مورد بررسی قرار گرفته است.

در فصل اول این کتاب، مفهوم شناسی تحجر سیاسی، ابعاد و عرصه های مختلف چیستی آن بررسی شده است. در فصل دوم، تحجر سیاسی از منظر قرآن کریم و سیره معصومین علیهم السلام بررسی شده و در فصل سوم، به بررسی موضوع تحجر سیاسی در ایران با نگاه به مقطع انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر، پرداخته شده است.

پایداری و ناپایداری گفتمان های سیاسی در ایران

۸۵,۰۰۰ تومان

تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خرده­ گفتمان­ های سیاسی متنوع و متفاوتی در صحنه سیاست ایران نقش­ آفرین بودند؛ گفتمان مارکسیستی، گفتمان روشن­فکری، گفتمان ملی­ گرایی و مهم­تر از همه گفتمان اسلام ناب محمدی(ص) با خوانش امام خمینی (ره)، که در نهایت با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان گفتمان برتر حیات خود را آغاز کرد و دیگر گفتمان­ ها را به حاشیه رانده و یا حذف کرد.

پس از جنگ تحمیلی و با رحلت حضرت امام (ره)، برخی خرده ­گفتمان­ ها با تفاسیر خاص خود از مبانی انقلاب اسلامی، پای به عرصه سیاسی گذاشتند که همواره خود را ذیل گفتمان اصیل انقلاب یا همان گفتمان حضرت امام (ره) می­ دانستد اما در مواردی از خطوط اصلی آن فاصله گرفته و مسیر خود را پیمودند؛ از جمله این خرده­ گفتمان­ ها “سازندگی”، “اصلاحات” و “بهار” بودند که هر کدام در مقطعی موقعیت هژمونیک یافته و سپس افول کردند. چگونگی و عوامل ظهور و افول این گفتمان­ ها، میزان انطباق و یا عدم انطباق آنها با گفتمان امام خمینی (ره) و راهبرد پیشگیری از ناپایداری گفتمان انقلاب اسلامی موضوعات مهمی است که در کتاب پیش رو به آن پرداخته شده است.

لازم به ذکر است این کتاب حاصل طرح پژوهشی با عنوان «علل و عوامل ناپایداری گفتمان های سیاسی و راهکارهای حفظ گفتمان انقلاب اسلامی از ناپایداری» بود که از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ توسط آقای دکتر احمد عزیزخانی در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق انجام شد.

امنیت و آزادی در حوزه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی

۶۰,۰۰۰ تومان

در مقدمه این کتاب آمده است:

امنیت و آزادی، دو خواسته و نیاز کلیدی در زندگی اجتماعی بشر به شمار می روند. تقدم امنیت بر آزادی، تقدم آزادی بر امنیت و تعامل و تلازم امنیت و آزادی، سه وضعیت عمده در نسبت امنیت و آزادی می باشد. اهمیت و لزوم وجود توأم امنیت و آزادی در زندگی اجتماعی انسان، توجه به کیفیت مناسبات میان آن دو مقوله را در جامعه، ضروری می سازد. به طوری که بی توجهی نسبت به ترسیم رابطه ای تعادلی و خالی از افراط و تفریط میان امنیت و آزادی، استبداد (تقدم امنیت بر آزادی) و یا هرج و مرج (تقدم آزادی بر امنیت) و در سطح کلان، عدم تعادل شهروندان را در جامعه رقم خواهد زد.

این کتاب از چهار فصل تشکیل شده است:

فصل اول: با عنوان «مفهوم شناسی» از دو گفتار آزادی در اندیشه اسلامی و امنیت در اندیشه اسلامی تشکیل شده است.

فصل دوم: با عنوان «امنیت و آزادی در حوزه سیاسی» از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت سیاسی و آزادی سیاسی، و نسبت امنیت سیاسی و آزادی سیاسی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

فصل سوم: با عنوان امنیت و آزادی در حوزه فرهنگی از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت فرهنگی و آزادی فرهنگی، و نسبت امنیت فرهنگی و آزادی فرهنگی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

فصل چهارم: با عنوان امنیت و آزادی در حوزه اقتصادی از دو گفتار مبانی قرآنی و روایی نسبت امنیت اقتصادی و آزادی اقتصادی، و نسبت امنیت اقتصادی و آزادی اقتصادی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی تشکیل شده است.

حقیقت ماندگار (دوره چهار جلدی)

۲۴۵,۰۰۰ تومان

حقیقت ماندگار مجموعه ای چهارجلدی در تبیین خطوط کلی حوزه های تاریخ تشیع، میراث حدیثی شیعه، عقاید و فقه شیعه است.

مؤلف کتاب اول: تاریخ تشیع، را در هشت فصل نوشته است که کلیات، مؤلفه های شیعه، شکل گیری هسته اولیه شیعه، شیعه در عصر خلفا، شیعه در عصر امام حسن تا امام سجاد، شیعه در دوران امام باقر تا عصر غیبت، جریان ها و فرقه های شیعه و چرایی شکل گیری آنها و شیعه از عصر آل بویه تا عصر صفویه عنوان های مطالب این کتاب هستند.

کتاب دوم: میراث حدیثی شیعه (ریشه ها و رویش ها) در سه بخش نوشته شده است که نقل حدیث در عصر رسالت و پس از آن، سرچشمه علم پیشوایان شیعه و چگونگی شکل گیری و تدوین حدیث شیعه عنوان های مطالب این کتاب هستند.

همچنین کتاب سوم: عقاید شیعه، در شش فصل با عنوان های: توحید از منظر قرآن و روایات، نبوت از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، تحریف قرآن از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، امامت از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، غلو از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه و مهدویت؛ باور مشترک اسلامی نگاشته شده است.

در کتاب چهارم: فقه شیعه، به چگونگی شکل گیری فقه امامیه، منابع دست یابی به احکام شرعی، مسئله ی امکان نسخ احکام توسط امام، چیستی تقیه در فقه و دلایل مشروعیت آن و در نهایت تبیین حقیقت تولی و تبری پرداخته شده است. فقه امامیه مبین بایدها و نبایدهای رفتاری در حوزه ی سلوک فردی و اجتماعی و همچنین احکام وضعی است، که مجموعه ای از قوانین، مقررات و احکام شرعی را به نمایش می گذارد.

حقیقت ماندگار – کتاب چهارم: فقه شیعه

۶۵,۰۰۰ تومان

حقیقت ماندگار مجموعه ای چهارجلدی در تبیین خطوط کلی حوزه های تاریخ تشیع، میراث حدیثی شیعه، عقاید و فقه شیعه است.این مجموعه می کوشد، افزون بر معرفی و ارائۀ نگاهی کلان به مذهب تشیع، از تلقین باورهای نادرست نسبت به امامیه جلوگیری کند.

در این جلد (فقه شیعه)، به چگونگی شکل گیری فقه امامیه، منابع دست یابی به احکام شرعی، مسئله ی امکان نسخ احکام توسط امام، چیستی تقیه در فقه و دلایل مشروعیت آن و در نهایت تبیین حقیقت تولی و تبری پرداخته شده است. فقه امامیه مبین بایدها و نبایدهای رفتاری در حوزه ی سلوک فردی و اجتماعی و همچنین احکام وضعی است، که مجموعه ای از قوانین، مقررات و احکام شرعی را به نمایش می گذارد.

حقیقت ماندگار – کتاب سوم: عقاید شیعه

۵۰,۰۰۰ تومان

مؤلف کتاب را در شش فصل با عنوان های: توحید از منظر قرآن و روایات، نبوت از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، تحریف قرآن از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، امامت از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه، غلو از نگاه احادیث و دانشمندان شیعه و مهدویت؛ باور مشترک اسلامی نگاشته و درباره شیعه و عقاید شیعه در مقدمه چنین آورده است:

شیعه مولود طبیعی اسلام است و پیدایش آن نیز نتیجه طبیعی اسلام و نمایانگر اندیشه ای است که دعوت اسلامی در راه رسیدن به کمال مطلوب خود، از طرح آن ناگزیر می باشد. از این رو، تشیع سیمای حقیقی اسلام است که پیشینه آن به عصر نبی اکرم اسلام برمی گردد و بعد از ختم رسالت نیز در خلافت ظاهری امام علی بروز و ظهور یافت. شیعه با الهام از اهل بیت در همه ابعاد به ویژه در بعد اعتقادی، بیش از هر چیز بر کتاب و سنت پیامبر تاکید می ورزد. بر همین مبنا بود که امام علی حاضر نشد در شورای شش نفره به غیر کتاب خدا و سنت رسولش بیندیشد.

در اندیشه شیعه اثناعشری، امام، جانشین و وصی پیامبر قلمداد می شود و آنان هیچ گاه امام را پیامبر نمی دانند و معتقدند که بین آن دو فرق هایی هست. لذا نویسنده در صفحه 73 کتاب درباره فرق بین پیامبر و امام چنین آورده است:

1. از اخبار استفاده می شود که امام تشریع کننده نیست؛ چنان که امام باقر در تفسیر آیه «اَطِیعُوا اللَّهَ وَ اَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ اُولِی الْاَمْرِ مِنْکُمْ» می فرماید: « هِیَ فِی عَلِیٍّ وَ فِی الائِمَّه جَعَلَهُمُ اللهُ مَوَاضِعَ الانبیاء غَیرَ اَنَّهُم لا یُحِلُونَ شَیئاً و لَایحَرِّمُونَهُ »؛ مراد از اولی الامر، امام علی و دیگر ائمه اند. خداوند آنها را در جایگاه انبیا قرار داد؛ با این تفاوت که آنان حلال و حرامی را دریافت نمی کنند.

از تعبیر« غَیرَ اَنَّهُم لا یُحِلُونَ شَیئاً و لَایحَرِّمُونَهُ » تفاوت امام با انبیاء مشخص می شود؛ زیرا بر اساس این روایت، بر انبیاء حلال و حرام نازل می شود؛ ولی بر ائمه چنین معارفی نازل نمی شود.

2. شیعیان معتقدند که اگرچه بر امام الهام می شود و او با عالم غیب ارتباط دارد؛ چنانکه در قرآن چنین الهامی به مادر حضرت موسی نسبت داده شده و آمده است: «و اوحینا إلی ام موسی ان ارضیعه»؛ ما به مادر موسی الهام کردیم که او را شیر بده. و این نوع وحی و الهام، با وحی انبیاء متفاوت است؛ زیرا پیغمبر رسماً با عالم غیب تماس دارد و فرشته وحی را می بیند و ملکوت جهان هستی را رؤیت می کند؛ ولی ارتباط امام، به چنین مرتبه ای نیست.

در ادامه، مؤلف عناوین فصل چهارم را چنین برمی شمارد: ویژگی های امام از دیدگاه شیعه، برخورداری از عصمت، افضلیت از دیگران، انتصابی بودن امام، امام و خلیفه بعد از پیامبر، امامت و نزول وحی و امامت و نسخ احکام.

همچنین وی درباره انتصابی بودن امام نیز چنین می نویسد:

قرآن کریم در آیات متعددی، به انتصابی بودن امامت اشاره دارد که به نمونه هایی از آنها اشاره می شود:

1.قرآن می فرماید: « وَ إِذِ ابْتَلی‏ إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَاَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً »؛ به خاطر آورید هنگامی که خداوند ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود و به او خوبی از عهده آزمایش ها برآمد. خداوند به او فرمود: من تو را امام و پیشوای مردم قرار دادم.

خداوند در این آیه، خطاب به حضرت ابراهیم می فرماید: من تو را امام مردم قرار دادم؛ یعنی امامت را خداوند تعیین می کند، نه خلق خدا.

2.قرآن کریم در آیه ای دیگر می فرماید:

« إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَی آدَمَ وَ نُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَ آلَ عِمْرَانَ عَلَی الْعَالَمِینَ »؛ خداوند آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را بر جهانیان برتری داد. آنها فرزندانی بودند که از نظر تقوا بعضی از بعض دیگر گرفته شده بودند؛و خداوند، شنوا و داناست.

مقصود از «اصطفی» در این آیه همان برگزیدگی و انتصاب از نظر نبوت و رسالت و یا به عبارت دیگر، زعامت و رهبری است. در آیه پس از آدم و نوح، از خاندان ابراهیم و عمران سخن به میان آمده است.

حقیقت ماندگار – کتاب دوم: میراث حدیثی شیعه (ریشه ها و رویش ها)

۶۵,۰۰۰ تومان

مؤلف کتاب را در سه بخش نوشته است که نقل حدیث در عصر رسالت و پس از آن، سرچشمه علم پیشوایان شیعه و چگونگی شکل گیری و تدوین حدیث شیعه عنوان های مطالب این کتاب هستند.

نگارنده در مقدمه بخش اول کتاب درباره نزول قرآن و نگارش آن در زمان پیامبر چنین می نویسد:

همواره پیرامون آیات، پرسش های از آن حضرت پرسیده می شد و آن جناب بیاناتی می فرمودند که برخی از آنها جنبه تفسیر و تشریح آیات را داشت و برخی شامل تفصیل و تشریح احکام و قوانین قرآن و گاه بیان شان نزول آیات و سوره های می شد؛ در طول این مدت، به ویژه پس از هجرت پیامبر اکرم به مدینه که قوانین اسلام در احوال فردی و شئون اجتماعی راه توسعه را می پیمود، حضرت ابتدا یا پس از پرسش مسلمانان، بیاناتی در یکی از این زمینه ها ارائه می فرمودند: عقاید، اخلاق، عبادات، قوانین اجتماعی، مدنی، جنایی، کیفری، اخلاق شخصی، آداب معاشرت، کیفیت تشکیل خانواده، سلوک عملی و تشویق به تحصیل فضایل. این سخنان برنامه مسلمانان شمرده می شد و از این رو به آن اهمیت می دادند و در گوش سپردن به آن دقت و همت داشتند.

بدیهی است تا پیامبر اکرم خود در میان مردم بودند و دسترسی به این واسطه میان خدا و مردم در انتقال پیام و خواست الهی به سهولت میسر می شد، پس اهمیت حدیث چنان که باید مشهود نبود. با رحلت حضرت، مردم احساس کردند نیاز بیشتری به احادیث پیامبر دارند؛ از این رو نویسنده درباره اهمیت نگارش و دریافت حدیث بعد از پیامبر در شیعه و اهل سنت چنین نوشته است:

پس از قرآن، دومین مرجع برای شناخت احکام و عقاید دینی، سنت و حدیث پیامبر است. افزون بر اجمال در آیات قرآن، برای دریافت درست مفاهیم وحی، به ویژه آیات متشابه که زمینه برداشت های گوناگون و اختلاف مفهومی در آن گسترده تر است، نیاز به سنت و تبیین معصوم نمود بیشتری می یابد. این نیاز با دو رویکرد پاسخ داده شده:

1- شیعه: با توجه به روایت«انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» دایره این مرجعیت را منحصر در عترت نبوی که تعین یافته بود دانستند و مرجعیت مطلق دینی اصحاب را با استناد به آیات و روایات نپذیرفتند.

2-اهل سنت: اهل سنت برای حل این مسئله عمل اصحاب را به سنت رسول خدا ضمیمه کردند. در توجیه این سخن گفته شد: اصحاب با پیامبر بودند و به آنچه از ایشان شنیده بودند عملی کردند و حضرت خود بر اعمال آنها نظارت داشتند؛ علاوه بر این که اصحاب عدول امت به شمار می رفتند و عمل آنان برای دیگران حجت بود و آنچه را طبقه تابعین از اصحاب می شنیدند برای دیگران نقل و روایت می کردند. این گونه حدیث ایجاد و متداول و از برخی به برخی دیگر نقل شد و همدوش قرآن، ملاک عمل مردم و راهنمای امت قرار گرفت.

در ادامه نویسنده عناوین بخش دوم کتاب را چنین برمی شمارد:

دستورهای الهی از دیدگاه اهل بیت، هدایت الهی و لزوم استمرار آن، قرآن و راهنمایی به هدایت کنندگان، معیار دانش و آگاهی در شناخت یابی به امام، اتفاق فریقین بر دانش گسترده اهل بیت، منزلت امام علی نزد رسول خدا، پیشوایان شیعه و ادعای آگاهی انحصاری، خاستگاه دانش امام به قرآن و سنت و دانش اختصاصی امام به آن.

وی همچنین درباره منزلت امام علی نزد رسول خدا چنین می نویسد:

جایگاه امام علی نزد پیامبر را می توان با مروری بر گزارش ها و روایات فراوان طرح شده در این حوزه از زبان امام علی و دیگران به دست آورد. امام علی در بیان جایگاهشان نسبت به پیامبر بیان می کنند: «هیچ یک از اطرافیان پیامبر منزلت و جایگاه مرا نزد پیامبر نداشتند؛ من هر سحرگاه نزد ایشان می رفتم.» خلیفه اول نیز با تایید این سخن، امام علی را نزدیک ترین افراد به پیامبر و کسی که در چشم پیامبر از همه بزرگ تر بود و آن که بیشترین بهره را از پیامبر برد معرفی کند.

نتیجه این پیوند گسترده آن گونه شد که حضرت خود را دانش آموخته ممتاز و کامل مکتب پیامبر می دانستند و از مسلمانان می خواستند پرسش های خود را با ایشان در میان بگذارند.

نتیجه بهره گیری فراوان از پیامبر نشر و انتقال آن در قالب الفاظ علوی به نسل های پیش رو بود. بر این اساس تبلور استفاده کامل از محضر رسول خدا را می توان در سخنان و روایات نقل شده از امام علی ملاحظه داشت و ریشه گفتار امام علی را در سخنان و تعالیم رسول خدا جست وجو نمود.

حقیقت ماندگار – کتاب اول: تاریخ تشیع

۶۵,۰۰۰ تومان

مؤلف کتاب را در هشت فصل نوشته است که کلیات، مؤلفه های شیعه، شکل گیری هسته اولیه شیعه، شیعه در عصر خلفا، شیعه در عصر امام حسن تا امام سجاد، شیعه در دوران امام باقر تا عصر غیبت، جریان ها و فرقه های شیعه و چرایی شکل گیری آنها و شیعه از عصر آل بویه تا عصر صفویه عنوان های مطالب این کتاب هستند.

همچنین نگارنده در مقدمه کتاب درباره حقانیت تسنن و تشیع و اینکه کدام از این دو بر حق است چنین آورده است:

به نظر می رسد، یکی از معیارهای مهم برای شناخت حقانیت هر مذهب نگاه به تاریخ ظهور و تقدم تاریخی آن است؛ از این رو تاریخ به عرصه دین و مذهب پا نهاده و میان آن دو پیوندی جدی و گسست ناپذیر پدید آمد. پیوندی که تا امروز تداوم دارد و هر روز به دلیل نیاز روزافزون دین پژوهان به شناخت دقیق تر از چکونگی ظهور تاریخی هر دین، مستحکم تر می شود. هر یک از دو مذهب شیعه و سنی برای دفاع از حقانیت تاریخی خود دست به کار شده، با ارائه آثاری اعم از کتاب، رساله، مقاله، ردیه، جوابیه، نقد و تحلیل و کنفرانس و همایش، نهضتی علمی در این عرصه پدید آورده اند.

پس برای پی بردن به اصالت و حقیقت هر چیز، باید به زمان و علل ظهور آن توجه کرد، چنانکه در شناخت حقیقت شیعه نیز باید چنین کرد؛ لذا نویسنده در صفحه 75 این کتاب پیدایش شیعه را از زمان پیامبر می دانند و چنین توضیح می دهد:

پیدایش شیعه از به عصر پیامبر باز می گردد. از شأن نزول و تفسیر برخی آیات قرآن و روایات که شیعه و سنی درباره حضرت علی و پیروان او نقل کرده اند، درمی یابیم که هسته نخستین تشیع و اساس آن را خداوند در قرآن کریم نشاند و پیامبر اکرم در طول دوران رسالتش آن را آبیاری کرد و پروراند تا آنکه شجره طیبه ای گردید و در زمان آن حضرت به ثمر نشست؛ به همین سبب برخی که نام آنها خواهد آمد در زمان پیامبر به «شیعه» معروف بودند. اینان انتخاب خلیفه را پس از پیامبر در سقیفه مردود دانستند و با استناد به احادیث پیامبر گفتند، پیامبر جانشین خود را در زمان حیاتش و پیش تر تعیین و معرفی کرده است.

در ادامه آقای شاکر در فصل هشتم که عنوان آن شیعه از عصر آل بویه تا عصر صفویه است به درآمیختن مذهب و سیاست می پردازد و چنین می نویسد:
پادشاهان سلسله صفویه با درآمیختن سیاست و مذهب، توانستند حکومت واحدی با قدرت عظیم در ایران پدید آورند و به تدریج دست دشمنان مذهبی و سیاسی را از سرحدات کشور کوتاه کنند. با آنکه سلاطین آخر دوران صفویه افرادی ضعیف و سست اراده بودند، دوره 240ساله حکومت آنها، دوران علمای بزرگی چون محقق ثانی، مقدس اردبیلی، شیخ بهایی، ملامحمدباقر مجلسی، محمدتقی مجلسی، میرداماد، ملاصدرای شیرازی، ملا محسن فیض کاشانی، ملاعبدالرزاق لاهیجی و میرزا ابوالقاسم میرفندرسکی ظهور کردند که در فقه، حدیث، فلسفه و تفسیر تبحر تمام داشتند و کتاب های معتبری تدوین کردند.

درس هایی از عقاید اسلامی (دوره پنج جلدی)

۳۰,۰۰۰ تومان

شناخت عقاید و جهان بینی مقدمه تکامل و سعادت بشر است و فراگیری آن، که «فقه اکبر» نامیده می شود و اساس و ریشه ی همه معرفت است، همان معرفتی که در کلام امیرمومنان علی (ع) باعث نورانیت دل می گردد (المعرفته نور القلب)، این نوشتار گامی به سوی آن معرفت الهی است.

مجموعه حاضر پرسش ها و پاسخ های حجت الاسلام رضا محمدی است که در شبکه سراسری رادیو معارف پخش شده است و اینک به صورت مکتوب عرضه می گردد.

عناوین هر جلد از این کتاب عبارت است از: خداشناسی، پیامبر شناسی، امام شناسی، معاد شناسی و عدل شناسی.

درس هایی از عقاید اسلامی 5: عدل شناسی

۳۰,۰۰۰ تومان

شناخت عقاید و جهان بینی مقدمه تکامل و سعادت بشر است و فراگیری آن، که «فقه اکبر» نامیده می شود و اساس و ریشه ی همه معرفت است، همان معرفتی که در کلام امیمونان علی (ع) باعث نورانیت دل می گردد (المعرفته نور القلب)، این نوشتار گامی به سوی آن معرفت الهی است.

مجموعه حاضر پرسش ها و پاسخ های حجت الاسلام رضا محمدی است که در شبکه سراسری رادیو معارف پخش شده است و اینک به صورت مکتوب عرضه می گردد.

این جلد از مجموعه به موضوع عدل شناسی می پردازد.