184

در حال نمایش 11 نتیجه

بررسی مبانی بیمه در اسلام

۴۶,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر می‏ کوشد در 4 بخش نظریات کارشناسان حوزه فقه و اقتصاد را درباره صنعت بیمه و مسائل مختلف آن ارائه دهد.
بخش نخست در 4 فصل به واژه‏شناسی بیمه، منشأ پیدایش بیمه، ویژگی‏ها و ماهیت و ملاکهای آن می‏ پردازد.
در بخش دوم مبانی فرهنگی بیمه در اسلام مطالعه شده و بخش سوم به مبانی اجتماعی و اقتصادی بیمه و رابطه آن با خدمات اجتماعی، عدالت و امنیت اجتماعی اختصاص یافته است.

امدادرسانی فقهی در حوادث و بلایای طبیعی

۴۵,۰۰۰ تومان

بخشی از تاریخ حیات انسان، مربوط به حوادث و بلایای طبیعی است. سیل، زمین لرزه، آتش سوزی و طوفان از حوادث و بلایای طبیعی اند که باعث ایجاد خسارت های جانی و مالی بسیاری می شوند. امدادگران هنگام امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادث و بلایای طبیعی، با چالش های فقهی گوناگونی مواجه اند؛ از قبیل حکم نگاه به نامحرم، لمس بدن نامحرم، تصرف و تخریب اموال دیگران برای نجات مصدوم، غسل، تکفین و تدفین درگذشتگان.
در این کتاب پاسخ بسیاری از سوالات فقهی که امدادگران نیازمند آگاهی از آنها هنگام امداد و نجات مصدومان و تدفین مردگان هستند، از دیدگاه برخی مراجع تقلید آمده است.
امدادرسانی فقهی، از جمله مصادیق کمک رسانی در حوادث و بلایای طبیعی است که مسئولیت اصلی آن برعهده طلاب علوم دینی است. اهمیت این گونه از امدادرسانی ها به دلیل سردرگمی مکلفین در بلایای طبیعی است.
در این کتاب تلاش بر این است پرسشهای متداولی که به صورت میدانی در حوادث و بلایای طبیعی گردآوری شده، با توجه به دیدگاه های مراجع عظام تقلید پاسخ داده شود تا طلاب علوم دینی به راحتی بتوانند مشکلات شرعی را در حوزه حوادث و بلایای طبیعی برطرف کنند و از این طریق، رسالت امدادرسانی خویش را انجام دهند.

* این کتاب از سه فصل کلی تشکیل شده است:

فصل اول: کلیات
فصل دوم: احکام رسیدگی به مجروحان و مصدومان
فصل سوم: احکام رسیدگی به اموات

امامت و رهبری

۵۵,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر با عنوان «امامت و رهبری، در هشت فصل تهیه و تدوین گردیده و سعی شده تا مطالب آن متناسب با سطح افکار و نیازهای فکری و عقیدتی برادران و خواهران مسلمان فرهیخته پوینده حق به ویژه نسل جوان تحصیل کرده باشد.

در فصل اول به تبیین مفاهیم و واژه ها پرداخته شده و در فصل دوم؛ امامت از دیدگاه شیعه و سنی بررسی گردیده است. در فصل های سوم تا پنجم امامت در نگاه شیعی تبیین و اثبات شده و در فصل ششم، دلایل اهل سنت بر اثبات خلافت خلفای سه گانه، ارائه و نقد و بررسی گردیده است. در فصل هفتم، امامان دوازده گانه و حضرت مهدی (عج) در روایات شیعه و سنی بحث شده و فصل هشتم به ضرورت حکومت اسلامی در عصر غیبت اختصاص دارد.

آسیب شناسی ارکان انقلاب اسلامی

۳۵,۰۰۰ تومان

نویسنده در این کتاب تلاش نموده است در راستای تکلیف دینی هر فرد انقلابی که حفظ و تداوم انقلاب اسلامی می باشد، اموری که ارکان انقلاب اسلامی (اسلام، رهبری انقلاب و نظام اسلامی، مردم) را تهدید می نماید مورد بررسی قرار دهد، چرا که اگر آن امور غفلت شود، ممکن است که ریشه های ارکان انقلاب اسلامی ایران را بخشکاند.
به همین منظور راه های پیشگیری و مقابله با آسیب ها و آفت های آن امور بیان گردیده است و در بیان مستندات این کتاب از بیانات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری استفاده شده است.

آتش به اختیار در عرصه فرهنگی

۴۵,۰۰۰ تومان

فرهنگ، موضوعی زیر بنایی و راهبردی در تمام جوامع و عصرها به شمار می رود. فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد. به فرموده رهبر معظم انقلاب: «فرهنگ ستون فقرات حیات یک ملت و هویت یک ملت است»

ازاین رو، در قرن بیست و یکم شاهد اولویت یافتن نفوذ، تضعیف، تخریب و تسخیر فرهنگی ملت ها از سوی این قدرت ها برای تسهیل و تداوم روند سیطره سیاسی و اقتصادی و امنیتی خود، به عنوان راهبردی کلان، هستیم.

دولت های غربی برای مقابله با انقلاب اسلامی نیز اگر چه در ابتدا به ابزار فرهنگی کمتر توجه داشته اند، ولی پس از جنگ تحمیلی هجمه های فرهنگی را بر مبنای برنامه ای جامع و هدفمند طراحی کردند و به تدریج شکل پیچیده تر، گسترده تر و همه جانبه ای به آن دادند که رهبر معظم انقلاب از آن با نام «جنگ نرم» یاد کردند. از همان آغاز رهبر معظم انقلاب نسبت به این تهاجم نرم به مسئولان سیاسی و فرهنگی هشدارهای مکرر، بجا و به موقعی دادند و مبارزه فرهنگی را مبارزه ای واجب تر از واجب تلقی کردند.

اما در عمل اتفاق رضایت بخشی از سوی نهادهای فرهنگی و مدیران کلان و میانه نظام برای مقابله جدی رخ نداد. از این رو رهبر معظم انقلاب فرمودند: «دستگاه های مسئول و همه ما دچار کم کاری هستیم و به نظر می رسد که این کار را هم بایستی سپرد به جناح فرهنگیِ مؤمنِ انقلابیِ مردمیِ خودجوش؛ این جوان هایی که می بینید در اطراف کشور، به طور خود جوش، کارهایی انجام می دهند- کارهای فرهنگی انجام می دهند، کارهای هنری انجام می دهند، حقایقی را احیا می کنند، استعدادهایی را بروز می دهند، از استعدادهای بالفعلی استفاده می کنند- این کار را هم آن ها باید بکنند»

در مسیر این رویکرد معظم له ضمن اینکه از دستگاه های دولتی خواست تا به این حرکت خودجوش جوانان انقلابی کمک کنند، از جوانان مؤمن انقلابی نیز انتظار تلاش همه جانبه و کار بیشتر و توسعه دادن اقدام هایشان را داشت. ایشان در سال ۱۳۹۶ فرمودند: «من به همه آن هسته های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتباً می گویم: آنجایی که احساس می کنید دستگاه مرکزی اختلالی دارد و نمی تواند درست مدیریت کند، آنجا آتش به اختیارید؛ یعنی باید خودتان تصمیم بگیرید، فکر کنید، پیدا کنید، حرکت کنید، اقدام کنید.»

این فرمان که برخاسته از مبانی دینی و آموزه های اسلامی، تحلیل عمیق روند وضعیت فرهنگی کشور و تهاجم همه جانبه دشمن و کم کاری و اختلال دستگاه های دولتی در عرصه فرهنگ است با تفسیرها و واکنش های گوناگونی رو به رو شده است که دست کم از دو جهت دغدغه هایی را در خصوص این موضوع برانگیخته است:

۱. برداشت های منفی و تبلیغات و عملیات روانی گسترده از سوی معاندان و مخالفان دکترین آتش به اختیار و اقدام هایی که به دنبال عقیم سازی دکترین موصوف است.

۲. برداشت های ناصواب، ناقص و سطحی از دکترین آتش به اختیار و در دستور کار قرار گرفتن اقدام هایی که پیامدهای آن می تواند نقض غرض هدف های متعالی تدابیر رهبر معظم انقلاب باشد.
با توجه به این نکات، انگیزه هایی که باعث ضرورت بخشی پرداختن به این موضوع شده است، عبارت اند از:

۱. روشنگری و معرفت افزایی نسبت به فرمان آتش به اختیار
۲. پیگیری و تحقق دقیق و درست رهنمودهای و تدابیر رهبر معظم انقلاب در زمینه ی آتش به اختیار
۳. ایجاد انگیزه و برانگیختگی جامعه مخاطبان به حرکت های خودجوش در حوزه های گوناگون فرهنگی
۴. نهادینه سازی فرهنگ فعالیت های داوطلبانه مستقل و خودجوش در حوزه های مختلف فرهنگی
۵. شناسایی خلأها و اولویت های کار و تلاش فرهنگی خودجوش و مستقل
۶. کمک به تصمیم گیری و تصمیم سازی مسئولان و متولیان فرهنگی

چگونگی تحقق، توسعه و عمق بخشی فعالیت های آتش به اختیار مسئله اساسی این پژوهش را تشکیل می دهد. لازمه این مسئله نیز درک درست از چیستی، چرایی و چگونگی آتش به اختیار است؛ بنابراین، هدف هایی که در این پژوهش بررسی می شود عبارت اند از:

۱. تبیین موضوع و ماهیت آتش به اختیار
۲. تبیین ضرورت آتش به اختیار
۳. تبیین مبانی آتش به اختیار
۴. تبیین قلمرو آتش به اختیار
۵. تبیین الزامات آتش به اختیار

سقوط امپراتوری عثمانی با تاکید بر جنبش اصلاحات

۵۰,۰۰۰ تومان

موضوع کتاب حاضر، مروری بر دوران ظهور و سقوط امپراطوری عثمانی و بررسی فراز و نشیب های این امپراطوری از اوج اقتدار تا دوران انحطاط است.

در این پژوهش سعی شده است ضمن بیان چگونگی شکل گیری امپراطوری عثمانی و قدرت و استیلای اولیه آن ها بر بلاد اسلامی و بلاد روم شرقی، به بررسی ساختار حکومتی این امپراطوری در قبل از اصلاحات انجام گرفته در آن پرداخته شده و دوران افول و زوال آن و عوامل مؤثر بر فروپاشی این امپراطوری مانند بی بندوباری و استبداد سلاطین عثمانی، فساد اداری حاکم بر آن، جنگ های پی در پی، فشارهای خارجی، نابسامانی اقتصادی، بی توجهی به نیروی دریایی، گستردگی امپراطوری و تبعیض میان اقوام و… بررسی گردیده است.

در ادامه، نگارنده به اصلاحات اشاره کرده و عوامل احیای مجدّد دولت عثمانی بر اثر اصلاحات همه جانبه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، فضایی و اداری را شرح نموده است.

تاریخ سیاسی معاصر ایران

۵۵,۰۰۰ تومان

پدیدآورنده کتاب حاضر را با هدف مطالعه تاریخ دویست ساله اخیر ایران، که با ظلم و ستم و بی عدالتی، تبعیض، غارتگری ها، حرکت ها و نهضت ها و قیام های اسلامی، علل شکست ها و پیروزی ها ، شناخت و عبرت، برای جلوگیری از اشتباهات آینده تهیه و تدوین نموده است.
این کتاب با بررسی حکومت قاجار و کشتارها و خونریزی های داخل و خارج از ایران شروع شده و تا سقوط پادشاهی ۲۵۰۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و وقایع و حوادث آن دوران به پایان رسیده است.

معیارشناسی حق و باطل

۴۵,۰۰۰ تومان

حق و باطل به عنوان دو مفهوم متقابل در ادبیات بشر، عمری به قدمت تاریخ دارند؛ به گونه ای که گفته اند از آغاز تاریخ، نبردی دائمی بین آن دو برقرار بوده است.
نکته جالب این است که تقریبا همه مردم، خود را حق و حق مدار به حساب آورده، تلاش می کنند تا بینش، گرایش و رفتار و عمل خود را به «حق» متصف نمایند؛ حتی ظالمان و فاسدان، دیکتاتورها و روسیاهان تاریخ از فرعون، نمرود، یزید و معاویه تا هیتلر و صدام نه تنها خود را مستثنا نمی کنند و عوام فریبانه خود را بر حق می شمارند بلکه فراتر از آنف جریان حقی را که در مقابل آنها صف کشیده باطل معرفی می کنند.

کتاب حاضر در دو فصل به بررسی این موضوع می پردازد.

کاربست مصلحت در نظام جمهوری اسلامی ایران

۵۵,۰۰۰ تومان

موضوع کتاب حاضر، بررسی جایگاه «مصلحت» در مسائل سیاسی، اجتماعی و فقهی شیعه و کارکردهای آن در نظام جمهوری اسلامی ایران است. در این نوشتار ابتدا کلیاتی در زمینه مفهوم مصلحت از دیدگاه فقیهان و متکلمان ارائه شده و سپس انواع و مراتب مصلحت، نسبت بین عقل و مصلحت، نسبت بین عرف و مصلحت، انواع حکم و ویژگی های حکم حکومتی بیان گردیده است.

در ادامه نویسنده به جایگاه و کاربردهای عنصر مصلحت در فقه شیعه و اهل سنت اشاره کرده و دیدگاه های آنان را در این زمینه مقایسه نموده است. وی همچنین به اعمال مصلحت در سیاست گذاری و اداره حکومت در دوران رهبری امام خمینی و آیت الله سید علی خامنه ای اشاره کرده و نمونه هایی از استفاده از مصلحت در سیاست خارجی را در طول دوران برپایی نظام جمهوری اسلامی در ایران معرفی نموده و جایگاه ولایت فقیه در این نظام حکومتی و رابطه آن با مصلحت را بررسی کرده است.

نظارت و بازرسی

۵۵,۰۰۰ تومان

موضوع کتاب حاضر، بررسی دیدگاه های اسلام در زمینه نظارت و بازرسی و ویژگی های یک ناظر و بازرس شایسته است. در این کتاب ابتدا اهداف و جایگاه نظارت و مدیریت کردن سازمان های رسمی و غیر رسمی بیان شده و سپس مبانی نظری نظارت و بازرسی و سیره پیامبر اسلام (ص) و امیرالمومنین علی (ع) در طول دوران زعامت آنان در این زمینه به تصویر کشیده شده است.

نگارنده در ادامه به بیان روش ها و انواع نظارت و بازرسی اعم از بازرسی ها و نظارت های آشکار و پنهان پرداخته و عوامل و ویژگی های بازرسی و نظارت موثر و بایسته های ناظر و بازرس مطلوب از لحاظ شغلی، فکری و سایر توانایی های فردی و شخصیتی مانند قدرت تجزیه و تحلیل، خلاقیت، داشتن استقلال شخصیتی، شجاعت و شهامت و آگاهی داشتن به ضوابط مدیریت سازمانی را بیان نموده است.

ولایت محوری (چیستی، چرایی، چگونگی)

۳۵,۰۰۰ تومان

آنچه که در فصل اول این کتاب می خوانیم، معرفی نظام ولایی و نقش ولایت محوری در شکل گیری و اقتدار و استمرار آن و مفهوم ولایت محوری می باشد. در فصل دوم مبانی اعتقادی ولایت محوری و چرایی آن به تفصیل بیان گردیده. در فصل سوم کتاب، چگونگی ولایت محوری و الزامات شناختی، الزامات اعتقادی، الزامات رفتاری به خوبی بیان گردیده و در فصل چهارم کتاب آثار و کارکردهای ولایت محوری و موانع ولایت محوری آمده است.