جستجو
وضعیت موجودی
دستههای محصولات
- pdf 1
- لوح فشرده 14
- کتاب 480
- طب سنتی و اسلامی 5
- ادعیه 3
- ادیان و مذاهب 38
- اخلاق 69
- اعتقادی 88
- امام و رهبری 29
- اقتصاد 13
- خانواده 13
- روان شناسی 38
- جهاد و دفاع 65
- سیاسی 133
- تاریخ اسلام 49
- تاریخ ایران 48
- ترجمه شده 25
- مدیریت 18
- قرآن و حدیث 45
- کودک 20
- فرهنگ 48
- فقه و حقوق 31
- کتاب صوتی 1
نویسنده
- دکتر عباسعلی عظیمی شوشتری 1
حبیب زمانیحبیب زمانی 2
- حسین متفکر 1
- حمید دهقان 1
- حمید نگارش 1
- اسدالله کرد فیروزجائی 1
- رضا رحمتی 1
- جعفر وفا 1
- عبدالرضا جمالی 1
- علی باقی نصرآبادی 1
- علی سعیدی شاهرودی 2
- سید علی مقیمی فرد 1
- سید نقی موسوی 2
- محمداسماعیل رستمی نیا 1
- محمدرضا رضوان طلب 1
- محمدمحسن مهتدی 1
- مهدی نظرپور 1
- قدرت الله بهرامی 3
ویراستار
زبان کتاب
- فارسی 1
Showing all 16 resultsSorted by latest
تربیت انقلابی (چیستی، چرایی و چگونگی)
نوشتار حاضر به مثابه گامی آغازین در تبیین “تربیت انقلابی” ، تلاش خواهد کرد از چیستی ، چرایی و چگونگی تربیت انقلابی سخن بگوید تا راهی را برای پشتیبانی تئوریک ، انتقادی و اصلاحگران برای این جریان تربیتی بگشاید.
دولت در اندیشه سیاسی شیعه
این پرسش که آیا دین برای خود رسالتی در پرداختن به امور سیاسی قائل است یا خیر؟ همواره گفتمانی بحثبرانگیز میان طیف های مختلف متفکران و اندیشمندان دینی و غیر دینی بوده است.
این موضوع در مکتب تشیع به ویژه در عصر غیبت بیشتر مورد بحث قرار گرفته؛ زیرا روایات و احادیثی وجود دارد که ظاهراً مثبت هر دو دیدگاه است.
اختلاف نظر نه تنها در اصل موضوع رابطه دین و سیاست، بلکه در چگونگی و ماهیت رابطه، نوع حکومت، مبنای مشروعیت حاکم و نحوه تعیین او، قلمرو اختیارات حکومت، نقش و جایگاه مردم، صلاحیت های رهبر و مانند آن نیز به چشم میخورد.
دویست و ده نکته و نظر
مطالعه تاریخ و سرگذشت پیشینیان و بررسی حوادث تلخ و شیرین گذشته و ارزیابی و ریشه یابی فراز و فرود قدرتها، حکومتها، شخصیت ها و تمدن ها فوائد و آثار بسیار سودمند و مفیدی را به همراه دارد.
کتاب حاضر، بیان نکات گوناگونی در موضوعات دینی، اخلاقی، اجتماعی، علمی، بهداشتی و… است.
در این نوشتار با استناد به آیات، روایات، حکایات (داستان های کوتاه) و دیدگاه های علمی برخی از دانشمندان به بیان نکاتی در زمینه علم و دانش، ایمان به خدا، رهبری مردم، عوالم ناسوتی و لاهوتی، اعتماد به نفس، قرآن کریم، زهد، شعر، استعمار، حق طلبی، صداقت، حکمت کودکانه، اصلاح نگرش، خوش خلقی، رویای صادقه، خوش خیالی، مرجعیت، دین داری موسمی، تفرقه، فرصت شناسی، سیاست، نظم و انضباط، طمع ورزی، دموکراسی، گناه شناسی، تملق اطرافیان، گفتمان حق و بسیاری دیگر از موضوعات متفرقه به صورتی اجمالی بیان شده است.
راهکارهای تقویت ولایت پذیری مجاهدان
ضروری بودن تقویت ولایت پذیری را شاید بتوان چنین توضیح داد که بر فرض ولایت گریزی و اطاعت نکردن از ولایت و بی توجهی به فرامین آن، مسلمانان، به ویژه مجاهدان – که در خط مقدم مبارزه با استکبار قرار دارند – گرفتار تفرقه و چنددستگی می شوند، که نتیجه اش جز شکست و وادادگی نخواهد بود.
از همین رو، نویسنده در تلاش است در این کتاب، به راهکارهای تقویت ولایت پذیری در میان مجاهدان فی سبیل اللله بپردازد و آن را در هشت فصل تبیین کند:
فصل اول: مفاهیم و کلیات
فصل دوم: ویژگی های ولی امر در قرآن و سنت
فصل سوم: آثار ولایت پذیری برای مسلمانان در ابعاد مختلف
فصل چهارم: آثار و نتایج ضعف در ولایت پذیری
فصل پنجم: ریشه ها و عوامل ضعف در ولایت پذیری
فصل ششم: راهکارهای تقویت ولایت پذیری مجاهدان
فصل هفتم: ولایت در جهاد
فصل هشتم: جمع بندی
فرهنگ و دانش اجتماعی
موضوع کتاب حاضر، بیان ابعاد مختلف «دانش اجتماعی» و ارتباط آن با «فرهنگ» است. در این پژوهش سعی شده است شاخه های مختلف علوم اجتماعی و اهمیت برخی از مباحث آن مانند خانواده در دین اسلام مورد شرح و بررسی قرار گرفته و نسبت بین فرهنگ و تمدن اجتماعی تبیین گردد.
نویسنده نخست به منشأ تشکیل خانواده به عنوان یک واحد کوچک اجتماعی اشاره کرده و کارکردهای خانواده و اهمیت آن را در دین اسلام بررسی نموده است. آنگاه حقوق خانواده اعم از حقوق زوجین، والدین و فرزندان را بیان کرده و سپس یکی دیگر از شاخه های علوم اجتماعی یعنی علم حقوق و ابعاد مختلف آن را توضیح داده است.
بحث درباره رسانه های عمومی و وسایل ارتباط جمعی، رابطه بین فرهنگ و تمدن، عوامل پیشرفت یا عقب ماندگی جوامع، چهره واقعی تمدن غرب، آزادی و دموکراسی از منظر اسلام و غرب و مؤلفه های دین اسلام به عنوان یک دین جاوید و جامع از مباحث دیگر این کتاب است.
نظام سیاسی اسلام و رهبری دینی در عصر غیبت
این کتاب یک مقدمه و هشت فصل با عنوان های: «کلیات»، «اسلام و حکومت»، «اسلام و قانون گذاری»، «اهداف و وظایف حکومت اسلامی»، «مبانی نظری حکومت در عصر غیبت»، «ویژگی ها و اختیارات ولی فقیه» و «نقش مردم در حکومت اسلامی» دارد.
نویسنده در مقدمه این کتاب آورده است:
اسلام، دینی جامع و دارای مقررات و اصول جامع و مستمر در تمام زمینه هاست. جامعیت و خاتمیت اسلام اقتضا می کند این مکتب در همه زمینه ها به ویژه در زمینه حکومت و مسائل مربوط به آن، شیوه کامل و جامعی ارائه دهد. از اهداف گسترده مکتب اسلام، تأمین سعادت دنیا و آخرت بشر است و قواعد و مقررات آن در زمینه نظام سیاسی ـ اجتماعی و دارای حاکمیت و حکومت و قانونگذاری است. این حاکمیت، با سایر نظام ها تفاوت دارد؛ چون اهداف نظام اسلامی با سایر نظام ها متفاوت است.
هدف سایر نظام ها، رسیدن به سعادت در این دنیاست، اما هدف نظام اسلامی، رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی ست، به همین جهت، نوع حکومت در نظام اسلامی نیز با نوع حکومت در نظام های دیگر فرق اساسی دارد.
پژوهشکده تحقیقات اسلامی کوشیده است با بررسی اندیشه های مختلف در زمینه سیاست و حکومت، اصول، مبانی و مسائل اصلی سیاسی را تببین نماید.
بایسته های همدلی و هم زبانی
هدف کتاب حاضر، بررسی مبانی مربوط به همدلی و هم زبانی مردم و دولت و قوای سه گانه است. در کتاب حاضر با توجه به نام گذاری سال 1394 شمسی از سوی رهبر انقلاب به نام سال دولت و ملت، همدلی و هم زبانی، به بحث در مورد ابعاد مختلف این موضوع، چرایی، چیستی، روش ها، چگونگی، اهداف، آرمان ها و وظایف مردم و حکومت در این زمینه پرداخته شده است.
نویسنده در همین راستا به تبیین جنبه های مختلف همدلی و هم زبانی بین ملت و مسئولان در قوای مختلف از جمله قوه مجریه، بین علما و نخبگان با دولت، هماهنگی و همفکری بین سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی و نقش همدلی و هم زبانی بین ملت و دولت در پیشرفت کشور از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و علمی پرداخته و اهداف و آرمان های ایمانی و معنوی، حاکمیتی، اجتماعی و اقتصادی آن را بررسی کرده است. وی همچنین به بیان چارچوب و اصول قرآنی و روایی همدلی و هم زبانی بین ملت و دولت پرداخته و راهکارهای نزدیکی مردم با نهاد حاکمیت را بیان نموده است.
کارنامه پژوهشگاه: چهاردهه تلاش در راه پاسداری از انقلاب
پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، وابسته به نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گذر نزدیک به چهار دهه فعالیت در عرصه پژوهش، یکی از باسابقه ترین مراکز علوم اسلامی در سطح کشور و نیروهای مسلح به شمار می رود.
این مجموعه علمی در سال 1359 به اهتمام شهید فضل الله محلاتی (ره)، نماینده وقت حضرت امام خمینی (ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تاسیس شد. و تاکنون افزون بر انجام دادن طرح های پژوهشی متعدد، تدوین و تالیف بیش از پانصد کتاب مطالعاتی و پانصد متن آموزشی را در کارنامه خود به ثبت رسانده و در اختیار مخاطبان و فراگیران در نظام آموزش عقیدتی – سیاسی نیروهای مسلح قرار داده است.
در این نوشتار، در قالب چهار فصل، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) معرفی شده است:
در فصل نخست به بررسی تاریخچه پژوهشگاه و سیر ارتقای آن از مرکز بررسی و تحقیقات تا پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) پرداخته شده و در فصل دوم، به اجمال، بخش های گوناگون پژوهشگاه و اهداف و وظایف آن بیان شده است و در فصل سوم، آثار و تولیدات علمی و پژوهشی پژوهشگاه معرفی می شود و در نهایت، در فصل چهارم، همکاری های علمی، نشست های علمی، بازدید های علمی، تفاهم نامه ها، کرسی های نقد و نظریه پردازی و افتخارات پژوهشگاه بیان شده است.
منشور زندگی موفق – جلد اول: ویژگی های فردی
در بخش اول جلد اول مطالبی پیرامون مفهوم شناسی، معنای سبک زندگی، ارتباط سبک زندگی با فرهنگ، سبک زندگی پیشوایان، ضرورت و اهمیت الگو در رسیدن به زندگی مطلوب، برترین امتیاز مکتب پیامبران الهی و اصول پایدار و همیشگی در زندگی موفق می باشد مطرح شده است.
بخش دوم در رابطه با فضائل و اوصاف مختص ارتباط با خود، مانند: ساده زیستی، رعایت میانه روی، حریت و آزادگی، شجاعت و … می باشد.
تبلیغ دین از منظر دین
در نوشتار حاضر سعی شده اصول تبلیغ دین و راهکارهای آن با توجه به آیات قرآن، روایات و سیره پیامبر و ائمه بازگو گردد.
210 نکته و نظر
کتاب حاضر، بیان نکات گوناگونی در موضوعات دینی، اخلاقی، اجتماعی، علمی، بهداشتی و… است.
در این نوشتار با استناد به آیات، روایات، حکایات (داستان های کوتاه) و دیدگاه های علمی برخی از دانشمندان به بیان نکاتی در زمینه علم و دانش، ایمان به خدا، رهبری مردم، عوالم ناسوتی و لاهوتی، اعتماد به نفس، قرآن کریم، زهد، شعر، استعمار، حق طلبی، صداقت، حکمت کودکانه، اصلاح نگرش، خوش خلقی، رویای صادقه، خوش خیالی، مرجعیت، دین داری موسمی، تفرقه، فرصت شناسی، سیاست، نظم و انضباط، طمع ورزی، دموکراسی، گناه شناسی، تملق اطرافیان، گفتمان حق و بسیاری دیگر از موضوعات متفرقه به صورتی اجمالی بیان شده است.
اطلاعات در اسلام
در کتاب حاضر، موضوع رازداری و اطلاعات در اسلام ـ به منظور بهره برداری در رسته های اطلاعاتی و امنیتی نیروهای مسلح ـ مطرح شده است. مباحثی که در کتاب آورده شده عبارت اند از: “سیستم اطلاعاتی”، “رازداری”، “جمع آوری اخبار”، “اهداف کسب خبر”، “پرورش اخبار و ترفندهای اطلاعاتی”، “تدابیر حفاظتی” و “جاسوسی”.
عوامل رقی المسلمین و انحطاطهم
در کتاب حاضر عوامل پیشرفت و انحطاط مسلمانان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
زبان کتاب عربی است.
ابتدا اصطلاحاتی چون فرهنگ، تمدن، تمدن اسلامی، توسعه و انحطاط مفهوم یابی شده و بعضی از مظاهر توسعه و انحطاط بیان شده است.
سپس عوامل پیشرفت و توسعه مسلمانان بررسی شده است. ظهور فکر دینی، جهان شمولی اسلام، فطری بودن دین اسلام، اهمیت دین اسلام به علم و دانش، تعهد مسلمانان به ارزش های اخلاقی، رهبری دینی و … از جمله این عوامل معرفی شده اند.
در ادامه سیر افول ستاره مسلمانان بررسی شده که جهل، عوام گرایی، ضعف مسلمانان و انحراف از اهدافشان و استعمار از جمله عوامل افول مسلمانان معرفی شده است.
در نهایت در خصوص توانبخشی به تمدن اسلامی و قابلیت های مادی و معنوی در جهان اسلام مباحثی مطرح شده است.
تربیت انقلابی؛ چیستی، چرایی و چگونگی
نوشتار حاضر، به مثابه گامی آغازین در تبیین «تربیت انقلابی»، می باشد.
این کتاب از چیستی، چرایی و چگونگی تربیت انقلابی سخن گفته است تا بتواند راهی را برای پشتیبانی تئوریک، انتقادی و اصلاحگرانه برای این جریان تربیتی بگشاید.
مطالب کتاب در چهار فصل فراهم آمده است؛
فصل اول: کلیات پژوهش
فصل دوم: چیستی تربیت انقلابی
فصل سوم: چرایی تربیت انقلابی
فصل چهارم: چگونگی تربیت انقلابی
جنگ روانی
در نظر پدیدآورنده این کتاب ، جنگ روانی حاصل تلاش شبانه روزی سازمان های اطلاعاتی در سطح ملی و بین المللی بوده و دارای کارکردهای فراوان سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی می باشد. مخاطب در این کتاب از اهداف، ابزار و شیوه و نقش جنگ روانی در عملیات های نظامی آگاهی پیدا می کند. از آنجایی که دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی همه روزه با ترفندی جدید از جنگ روانی، در صدد براندازی و تضعیف نظام جمهوری اسلامی هستند، می بایستی به وقت ضرورت و اقتضاء با آن مقابله نمود.
انقلاب اسلامی و انقلاب های جهان
این کتاب از دو بخش تشکیل شده است: بخش نخست، شناخت و تجزیه و تحلیل انقلاب اسلامی که شامل مفهوم و مراحل انقلاب، انقلاب از دیدگاه شرق، غرب و اسلام، زمینه های پیدایش، نقاط عطف، ارکان، اهداف، دستاوردها و آسیب های آن است. در بخش دوم نیز، انقلاب اسلامی با انقلاب های کشورهای فرانسه، روسیه، چین و الجزایر مقایسه شده است.