سید جمال الدین میرمحمدی

نشان می دهد 9 12 18 24

آینده پژوهی از دیدگاه قرآن کریم (مبانی، اصول و روش ها)

۶۵,۰۰۰ تومان

این پژوهش با توجه به ماهیتش، که در حوزه تفسیر موضوعی و دیدگاه شناسی قرآن کریم قرار دارد، از روش مقلی وحیانی و مدل داده پرداز توصیفی-تحلیلی استفاده، و با مطالعات نظری و کتابخانه ای در کتاب آینده پژوهی و منابع تفسیری، و اب نگرش تحلیلی آیات قرآن کریم، مبانی، اصول و روش های آینده پژوهی را در چهار بخش بررسی کرده است.

در بخش یکم، کلیات و پیش نیازهای تحقیق، برای آشنایی با چیستی دانش آینده پژوهی، آینده چژوهی اسلامی، دیدگاه شناسی قرآن کریم، واژه شناسی و گزاره شناسی آینده پژوهی در آیات عرضه می شود.

در بخش دوم، مبانی آینده پژوهی در سه فصل مبانی علوم غربی، مبانی اولیه قرآن کریم، و مبانی آینده پژوهان و دیدگاه قرآن کریم بررسی می شود.

در بخش سوم، نگاه مستقل قرآن کریم به اصول آینده پژوهی در دو فصل اصول اولیه قرآن کریم و اصول قرآنی رویکردهای آینده پژوهی استخراج خواهد شد.

در بخش چهارم، روش های آینده پژوهی از منظر قرآن کریم نیز در دو فصل روش های آینده پژوهی اکتشافی و روش های آینده پژوهی تجویزی با نگرش به مبانی و اصول به دست آمده تبیین می گردد.

تکلیف گرایی در سیره امام خمینی (ره) و امام خامنه ای دام ظله

۴۵,۰۰۰ تومان

کتاب حاضر، تحقیقی پیرامون ابعاد مختلف تکلیف و مصادیق آن و نیز بررسی دیدگاه های امام خمینی و آیت الله سید علی خامنه ای. در ابتدای این اثر تعریفی از معنای تکلیف و مبانی معرفت شناختی و هستی شناختی تکلیف گرایی و تکلیف پذیری ارائه شده و سپس این موضوع از منظری فردی، خانوادگی، سیاسی، فرهنگی، مدیریتی، جهانی و اجتماعی در آموزه های دین اسلام، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نویسنده تکلیف را مقوله ای فراگیر در زندگی انسان برشمرده و آن را فراتر از مسائل عبادی دانسته و دیدگاه امام خمینی و آیت الله سیدعلی خامنه ای را در مورد وسعت آن منعکس نموده است. وی بر این اساس به تکالیف مرد و زن نسبت به هم در محیط خانواده، تکالیف متقابل والدین و فرزندان، تکالیف متقابل حاکمان و مردم، تکالیف دانشمندان و قانون گذاران، مدیران، سیاستمداران، فعالان اقتصادی و سایر اقشار مختلف جامعه را از همین منظر مورد بحث و بررسی قرار داده و از دیدگاهی قرآنی و روایی، نظریات امام خمینی و آیت الله سیدعلی خامنه ای را در این باره برجسته کرده است.

بایسته های فرهنگ، اقتصاد و مدیریت جهادی

۷۵,۰۰۰ تومان

در این اثر که به مناسبت نامگذاری سال 1393 شمسی به نام “سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی” نگاشته شده است، محورهای مهم مدیریت جهادی در دو عرصه اقتصاد و فرهنگ با توجه به موقعیت و شرایط اقتصادی و فرهنگی موجود در جمهوری اسلامی ایران در دو عرصه داخلی و خارجی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

در ابتدای کتاب حاضر تعریفی از فرهنگ و فرهنگ اسلامی و ظرفیت ها و شاخص های مهم آن ارائه شده و پس از آن ظرفیت های بیرونی و درونی اقتصاد ایران بررسی شده است. آنگاه الزامات و بایسته های دینی و اخلاقی مدیریت جهادی و مصادیق آن بیان شده و راهبردها و چگونگی ساماندهی به امور فرهنگی و اقتصادی با توجه به اقتضائات جامعه دینی و اسلامی در ایران تبیین شده است.

نویسنده اموری همچون: خدامحوری، وجدان کاری، مردم باوری، نهراسیدن از مشکلات، کار گروهی، تکریم ارباب رجوع، داشتن تخصص و تعهد، ارزش گرایی در محیط کار، قناعت و اعتدال، شایسته سالاری، توجه به محرومان، خودباوری، آینده نگری و سرعت عمل را از مؤلفه های مهم مدیریت جهادی عنوان کرده و آفات و آسیب های آن را بررسی نموده است.