جستجو
وضعیت موجودی
دستههای محصولات
- pdf 1
- لوح فشرده 14
- کتاب 480
- طب سنتی و اسلامی 5
- ادعیه 3
- ادیان و مذاهب 38
- اخلاق 69
- اعتقادی 88
- امام و رهبری 29
- اقتصاد 13
- خانواده 13
- روان شناسی 38
- جهاد و دفاع 65
- سیاسی 133
- تاریخ اسلام 49
- تاریخ ایران 48
- ترجمه شده 25
- مدیریت 18
- قرآن و حدیث 45
- کودک 20
- فرهنگ 48
- فقه و حقوق 31
- کتاب صوتی 1
نویسنده
ویراستار
Showing all 7 resultsSorted by latest
فلسفه و نظام سیاسی اسلام
نگارنده در این کتاب با الهام گرفتن از آیات قرآن و احادیث اهل بیت، چهار محور”قلم و دین”، “مبانی تئوریک حکومت دینی”، “ساختار کلی نظام سیاسی اسلام و جایگاه مردم” در آن را بررسی نموده است.
فصل نخست کتاب در باب فلسفه سیاسی در دو بخش “قلمرو دین” و “اصول و مبانی حکومت دینی” است که پس از آن در فصل بعدی مقوله نظام سیاسی در قالب “ساختار و شکل نظام سیاسی اسلام” و “جایگاه و نقش مردم” بحث می شود.
کلید پیروزی در جنگ اراده ها
از منظر قرآن کریم، سعادت و خوشبختی انسان در گرو بصیرت اوست و “بینای” واقعی کسی است که دارای “بصیرت درونی” باشد؛ در غیر این صورت کوری بیش نیست. همچنین اعتبار و ارزش هر انسانی به میزان بصیرت و آگاهی و حکمت اوست. پس شناخت ابعاد و مراتب، عوامل و موانع و آثار و الگوهای بصیرت نقش بسزائی در نیل به جایگاه سعادت و خوشبختی در جهات گوناگون را دارد و همچنین در درجه بالاتر، راهیابی انسان به مقام قرب الهی را تسهیل می کند.
موضوع اصلی این کتاب حول محور “بصیرت” است.
عناوین فصل های این کتاب عبارت است از:
فصل اول: مفهوم شناسی بصیرت
فصل دوم: مراتب و ابعاد بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل سوم: عوامل بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل چهارم: موانع بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل پنجم: آثار بصیرت از منظر قرآن کریم
فصل ششم: الگوهای بصیرت از منظر قرآن کریم
شیوه تنظیم مطالب هر فصل و قسمت های مختلف بدین قرار است:
1- مقدمه مختصر و مناسب در اول هر فصل
2- استناد به آیه یا آیات متناسب همان بحث
3- تبیین و توضیح آیات در نگاه روایات (در صورت وجود روایات ذیل آیات)
4- جمع بندی پایان هر بحث
گفتمان های دینی، شیوه ها و ابزارها
این کتاب در پنج فصل ارائه شده است:
فصل نخست: «کلیات و مفاهیم»، فصل دوم: «مبانی گفتمان ساز»، فصل سوم: «گفتمان اعتقادی»، فصل چهارم: «گفتمان اجتماعی» و فصل پنجم: «گفتمان سیاسی».
در فصل اول این کتاب به تعریف مفاهیم «گفتمان»، «گفتمان سازی»، «مبانی» «شیوه» و «ابزار» پرداخته شده و همچنین موضوع «منظور از گفتمان سازی بر اساس آموزه های دینی» بررسی شده است.
در فصل دوم این نوشتار عناوینی همچون: «مبانی گفتمان سازی»، «مؤلفه های گفتمان سازی»؛ «اصول و الزامات گفتمان سازی»، «طراحی و برنامه ریزی»، «مقابله با گفتمان های معارض»، «استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگ سازی» مورد کنکاش قرار گرفته است.
«گفتمان ولایت»، «گفتمان معاد باوری»، «گفتمان تکلیف گرایی»، «گفتمان انتظار» از جمله مطالبی است که در فصل سوم بررسی شده است.
در فصل چهارم به موضوعاتی همانند: «گفتمان امر به معروف و نهی منکر»، «گفتمان عدالت» و «گفتمان علم آموزی» اشاره شده است.
«گفتمان دشمن شناسی»، «گفتمان مقاومت»، «گفتمان جهاد» از جمله گفتمان هایی است که در فصل پنچم مورد کنکاش قرار گرفته است.
جامعه شناسی سیاسی احزاب ایران
این کتاب مثلث جریان شناسی است که در ضلع اول آن به اجرای طرح کلان جریان شناسی سیاسی در ایران معاصر با مدیریت و نظارت علمی آیت مظفری بر می گردد که از اوایل دهه 1380 آغاز و حاصل آن تولید این کتاب ها است: جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز، حزب کارگزاران سازندگی، حزب مؤتلفه اسلام، دفتر تحکیم وحدت، سازمان مجاهدین خلق، نهضت اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، حزب مشارکت ایران اسلامی و حزب اعتماد ملی در این ضلع مورد بررسی قرار گرفته اند.
در ضلع دوم به طرح کلان جریان شناسی قومی در ایران معاصر با محوریت چهار جریان قومی نظیر جریان شناسی قومی ترک، جریان شناسی قومی کرد، جریان شناسی قومی بلوچ و جریان شناسی قومی عرب پرداخته است.
در ضلع سوم جریان شناسی فکری و فرهنگی مدنظر بوده است، طرح مواردی نظیر جریان شناسی فکری فرهنگی عقلانیت در ایران معاصر، جریان شناسی فکری فرهنگی بهائیت، جریان شناسی فکری فرهنگی انجمن حجتیه در ایران معاصر، جریان شناسی فکری فرهنگی فمینیسم در ایران و جریان شناسی فکری فرهنگی سلفی گری در این بخش در دسترس خوانندگان قرار گرفته است.
در واقع این کتاب بر این موضوع تأکید دارد که جریان شناسی سیاسی، قومی و جریان شناسی فکری فرهنگی موجب درک عمیق از تحولات تاریخ معاصر ایران است.
حقیقت ماندگار – کتاب اول: تاریخ تشیع
مؤلف کتاب را در هشت فصل نوشته است که کلیات، مؤلفه های شیعه، شکل گیری هسته اولیه شیعه، شیعه در عصر خلفا، شیعه در عصر امام حسن تا امام سجاد، شیعه در دوران امام باقر تا عصر غیبت، جریان ها و فرقه های شیعه و چرایی شکل گیری آنها و شیعه از عصر آل بویه تا عصر صفویه عنوان های مطالب این کتاب هستند.
همچنین نگارنده در مقدمه کتاب درباره حقانیت تسنن و تشیع و اینکه کدام از این دو بر حق است چنین آورده است:
به نظر می رسد، یکی از معیارهای مهم برای شناخت حقانیت هر مذهب نگاه به تاریخ ظهور و تقدم تاریخی آن است؛ از این رو تاریخ به عرصه دین و مذهب پا نهاده و میان آن دو پیوندی جدی و گسست ناپذیر پدید آمد. پیوندی که تا امروز تداوم دارد و هر روز به دلیل نیاز روزافزون دین پژوهان به شناخت دقیق تر از چکونگی ظهور تاریخی هر دین، مستحکم تر می شود. هر یک از دو مذهب شیعه و سنی برای دفاع از حقانیت تاریخی خود دست به کار شده، با ارائه آثاری اعم از کتاب، رساله، مقاله، ردیه، جوابیه، نقد و تحلیل و کنفرانس و همایش، نهضتی علمی در این عرصه پدید آورده اند.
پس برای پی بردن به اصالت و حقیقت هر چیز، باید به زمان و علل ظهور آن توجه کرد، چنانکه در شناخت حقیقت شیعه نیز باید چنین کرد؛ لذا نویسنده در صفحه 75 این کتاب پیدایش شیعه را از زمان پیامبر می دانند و چنین توضیح می دهد:
پیدایش شیعه از به عصر پیامبر باز می گردد. از شأن نزول و تفسیر برخی آیات قرآن و روایات که شیعه و سنی درباره حضرت علی و پیروان او نقل کرده اند، درمی یابیم که هسته نخستین تشیع و اساس آن را خداوند در قرآن کریم نشاند و پیامبر اکرم در طول دوران رسالتش آن را آبیاری کرد و پروراند تا آنکه شجره طیبه ای گردید و در زمان آن حضرت به ثمر نشست؛ به همین سبب برخی که نام آنها خواهد آمد در زمان پیامبر به «شیعه» معروف بودند. اینان انتخاب خلیفه را پس از پیامبر در سقیفه مردود دانستند و با استناد به احادیث پیامبر گفتند، پیامبر جانشین خود را در زمان حیاتش و پیش تر تعیین و معرفی کرده است.
در ادامه آقای شاکر در فصل هشتم که عنوان آن شیعه از عصر آل بویه تا عصر صفویه است به درآمیختن مذهب و سیاست می پردازد و چنین می نویسد:
پادشاهان سلسله صفویه با درآمیختن سیاست و مذهب، توانستند حکومت واحدی با قدرت عظیم در ایران پدید آورند و به تدریج دست دشمنان مذهبی و سیاسی را از سرحدات کشور کوتاه کنند. با آنکه سلاطین آخر دوران صفویه افرادی ضعیف و سست اراده بودند، دوره 240ساله حکومت آنها، دوران علمای بزرگی چون محقق ثانی، مقدس اردبیلی، شیخ بهایی، ملامحمدباقر مجلسی، محمدتقی مجلسی، میرداماد، ملاصدرای شیرازی، ملا محسن فیض کاشانی، ملاعبدالرزاق لاهیجی و میرزا ابوالقاسم میرفندرسکی ظهور کردند که در فقه، حدیث، فلسفه و تفسیر تبحر تمام داشتند و کتاب های معتبری تدوین کردند.
زمینه های قیام امام حسین (ع) – جلد اول (فرهنگی و اجتماعی)
در این کتاب اجمالا عوامل و زمینه های تحقق نهضت عاشورا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. چه اینکه در این باره مطالب گوناگونی ابراز شده است و هر کس از زاویه خاصی به این نهضت الهی نگریسته، مطالبی اظهار کرده است و کمتر اثری ملاحظه شده است که به مجموع عوامل و علل پرداخته باشد. لذا این مساله مقتضی تحقیقی جامع و همه جانبه بود.
در جلد اول این کتاب، زمینه های فرهنگی و اجتماعی نهضت عاشورا و در جلد دوم، زمینه های سیاسی و شخصیتی تجزیه و تحلیل شده است.
مکتب نظامی پیامبر اعظم (ص)
کتاب «مکتب نظامی پیامبر اعظم (ص)»، با هدف ارائه سیره نورانی پیامبر در غزوات و سریه ها و بیان مکتب نظامی اسلام، توسط محمد عبدالقادر ابوفارس به رشته تحریر درآمده و با قلم علیرضا فرازی به فارسی ترجمه شده است.
محمد عبدالقادر ابوفارس (1938-2015م) یکی از علما، اندیشمندان و رهبران جنبش اسلامی در اردن و از رهبران اخوان المسلمین در این کشور به حساب می آید. او کتابها و آثار فراوانی را در زمینه علوم اسلامی تألیف کرده که تعداد آنها به حدود 85 عنوان میرسد. اغلب این آثار حول موضوعاتی مانند فقه سیاسی، نبرد با دشمنان اسلام، غزوات پیامبر و جایگاه جهاد در اسلام است.
کتاب «المدرسه النبویه العسکریه» یکی از آثار این نویسنده و اندیشمند مسلمان است که ترجمه فارسی آن با عنوان «مکتب نظامی پیامبر اعظم»، به زیور چاپ آراسته شده و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.